fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Ziua Copilului la Peterborough

de

Weekendul trecut am hotarat ca de Ziua Copilului eu si baiatul meu Alex sa facem o iesire in afara orasului, si am facut o calatorie de o zi in orasul Peterborough, un oras din provincia Ontario situat la o ora si jumatate de condus de Toronto.

Initial vroiam sa facem aceasta iesire sambata, atunci cand a fost Ziua Copilului, dar pentru ca acea zi a fost una ploioasa si mohorata, am contramandat calatoria noastra pentru ziua de duminica.

Nu am mai fost niciodata la Petreborough, decat in trecere, fiind un oras situat in nord-est de Toronto in drumul spre o cabana din provincia Ontario unde obisnuiam sa mergem destul de frecvent in primii ani petrecuri in Canada (am fost la cabana respectiva de 3 ori, ajungeam acolo in medie o data pe vara, iar ultima oara am fost acolo in vara lui 2009). Si m-am gandit ca ar fi o idee buna sa vizitam acest oras, avand in vedere ca nu l-am vazut niciodata asa cum se cade.

Am plecat de acasa la 12.30pm, si am ajuns la Peterborough la 2pm. Fiind un oras mic, cu o populatie in jur de 119,000 locuitori, nu ma asteptam sa gasesc acolo cine stie ce comori turistice, dar m-am gandit ca mi-ar placea sa descopar curiozitatile si atractiile locale. Inainte sa plec la drum, am citit putin pe Wikipedia despre oras, si mi-am notat cateva locuri pe care m-am gandit ca mi-ar placea sa le vad, care se aflau in centrul orasului. Una din strazile importante din Peterborough cu cele mai multe atractii este Charlotte Street si imprejurimile sale; asa ca odata ajunsa la Peterborough, am lasat masina intr-o parcare de la capatul strazii Charlotte si am luat centrul la pas impreuna cu Alex.

Primul lucru pe care l-am vazut cand am iesit din parcarea respectiva a fost un mic mall, Peterborough Square Mall. Fiind ora 2, m-am gandit mai intai sa luam masa, si am intrat la mall unde am luat pranzul intr-un mic restaurant. Mall-ul in sine nu era spectaculos, si nici nu ma asteptam sa fie intr-un oras mic precum Peterborough, asa ca nu m-am obosit sa ma uit prin magazine. Oricum, fiind duminica, multe din magazine erau inchise (iarasi, nu am fost surprinsa sa vad asta, nefiind vorba de un mall mare), asa ca n-am pierdut mult timp pe acolo. Dar in schimb l-am lasat pe Alex sa se joace la masinutele din mall.

Peterborough Square Mall

Dupa care am am iesit in centru si ne-am plimbat de la un capat la altul pe strada Charlotte, dar si pe alte strazi care fac parte din centrul orasului, cum ar fi George Street si Water Street. Tot pe strada Charlotte am vazut sediul Bibliotecii Publice din Peterborough, si am intrat cu scopul sa aflu mai multe detalii despre locurile de interes pe care as putea sa le vad sau sa le vizitez in oras. Am vorbit cu un bibliotecar si acesta mi-a dat cateva pliante turistice, si mi-a facut cateva recomandari, una dintre ele fiind Galeria de Arta din Peterborough, pe care m-am horatat sa o vizitez la sfarsitul sejurului nostru, inainte sa plecam spre casa.

Charlotte Street

Charlotte Street

Charlotte Street

Turnul Market Hall Clock Tower de pe strada Charlotte

Dupa o aversa de ploaie, in centru

Anticariat pe strada George

Un alt anticariat pe strada George

Magazin de antichitati pe strada George

Florarie pe strada George

Water Street

Ne-am continuat plimbarea in parcul Millennium, care se afla pe malul lacului Little Lake.

Millennium Park

Millennium Park

Millennium Park

Millennium Park

Little Lake

Dupa care am vizitat Art Gallery of Peterborough, care de asemenea se afla pe malul lacului.

Art Gallery of Peterborough

Art Gallery of Peterborough

Art Gallery of Peterborough

Art Gallery of Peterborough

Art Gallery of Peterborough

Am stat in Peterborough pana la 5pm, dupa care am plecat spre casa. A fost o Zi a Copilului foarte frumoasa, pe care am petrecut-o impreuna cu Alex intr-un mod extrem de placut si reconfortant.

Va doresc o saptamana minunata!

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Calatorii · Canada

Comentarii

  • Dragut oras;ai surprins frumos, prin cuvinte si poze,imagini din acea zi.
    Alex se arata tare incintat si multumit de vizita facuta;pe buna dreptate:el era sarbatoritul.

    O saptamina buna si tie!

    Lili 10 iunie 2013 15:20 Răspunde
    • Buna Lili, ma bucur sa te vad.
      Da, Alex a fost foarte incantat de aceasta iesire, ii place sa iasa, ii plac calatoriile, ii place sa descopere lucruri noi. 🙂
      Ne-am simtit amandoi foarte in acea zi. 🙂

      Victoria West 10 iunie 2013 23:38 Răspunde
  • Foarte foarte interesant articolul, sa stii ca echipei de la http://www.fancumparaturi.ro/ i-a placut articolul tau si iti va sustine blog-ul intotdeauna, iti multumim !

    Gadget-uri 14 iunie 2013 10:36 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title