fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Revista presei modei: Fashion Magazine, noiembrie 2012

de

In unul din articolele mele recente faceam revista presei pentru numarul de octombrie al revistei canadiene de moda Fashion, si intre timp a aparut si editia de noiembrie a revistei, pe care as vrea sa v-o prezint astazi.

2012 fiind anul in care Fashion implineste 35 de ani, numarul de noiembrie este editia aniversara a revistei. Pe coperta din aceasta luna o vedem pe Linda Evangelista, celebrul model canadian, una dintre vedetele podiumurilor de moda care face parte din generatia de aur a modelelor, alaturi de Cindy Crawford (preferata mea dindtotdeauna), Claudia Schiffer, Naomi Campbell. Cu ocazia acestei aniversari fabuloase pentru revista, Linda Evangelista a autografiat poza de pe coperta cu mesajul de felicitare “Happy Anniversary Fashion! Love, Linda”. In aceasta poza, Linda Evangelista poarta o tinuta Lanvin.

Linda Evangelista pe coperta revistei „Fashion”, noiembrie 2012

Si cum se intampla in fiecare luna, revista ne aduce la cunostinta ultimele stiri din lumea modei canadiene si internationale, din lumea frumusetii, vedetelor, arta si cultura, si multe altele.

Balenciaga a lansat de curand un nou parfum, Florabotanica, imaginea caruia este nimeni alta decat Kristen Stewart. Tinuta pe care actrita o poarta in campania publicitara pentru noul parfum este o rochie Balenciaga din colectia de primavara-vara 2008. Sunt oarecum surprinsa sa o vad pe Kristen Steward in aceasta campanie, avand in vedere imaginea inca sifonata cu care a iesit din scandalul de infidelitate de asta vara, cand s-a aflat ca actrita si-a inselat iubitul Robert Pattinson cu regizorul casatorit al filmului The Snow White and the Huntsmen.

Noul parfum Balenciaga Florabotanica

Givenchy este o alta casa de moda care a lansat de curand un nou parfum, si anume Dahlia Noir, imaginea caruia este modelul italian Maria Carla Boscono. In Canada, parfumul Dahlia Noir by Givenchy este disponibil in magazinele The Bay.

Noul parfum Givenchy Dahlia Noir

Ramanand tot in registrul parfumurilor, am mai citit o stire interesanta in aceasta editie a revistei Fashion – Muzeul de Arte si Design din New York deschide luna aceasta o expozitie de parfumuri (parfumuri, nu sticlute de parfumuri!) care se numeste “The Art of Scent, 1889-2012” si care cuprinde 12 arome care au marcat industria parfumiera de la sfarsitul secolului XIX incoace. Printre exponate se numara Guerlain Jicky din 1889 si Chanel No. 5 din 1921.

Margherita Missoni, mostenitoarea casei de moda Missoni, a creat o colectie de jucarii de plush in colaborare cu magazinul de lux Holt Renfrew din Canada. Colectia este formata de fapt din doua piese, un elefant si un ursulet, $50 fiecare, ambele in imprimeuri specifice casei de moda Missoni. Margherita Missoni va veni la Toronto sa lanseze aceasta noua colectie de plush-uri adorabile, iar evenimentul de lansare va avea loc pe 1 noiembrie la Holt Renfrew de pe Strada Bloor din Toronto, la 5pm. Banii incasati din vanzarea celor doua jucarii vor fi folositi in scopuri caritabile.

Colectia de plushuri Missoni pentru Holt Renfrew

BCBGeneration, linia mai tinereasca a brandului BCBG Max Azria, tocmai a deschis primul magazin in Canada, in unul din mall-urile din Calgary (provincia Alberta).

Cel mai mare muzeu din Toronto, Royal Ontario Museum, va gazdui o expozitie de moda cu numele “Big Time”, incepand cu 3 noiembrie 2012. Este o expozitie dedicata lucrurilor de dimensiuni mari create in lumea modei. Expozitia va fi gazduita in Galeria de Costume si Textile “Patricia Harris” din incinta muzeului si va cuprinde 40 de piese mari sau voluminoase, care vor fi catalogate dupa criterii precum marimea, importanta istorica, numele creatorului si pretul. Una dintre piesele de interes care va face parte din aceasta expozitie este o rochie Christian Dior din colectia de primavara-vara 2011 pentru crearea careia a fost nevoie de 500 ore de lucru si 165 metri de textile.

As vrea sa vad si eu aceasta expozitie, si sper sa reusesc sa o vizitez. O alta expozitie de moda extrem de interesanta pe care am vizitat-o anul trecut la Royal Ontario Museum a fost expozitie de creatii provocatoare care au marcat lumea modei intre secolele XVIII si XXI. Expozitia a avut titlul “Riotous Colour, Daring Patterns: Fashion and Textiles 18th to 21st Centuries”. Piesa pe care am admirat-o cel mai mult in acea expozitie a fost rochia cu imprimeu de ziar John Galliano for Christian Dior, pe care Carrie Bradshaw din Sex and the City a purtat-o in sezonul 3 al serialului, iar 10 ani mai tarziu in cel de-al doilea film de lung metraj.

O alta expozitie de moda actualmente deschisa la Toronto, la muzeul pantofilor Bata Shoe Museum (237 Bloor Street West), si care in mod sigur merita vizitata, este o expozitie de incaltaminte a creatorului Roger Vivier care se numeste “Process to Perfection”. Bata Shoe Museum din Toronto este un muzeu dedicat istoriei si evolutiei incaltamintei. Expozitia de pantofi Roger Vivier care va fi deschisa pana pe data de 7 aprilie 2013 cuprinde piese pe care celebrul designer le-a creat de-a lungul carierei sale. Printre exponatele din cadrul acestei expozitii se numara modele de pantofi creati in 1934, 1961, 1964, 1965.

Revista Fashion ne aduce la cunostina si cateva aniversari din lumea modei si frumusetii din acest an, printre care creionul iluminator Touche Eclat de la Yves Saint Laurent care implineste 20 de ani sau brandul canadian de haine si accesorii Jacob care implineste 35 de ani.

Fiind o revista canadiana de moda, Fashion promoveaza (cum altfel) si case de moda din Canada, cum ar fi Attitude Jay Manuel (participant frecvent la Saptamana Modei Toronto); Melanie Lyne; lantul de magazine de incaltaminte high-end Browns Shoes; brandurile de cosmetice Marcelle si Annabelle, sediile centrale ale carora se afla la Montreal; si altele.

Categorii:
Revista presei

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title