fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Prietenia mea cu Swarovski

de

Una din cititoarele blogului mi-a lasat un comentariu la articolul meu precedent, in care va prezentam noua colectie Atelier Swarovski pentru sezonul de primavara-vara 2012, si mi-a dat ideea pentru articolul de azi.

Am fost intrebata daca am cumparat vreodata bijuterii Swarovski, avand in vedere ca scriu destul de des despre aceasta casa de moda. Raspunsul la aceasta intrebare este ca detin o colectie destul de numeroasa de bijuterii si accesorii Swarovski, dar pe care nu le-am cumparat, ci le-am primit.

Adevarul este ca intre mine si Swarovski exista o prietenie foarte speciala, care a inceput acum 2 ani. Prima mea experienta Swarovski a fost acum 3 ani, cand sotul meu mi-a facut cadou de ziua mea un colier Swarovski. Nimic opulent sau extravagant, ci un colier discret si fin, care se potriveste multor tinute si poate fi purtat in numeroase ocazii de seara si de zi. M-am indragostit de acest colier din prima clipa cand l-am vazut, si nu am ezitat sa-l port ori de cate ori am avut ocazia. Chiar si acum, dupa 3 ani, nu m-am plictisit de el, si in continuare este printre bijuteriile mele preferate.

*

Acum 2 ani am inceput sa scriu despre moda, si tot atunci am inceput sa cunosc personalitati si profesionisti din lumea modei, si sa fiu invitata la diverse evenimente mondene din Toronto. Cum a inceput acest “networking”? Aveam nevoie de poze pentru articolele mele, si am inceput sa contactez diverse branduri si case de moda, pentru a le cere permisiunea sa folosesc pozele de pe site-urile lor oficiale, cu acreditarea de rigoare, bineinteles. Unii dintre ei mi-au permis sa le folosesc pozele, altii nu (Victoria’s Secret de exemplu mi-a respins aceasta cerere, motivand ca este politica firmei lor sa nu permita niciodata nimanui folosirea pozelor de pe site-ul lor, fara nicio exceptie), iar altii nici macar nu mi-au raspuns la email. Iar printre cei care mi-au permis folosirea pozelor au fost Le Chateau (un brand canadian), Sears (un lant de magazine din Canada), dar si Swarovski.

Si astfel a inceput o prietenie frumoasa (si foarte glamoroasa) intre mine si Swarovski. Nu numai ca mi-au permis atunci sa folosesc poze de pe site-ul lor, dar mi-au trimis si cataloage ale colectiei in curs, comunicate de presa si informatii despre Swarovski, precum si DVD-uri cu poze ale bijuteriilor si accesoriilor Swarovski, de o calitate mult mai buna si rezolutie mult mai inalta decat cele pe care le puteam salva de pe site-ul Swarovski.com.

Cand scriam cate un articol despre Swarovski, trimiteam linkul si departamentului lor de Relatii Publice, si cel mai mult ma incanta faptul ca am la dispozitie un numar mare de poze de buna calitate, realizate profesionist, din care pot sa aleg la discretie.

Mai tarziu am inceput sa fiu invitata la evenimente mondene organizate de Swarovski. Primul de acest fel la care am participat a fost in septembrie 2010, in timpul festivalului de film Toronto International Film Festival (TIFF), cand Swarovski a deschis un show-room la Hotel Four Seasons din Toronto unde au fost expuse bijuterii si accesorii Swarovski pentru vedetele prezente la festival. Este un show-room pe care Swarovski il organizeaza anual cu ocazia festivalului TIFF (in septembrie), si care este deschis de obicei la Hotel Four Seasons, deoarece majoritatea vedetelor care vin la Toronto pentru festivalul TIFF se cazeaza la acest hotel, si in acest fel au posibilitatea sa cumpere sau sa inchirieze bijuterii Swarovski pentru evenimente show-biz si covor rosu.

Cand am mers la acest show-room Swarovski de la Hotel Four Seasons, mi-am ales cu grija tinuta, avand in vedere glamul unui asemenea eveniment. Si am purtat la gat colierul meu Swarovski, din poza de mai sus. La fiecare eveniment de acest fel, Swarovski ofera cadouri invitatilor, goody bags, si atunci, la acel show-room, am primit de la Swarovski acest accesoriu pentru posete.

