fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

ReelWorld Film Festival 2013 – gala de inchidere

de

ReelWorld Film Festival, un eveniment anual din Toronto, a avut loc saptamana trecuta, intre 10 si 14 aprilie, iar duminica a avut loc ceremonia de inchidere a festivalului care s-a desfasurat la cinematograful Famous Players din Toronto, acelasi cinematograf unde a avut loc si conferinta anuala de presa a festivalului din luna martie, despre care va povesteam acum cateva saptamani. RWFF este un festival de film dedicat diversitatii culturale la care participa artisti si cineasti care fac parte din etnii si minoritati vizibile – afro-americani, indieni, asiatici, latino-americani, amerindieni, si alte etnii diverse. Dar in acelasi timp, festivalul RWFF este dedicat tinerilor cineasti la inceput de drum, care doresc sa-si lanseze cariera in cinematografie.

Am mers la gala de inchidere a festivalului RWFF impreuna cu baiatul meu Alex. Evenimentul a inceput la 12pm cu primirea oaspetilor, timp in care s-a servit si un brunch. Organizatori ai festivalului, actori, scriitori, regizori, producatori, jurnalisti, fotografi au venit impreuna la cinematograful Famous Players din Toronto pentru a celebra incheierea festivalului.

Pentru ziua inchiderii au fost programate doua prezentari de filme – o selectie de 9 filme de scurt metraj din Canada, care urma sa inceapa la 1.30pm; si filmul artistic programat pentru inchiderea festivalului, drama indiana Aayna Ka Bayna.

La 1.30pm toata lumea a intrat in sala de cinema pentru vizionarea celor noua filme de scurt metraj realizate de tineri artisti canadieni la inceput de cariera. Cele noua filme au fost:

Bejide

A Man Is a Man Is a Man

To Hell, With Love

The Change

The Haircut

New Domain

Audition Day

The Sound That Broke the Silence

Getaway Car

Toate aceste filme au fost realizate de membri YEAA (Young Emerging Artists Assembly), o asociatie pentru tineri artisti si cineasti din Canada.

Clara Pasieka este actrita, scenarista si producatoare de film. A jucat in filmul de scurt metraj Bejide, dar a scris si scenariul acestui film, si tot ea este cea care l-a produs. De asemenea, Clara Pasieka a jucat in filmul Audition Day.

Clara Pasieka

Raven Dauda este actrita si a jucat in filmul Bejide.

Raven Dauda

Richard Young este actor si producator de film. A jucat in filmele Audition Day, A Man Is a Man Is a Man, Getaway Car; si a produs filmul Audition Day.

Richard Young

Gavin Michael Booth si Sarah Booth, sot si sotie, au produs filmul To Hell, With Love. In afara de a produce filmul, Sarah a jucat rolul principal feminin, iar Gavin este autorul scenariului, precum si regizorul filmului.

Sarah Booth si Gavin Michael Booth

Gabe Grey si Loretta Yu sunt actori si au jucat in filmul The Haircut.

Gabe Grey si Loretta Yu

Edsson Morales este actor si a jucat in filmul de scurt metraj Eneme, iar Chris Green si Brendan Whelton sunt producatorii acestui film. Eneme a fost prezentat in cadrul festivalului RWFF in ziua de vineri, 12 aprilie.

Edsson Morales

Edsson Morales si sotia sa Jennifer

Chris Green si Brendan Whelton

Printre gazdele evenimentului s-au aflat actrita canadiana Tonya Lee Williams, fondatoarea festivalului RWFF, dar si Moe Jiwan, CEO al festivalului.

Dupa vizionarea celor noua filme de scurt metraj oaspetii evenimentului s-au intors in sala de receptie a galei de inchidere pentru interviuri, sedinte foto, gustari si bauturi, networking, hanging out; iar la ora 6pm a inceput filmul de inchidere a festivalului, productia indiana Aayna Ka Bayna.

Cand am fost la conferinta de presa a festivalului din 20 martie, am inregistrat 3 interviuri. Primul intreviu pe care l-am facut a fost cu actrita Tonya Lee Williams, fondatoarea festivalului. Vroiam sa fac un intreviu cu ea, si am intrebat-o pe reprezentanta Relatii Publice a festivalului, Sasha, daca pot avea cateva minute cu Tonya. Sasha a inceput sa-mi spuna “Today…”, si aproape ca mi-a spus ca azi Tonya Lee Williams este prea ocupata si poate mai bine o lasam pentru o alta zi, dar dupa aia s-a razgandit: “You know what, give me a few minutes”. Am asteptat cat a trebuit, si pe urma am avut ocazia sa stau de vorba cu Tonya Lee Williams.

