fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Noi colectii de oje Essie lansate la Toronto

de

Essie este un brand de oje si produse de manicura din Statele Unite, fondat de Essie Weingarten in 1981 la New York. Saptamana trecuta fondatoarea brandului Essie Weingarten a venit la Toronto pentru Saptamana Modei Toronto, dar si pentru a lansa 3 noi colectii de oje Essie care urmeaza sa apara pe piata in decursul acestei primaveri. O intalnire cu Essie Weingarten a avut loc in centrul Toronto-ului, la sediul companiei de relatii publice NK Public Relations care reprezinta Essie in Toronto. Am fost invitata la acest eveniment, la care au participat si alti scriitori, bloggeri, fotografi de moda.

Essie Weingarten este cu adevarat pasionata de meseria ei. A inceput aceasta afacere acum mai bine de 30 de ani, cu doar 12 culori de oje, iar acum oferta Essie depaseste 250 nuante. Ne-a povestit cum, atunci cand era adolescenta, mama ei o lasa sa mearga duminica la salonul de frumusete (‘beauty parlor”) pentru a-si face manicura, cand era fata cuminte si primea acest treat de la mama ei. A avut o pasiune pentru imfrumusetare de cand era mica, in special pentru manicura (isi spunea “nail freak”), ceea ce a determinat-o ca ani mai tarziu sa inceapa o cariera in lumea frumusetii.

Essie Weingarten, fondatoarea brandului de oje Essie

Essie Weingarten

Essie Weingarten ne-a vorbit despre frumusete, manicura, ungii, oje, culori. Manicura este accesoriul perfect. Fara manicura, tinuta unei femei este incompleta. O manicura nu trebuie sa se asorteze cu tinuta, ci sa o complementeze. Dar in schimb, manicura si pedicura trebuie sa fie asortate, matchy-matchy, cum s-a exprimat Essie Weingarten. Daca iesi pe strada fara o manicura perfecta, este ca si cum ti-ar lipsi o parte importanta din tinuta ta. Degeaba imbraci cea mai frumoasa toaleta, degeaba porti haine create de designeri celebri – daca unghiile nu au culoare pe ele, n-ai facut nimic. Cand vorbesti cu cineva, interlocutorul tau te priveste in ochi, se uita la mainile tale si se uita la pantofii tai — de aceea este atat de improtant sa ai manicura facuta. Cand iti schimbi culoarea manicurii, e ca si cum ai avea o tinuta noua. Nu ai nevoie de o haina noua per se, nu trebuie sa-ti cumperi o rochie noua – o manicura noua este in masura sa-ti dea un look nou. Si ce alt machiaj iti poti admira fara oglinda, daca nu manicura? Ai nevoie de oglinda sa-ti admiri ochii fardati, pometii dati cu blush, buzele rujate, dar nu ai nevoie de o oglinda pentru a-ti admira manicura perfecta. Poti sa fii intr-o sedinta de afaceri, si din cand in cand sa arunci cate o privire spre unghiile tale colorate viu si frumos. Dar nu poti sa faci acelasi lucru ca sa-ti admiri machiajul de pe fata.

Stateam la masa intalnirii din acel birou frumos amenajat, alaturi de alte fashioniste din Toronto, si o ascultam vrajita pe Essie Weingarten, Regina Manicurii (cum imi place sa o numesc). Si am observat ca absolut toata lumea prezenta la acest eveniment glamoros purta manicura perfecta (sau aproape perfecta), inclusiv un barbat. Da, da, ati citit bine, era si un barbat printre scriitoarele si bloggeritele de moda adunate acolo, un tip care emana pasiune pentru moda, cu o esarfa Louis Vuitton la gat, cu ochelarii de soare pe ochi (cum face si Anna Wintour) si cu o manicura pastel. Bineinteles ca toata lumea purta manicura, in culori care mai de care mai frumoase si mai atragatoare, daca erau la o intalnire cu insasi Regina Manicurii. Si in timp ce Essie Weingarten spunea ca daca n-ai manicura facuta tinuta iti este incompleta, eu una admiram cu jind culorile fermecatoare ale tuturor celor prezenti in acea sala si ma gandeam: “Ce naiba a fost in capul sa vin la acest eveniment fara manicura facuta? Cum am putut sa comit un asemenea faux-pas?” E ca si cum as fi mers la Saptamana Modei in blugi si un tricou lalai (he-he, un faux-pas pe care nu l-am comis niciodata, si nici nu se va intampla vreodata). Imi venea sa-mi ascund mainile sub masa, sa nu ma vada nimeni cu unghiile “despuiate”. Nu mai mentionez ca eram singura dintre toti fara culoare pe unghiile mele.