*

De atunci am mai fost invitata si la alte evenimente Swarovski in calitate de reprezentant media, cum ar fi lansari de colectii sau deschiderea unor magazine noi (asa cum a fost si cel mai recent eveniment Swarovski in Toronto, despre care am scris in ultimele 2 articole). De obicei, Swarovski organizeaza la Toronto 3 evenimente pe an – in luna mai are loc prezentarea noii colectii de toamna-iarna, in septembrie are loc show-room-ul anual din cadrul festivalului TIFF (la Hotel Four Seasons), iar in noiembrie are loc prezentarea noii colectii de primavara-vara. Si ocazional au loc alte evenimente Swarovski, asa cum a fost de exemplu re-deschiderea magazinului Swarovski Crystal Forest din Toronto la care am participat saptamana trecuta. Pana acum n-am ratat niciun eveniment Swarovski la care am fost invitata in ultimii 2 ani.

Si acum revin la intrebarea de la inceputul articolului, pe care mi-a adresat-o cititoarea mea. Nu am cumparat bijuterii Swarovski pana acum, dar am primit multe bijuterii si accesorii din partea Swarovski, cu ocazia fiecarui eveniment al lor din Toronto la care am participat in ultimii 2 ani. Iata cateva din ele.

Bratara Luminous

Bratara Resin

Parfum Aura

Portofel pentru carduri

Am primit pana acum atat de multe cadouri (si toate foarte dragute) de la Swarovski, incat multe din ele le-am facut cadou si eu, la randul meu, prietenelor. De exemplu am primit 2 parfumuri Aura de la ei pana acum (cu ocazia a 2 evenimente diferite), incat unul din ele l-am pastrat pentru mine, iar celalat l-am facut cadou unei prietene. La fel am procedat si cu portofelul pentru carduri. O alta bijuterie pe care am preferat sa o daruiesc unei prietene a fost o pereche de cercei cu cristale clear (din pacate nu am poza sa vi-i arat). Eu nu port cercei, si m-am gandit sa-i daruiesc cuiva care stiam ca ii va purta si ii va aprecia. Ba chiar prietena mea a fost foarte incantata sa-i primeasca, si ma bucur nespus ca i-am facut aceasta placere. Iar la ultimul eveniment Swarovski, cel de saptamana trecuta, am primit un carnetel si un pix, ambele cu cristale Swarovski. Carnetelul l-am facut cadou unei prietene, iar pixul l-am pastrat pentru mine. Piesa cea mai atragatoare a acelui carnetel este coperta, butonul de inchidere al caruia are un cristal mare Swarovski, si este o coperta pe care o poti pastra si refolosi, dupa ce carnetul in sine, cel de hartie, se consuma si poate fi inlocuit cu unul nou (scuze, nu am poze sa va arat). Iar pixul… e foarte dragut si elegant, si are o gramada de cristale Swarovski mici in el. Cand l-am vazut prima oara dupa ce am plecat de la eveniment in acea seara, primul meu gand a fost: “Pixul asta trebuie ca valoreaza la fel de mult ca si o bijuterie, la cat de multe cristale Swarovski are”. 🙂

Ieri am primit invitatia pentru urmatorul eveniment Swarovski – prezentarea noii colectii de toamna/iarna 2012-2013, care va avea loc la Toronto in luna mai. Voi reveni cu detalii despre acest eveniment si cu poze ale noii colectii.

Photo credit: Swarovski, Victoria West

Categorii:
Evenimente · High Fashion

Comentarii

  • Frumoasa prietenie… Eu ma declar iremediabil indragostita de cele doua figurine pe care le am: celebra lebada si o vioara gratioasa. Dar cred ca m-as putea obisnui si cu o cada de baie decorata cu cristale Swarovski. 🙂

    Loredana 20 aprilie 2012 12:42 Răspunde
  • Buna Loredana, bine ai venit pe blog.
    Lebedele Swarovski sunt atat de frumoase. 🙂
    Nu am nicio figurina Swarovski, dar mi-ar placea o lebada si mie.

    Victoria West 20 aprilie 2012 13:59 Răspunde
  • daca vrei sa ti decorezi ceva…orice cu cristale swarovski,iti recomand crystalglamour.ro unde mi am facut un telefon unicat….absolut superb ! nu e ieftin dar merita toti banii

    andreea 21 aprilie 2012 11:05 Răspunde
  • Bine ai venit pe blog Andreea si multumesc pentru vizita.

    Victoria West 23 aprilie 2012 20:08 Răspunde
  • Si mie imi plac foarte mult cristalele Swarovski. Am o figurina, o floare delicata ce-mi e foarte draga. Bijuterii nu mi-am luat pana acum (cel mai mult si mai mult mi-a placut colectia Vintage), in schimb mi-am confectionat chiar eu din margele Swarovski Cristalized – nu sunt la fel de spectaculoase dar au acelasi fel de a atrage lumina si privirile 🙂

    Catalina Fulger 25 aprilie 2012 13:05 Răspunde
  • Buna Catalina, multumesc pentru comentariu si bine ai venit pe blog. 🙂

    Victoria West 26 aprilie 2012 15:59 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title