In timp ce faceam interviul cu Tonya, un grup de 4 persoane stateau la o distanta discreta de noi (ii vedeam cu privirea mea periferica). Cand am incheiat interviul cu fondatoarea festivalului, unul din cei patru, care facea parte din echipa de PR a evenimentului, m-a intrebat daca vreau sa fac un interviu cu cei trei realizatori de filme de scurt metraj ce urmau sa fie prezentate la festival. Am spus da, fac interviul cu ei, dar habar nu aveam cine erau si ce au facut. Am aflat in timpul interviului – era vorba de Clara Pasieka, Raven Dauda si Richard Young, realizatorii filmelor Bejide si Audition Day. Dupa cum spuneam mai sus, ReelWorld este un festival pentru tineri artisti aflati la inceput de drum, iar de cele mai multe ori publicul nu stie de ei, si tocmai acesta si este rolul festivalului – sa-i promoveze si sa-i ajute in lansarea carierei.

Short films featured at ReelWorld Film Festival 2013

Dupa ce am incheiat interviul cu cei trei, am fost abordata de un alt grup: “Nu vrei sa faci un interviu cu noi? Suntem realizatorii filmului de scurt metraj Eneme”. Da sigur, cum sa nu. Dar la fel ca si in cazul celor pe care i-am intervievat mai inainte, habar nu aveam cine erau. Am aflat in timp ce am stat de vorba cu ei – erau regizorul Chris Abell, actorul Edsson Morales, producatorii Chris Creen si Brendan Whelton pentrul filmul Eneme.

ReelWorld Film Festival 2013: short film “Eneme”

Este prima oara cand am facut interviuri “ad-hoc”, fara sa stiu nimic despre persoanele din fata mea, nici macar numele lor. De obicei, cand fac interviuri, incerc sa aflu cat mai mult cu putinta despre persoana respectiva, sa-mi fac temele si sa ma pregatesc din timp pentru acea intalnire. Am facut pana acum interviuri cu designeri, cantareti, vedete TV, specialisti din lumea modei, si de fiecare data am avut grija sa ma pregatesc temeinic pentru acele interviuri si sa aflu cat mai multe despre cei cu care urma sa stau de vorba. Dar iata ca s-a ivit si posibilitatea sa fac doua interviuri “ad-hoc”, si nu le-am ratat, chiar daca a fost mai dificil din cauza faptului ca nu stiam nimic despre acesti artisti. Pana la urma totul a iesit bine si toti mi-au spus ca le-au placut articolele pe care le-am scris despre ei si filmele lor. Iar cateva zile mai tarziu am primit un email de la Michael Gavin Booth, realizatorul filmului To Hell, With Love, in care imi spunea ca i-au placut articolele pe care le-am scris despre colegii sai de breasla si filmele lor, si oare n-as considera sa public un articol despre noul sau film? Sigur, cum sa nu, cu cea mai mare placere. Gavin mi-a trimis si un link privat Youtube pentru filmul sau de scurt metraj To Hell, With Love, incat am avut ocazia sa vad filmul chiar inainte de premiera sa la festival.

ReelWorld Film Festival 2013: short film “To Hell, With Love”

Dupa care a venit festivalul, care a inceput saptamana trecuta, pe 10 aprilie. N-am avut posibilitatea sa merg la evenimentele festivalului din timpul saptamanii, dar am mers duminica, la ceremonia de inchidere. Special pentru aceasta zi mi-am luat un aparat foto nou (am mers la cumparaturi cu o zi inainte), caci vechea mea camera foto s-a stricat, si o perioada am facut poze la evenimente mondene cu iPhone-ul, dar nu eram pe deplin multumita de calitatea acelor poze. Asa ca am hotarat sa-mi iau de urgenta un aparat foto nou, ca nu mai tinea figura cu iPhone-ul (cu ocazia asta mi-am luat si o mini-tableta). Daca tot mergeam la acest festival, m-am gandit ca ar fi bine sa-mi iau un aparat nou, ca sa ma asigur ca voi putea face poze de buna calitate.

Si de data aceasta, in timpul ceremoniei de inchidere a festivalului, lucrurile s-au inversat – eu eram cea care trageam de artistii de la festival sa le fac poze. I-am abordat pe fiecare, pe rand – Clara Pasieka, Richard Young, Edsson Morales, Chris Green, Brendan Whelton, sotii Sarah si Gavin Michael Booth. De data aceasta nu mai erau niste cineasti necunoscuti, ci vedete care se bucurau de atentia presei pentru un lucru notabil pe care l-au facut. I-am tras de maneca pe fiecare dintre ei: “Hai sa-ti fac poze!” Acum sunt prietena pe Facebook cu majoritatea dintre ei.

Realizatorii filmelor de scurt metraj prezentate la RWFF 2013

In timpul festivalului RWFF

La 5pm m-am retras spre casa, caci mi-am propus sa stau la festival atat cat rezista copilul meu Alex. Filmul de inchidere Aayna Ka Bayna urma sa inceapa la 6, dar n-am putut sa stau si la film, caci ar fi fost prea extenuant pentru Alex.

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Evenimente · Filme

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title