Ei bine, sa va spun si de ce am mers acolo fara manicura facuta. Cand am primit invitatia la eveniment, mi s-a spus ca voi primi cadou si o manicura din partea Essie. Pai daca e vorba sa primesc o manicura cadou, merg fara manicura, sa nu trebuiasca sa sterg oja existenta pe unghii si dupa aia sa-mi fac manicura din nou. Acesta a fost rationamentul meu inainte sa merg la acest eveniment, dar am fost singura care a gandit asa; toti ceilalti au venit “cu temele facute de acasa” si aveau manicura facuta la intalnirea cu Essie Weingarten – au preferat ca manicura lor cadou sa dureze un pic mai mult decat sa vina cu unghiile nefacute la acest eveniment. Ei, sa-mi fie invatatura de minte – data viitoare cand mai merg la o intalnire cu un mogul al manicurii, sa fiu pregatita cum se cade.

Cu ocazia acestui eveniment Essie Weingarten a lansat 3 colectii noi de oje pentru primavara 2012 – colectia Wedding, colectia Poppy Razzi si colectia Metallic. Fiecare colectie contine cate 4 nuante noi, 12 culori superbe pentru acest sezon de primavara-vara.

Colectia Essie Wedding

Colectia Essie Poppy Razzi

Colectia Essie Metallic

In ciuda faux-pas-ului meu, m-am simtit foarte bine la acest eveniment, caci atmosfera era foarte calda si prietenoasa, datorita insasi prezentei lui Essie Weingarten. In timpul evenimentului s-a servit cate o gustare, dulciuri, precum si bauturi racoritoare, cocktailuri si ceaituri. La sfarsitul evenimentului a avut loc si sedinta de manicura cadou pentru invitate. Cand mi-am facut manicura am ales o nuanta din noua colectie Metallic, bleu metalizat (a doua nuanta din poza de mai sus). Erau trei angajate Essie care faceau manicura invitatelor, pe rand. In timp ce imi faceam manicura, am putut sa constat ca celelate doua persoane care si-au facut manicura cadou odata cu mine, au renuntat la manicura pe care o aveau deja, si si-au facut una noua. In final s-a rezolvat si problema cu faux-pas-ul meu – am venit la eveniment fara manicura, dar am plecat de acolo cu o manicura perfecta, facuta la salon, intr-o nuanta noua inca neexistenta pe piata.

La plecare fiecare invitat a primit cate un cadou Essie – goody bag. Cadoul continea 2 seturi de oje – noile colectii Poppy Razzi si Wedding (8 oje in total). Am mai primit niste pliculete de ceai din partea firmei care a asigurat ceaiul pentru eveniment, David’s Tea. Punga mai continea comunicate de presa cu informatii despre noile colectii Essie, si un caiet (similar unui caiet scolar dictando) personalizat Essie. Cand am vazut caietul, am fost amuzata oarecum, caci mi-am dat seama ca sunt ani de zile de cand n-am mai scris pe hartie. Dar cum calul de dar nu se cauta in dinti, l-am pastrat, si il am acum pe birou. Eventual, va desena Alex pe el.

Alte poze de la eveniment:

*

*

*

*

*

*

*

*

Essie a fost si la Saptamana Modei Toronto, unde a asigurat manicura pentru modele in timpul prezentarilor de moda. Unele show-uri din timpul Toronto Fashion Week la care Essie si-a dat concursul au fost Pink Tartan, Pavoni, Rad by Rad Hourani. De asemenea, Essie a participat in aceeasi calitate si la New York Fashion Week, care a avut loc in februarie 2012. Alte show-uri de moda din aceasta primavara la care Essie a asigurat manicura modelelor au fost Chanel, Alexander McQueen, Missoni.

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Evenimente

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title