fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Revista Harper’s Bazaar

de

Momentan nu sunt abonata la nicio revista de moda, si luna asta mi-am luat de la tarabe revista Harper’s Bazaar. Nu cred ca am mai avut ocazia sa citesc aceasta revista in trecut, motiv pentru care am si ales-o in favoarea altor reviste.

Dupa cum probabil stiti si voi, Harper’s Bazaar este una din cele mai populare si mai prestigioase reviste de moda din lume, prietena “high-scale” cu Vogue. De asemenea, are o istorie foarte lunga – a fost fondata in Statele Unite in 1867. Initial Harpers’ Bazaar a fost o publicatie saptamanala, iar in 1901 a devenit publicatie de moda lunara. Editor-in-Chief al publicatiei este actualmente Glenda Bailey (din 2001).

In prezent Harper’s Bazaar publica in Statele Unite, Australia, Argentina, Brazilia, Bulgaria, China, Cehia, Grecia, Hong Kong, India, Indonesia, Japonia, Kazakhstan, Korea de Sud, America Latina, Malaysia, Romania, Rusia, Singapore, Spania, Taiwan, Thailanda, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Anglia, Ucraina, Vietnam.

Desi despre Harper’s Bazaar se spune ca este o revista de moda adresata unui public feminin upper-middle si upper class, continutul revistei este foarte putin “middle” si aproape in intregime “upper class”. Majoritatea preturilor pentru tinutele prezentate sunt in mii de dolari, cu mult peste limita mediei chiar si pentru cei din America de Nord. Nu multa lume din America isi permite rochii, pantofi si genti la mii de dolari bucata, iar de restul lumii nu mai zic.

Dintre tendintele prezentate in acest numar al revistei as mentiona urmatoarele:

Stilul „Black & White”, clasicul alb si negru care se potriveste pentru orice ocazie; propus de Marc Jacobs, Manolo Blahnik, Diane Von Furstenberg, Louis Vuitton, Dior, Chanel, Jimmy Choo, Calvin Klein, Céline, Gucci.

Stilul “Maritime” – tinute de inspiratie marina cum ar fi bluze si pulovere in dungi orizontale alb-negre sau alb-bleumarin, precum si accesorii de inspiratie marina (ancore); propus de Balenciaga by Nicolas Ghesquère, Bottega Venega, Calvin Klein, Hermès, Juicy Couture, Lanvin, Louis Vuitton, Lucky Brand, Michael Kors, Salvadore Ferragamo, Tory Burch, Yves Saint Laurent.

Stilul “All American”, inspirat de culorile drapelului american si simbolurile americane; propus de Bulgary, Céline, J. Mendel, Lanvin, Stella McCartney,Yves Saint Laurent.

Desi iarna vine peste noi, Harper’s Bazaar ne indeamna sa nu ne cramponam la nuante sobre in acest sezon rece, ci sa imbratisam culori vii si vesele. The color is the new black! Revista ne propune cateva stiluri care, la prima vedere, ar parea mai potrivite pentru sezonul de vara, dar nu trebuie sa fie neaparat asa. Si ce daca sunt putine grade afara? Vive la couleur!

Stilul “Beach Break”, un stil lejer care extinde tinutele office la tinute after-hours si de weekend. Alege-ti rochia pe care o porti la birou in asa fel incat, accesorizata corespunzator, sa o poti purta cu succes si la un cocktail dupa serviciu, fara sa trebuiasca sa treci pe casa pentru a te schimba. Un stil propus de Alexander Wang, Giambattista Valli, Givenchi by Ricardo Tisci, Jason Wu, Marc Jacobs.

Stilul tropical (“Tropical Motifs”). Te-ai plictisit de rochiile si tinutele negre? Poarta o tinuta colorata cu motive tropicale! Un stil propus de Kate Spade, Lanvin, Mary Katrantzou, Mulberry, Proenza Schouler, Stella McCartney, Swarovski, 3.1 Phillip Lim.

Si pentru ca locuim in emisfera de nord si trebuie totusi sa tinem cont de vremea de afara, blanurile, foarte in voga acum, asigura un ton elegant tinutei si ne protejeaza de vremea rece in acelasi timp – capele, poncho-urile, bolero-urile si gecile de blana nu ne vor ascunde eleganta si nu ne vor face sa aratam ca niste ursuleti pe timp de iarna.

Culorile vii sunt in continuare in tendinte in acest an, si Harper’s Bazaar scoate in evidenta unele din cele mai in voga culori pentru acest sezon.

Albastru, cobalt, turquoise – propuse de Alexander Wang, Balenciaga by Nicolas Ghesquière, Bottega Venega, Burberry Prorsum, Céline, Gucci, Hermès, Jason Wu, Louis Vuitton, Proenza Schouler, Stuart Weizman, Vince Camuto.

Rosu, roz, fuchsia – propuse de Céline, Chanel, Chloé, Elie Saab, Fendi, Giambattista Valli, Giorgio Armani, Givenchi, Lanvin, Mulberry, Nicholas Kirkwood, Oscar de la Renta, Pierre Hardy, Proenza Schouler.

Galben, propus de Alexander Wang, Calvin Klein, Carolina Herrera, Coach, French Connection, Givenchi by Ricardo Tisci, Jill Sander, Michael Kors, Proenza Schouler.

Auriu, propus de Asos, Etro, Marni, Michael Kors, Oscar de la Renta, Rag & Bone, Vince Camuto.

Harper's Bazaar. November 2011, Beyoncé

Harper’s Bazaar, November 2011, Beyoncé

Categorii:
Revista presei

Comentarii

  • Harper’s Bazaar, editia romaneasca, mi-a atras atentia cand am rasfoit vreo 2 numere, si am gasit articole foarte interesante. Unul era despre Paloma Picasso, fiica celebrului pictor. In ce priveste sfaturile de fashion pe care le ofera revistele de moda in general, dincolo de a afla noile tendinte sau mici trucuri care pot fi utile, propunerile vestimentare sunt de obicei foarte costistitoare, asa cum spui si tu.

    Cezara Popescu 24 noiembrie 2011 19:39 Răspunde
  • Buna Cezara. N-am avut ocazia sa citesc HB din Romania niciodata. De fact, nu stiu de cat timp se publica editia romaneasca; s-ar putea ca atunci cand am plecat din Romania nici nu exista la noi.

    Iti doresc un weekend minunat! 🙂

    Victoria West 25 noiembrie 2011 13:22 Răspunde
  • Frumos articol si interesant!!

    nico211 28 noiembrie 2011 9:14 Răspunde
  • Multumesc Nico.

    Victoria West 28 noiembrie 2011 15:55 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title