fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

“The Between Boyfriends Book” de Cindy Chupack

de

De Cindy Chupack am auzit pentru prima oara cand am urmarit serialul Sex and the City – este una din scriitoarele scenariste ale serialuluil, care a luat premii Golden Globe Awards si Emmy Awards pentru scenariul celebrului serial. In afara de scenarii pentru televiziune, Cindy Chupack a scris articole si rubrici pentru reviste ca Harper’s Bazaar, Glamour, People, sau ziarul The New York Times. Am mai intalnit numele ei in trei carti-albume despre cum au fost facute serialul si cele doua filme Sex and the City. Cine a urmarit serialul si le admira pe cele patru personaje principale – Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Samantha Jones si Charlotte York – cu siguranta a auzit pana acum si de Cindy Chupack cel putin o data.

De curand am citit in revista canadiana de moda Flare despre o noua carte scrisa de Cindy Chupack, The Longest Date. Noutatea mi-a atras atentia imediat, si am cautat cartea pe Amazon, sa aflu mai multe detalii despre volum. The Longest Date este o carte in care autoarea scrie cu multa sinceritate despre viata ei de femeie maritata, care nu este roz neaparat tot timpul. Vroiam sa o cumpar, dar cand m-am uitat mai bine la detaliile cartii, cu o usoara dezamagire am descoperit ca inca nu este publicata, iar data lansarii este programata pentru ianuarie 2014. Aveam optiunea si sa o pre-comand, dar nu am obiceiul sa pre-comand carti de pe Amazon sau de la alti comercianti online atunci cand e vorba de carti noi, ci prefer sa o cumpar atunci cand cartea este deja publicata si e disponibila in librarii. Asa ca o voi cumpara in ianuarie, cand va fi lansata. Sunt foarte curioasa in legatura cu aceasta carte, si de-abia astept sa o citesc, sunt convinsa ca va fi o lectura captivanta.

In schimb, Cindy Chupack este si autoarea unei alte carti, The Between Boyfriends Book, publicata in 2003, o colectie de eseuri inspirate din viata ei de femeie singura, femeia care se afla mereu “intre doua relatii”, de unde vine si titlul cartii. Nu puteam sa citesc The Longest Date deocamdata, dar in schimb puteam sa citesc aceasta carte, asa ca nu am ezitat sa o adaug in cos. Aceste eseuri au mai fost publicate de-a lungul timpului in revista Glamour, atunci cand Cindy Chupack scria o rubrica de relatii si dating pentru aceasta publicatie.

Mentionam mai sus ca numele lui Cindy Chupack imi era familiar si inainte de a afla despre cartile ei, si stiam ca atunci cand a scris scenariul pentru Sex and the City, de multe ori s-a inspirat din propriile ei experiente pentru a da viata celor patru personaje. Multe din experientele amoroase ale lui Carrie, Miranda, Samantha si Charlotte sunt chiar experientele personale ale lui Cindy, iar cand am citit cartea The Between Boyfriends Book, am avut ocazia sa ma conving de acest lucru! Experientele prin care a trecut autoarea i-au servit drept inspiratie atat pentru scenariul serialului Sex and the City, cat si pentru eseurile scrise pentru revista Glamour care au fost incluse in cartea The Between Boyfriends Book. Exista o anumita confuzie in legatura cu sursa de inspiratie pentru serialul Sex and the City. Probabil multi cred ca acesta se bazeaza pe cartea cu acelasi titlu a scriitoarei americane Candace Bushnell – ceea ce este adevarat, dar doar partial: cartea Sex and the City de Candace Bushnell a servit drept inspiratie doar pentru primul sezon al serialului, nu si pentru urmatoarele cinci, caci Sex and the City a avut in total 6 sezoane. Ei bine, in cazul sezoanelor 2-6 scenarista Cindy Chupack a fost cea care a pus la bataie propriile ei experiente amoroase pentru crearea scenariului, alaturi de alti scriitori scenaristi implicati in aceasta productie TV.

Citeam cartea The Between Boyfriends Book a lui Cindy Chupack, si recunosteam, una cate una, intamplari si experiente pe care le tineam minte din serialul Sex and the City. De exemplu, va aduceti aminte de Carrie in sezonul 6, cand iubitul ei Jack Berger s-a despartit de ea cu un post-it? Si a doua zi Carrie le-a spus suparata fetelor despre “adio” cel las si lipsit de barbatie al lui Berger? Iar Miranda le-a spus fetelor ca odata un date de-al ei s-a despartit de ea prin intermediul portarului de la bloc? “Ms. Hobbes, Jonathan won’t come downstairs anymore, EVER!” Ei bine, Cindy Chupack a trecut prin aceasta experienta – ruperea unei relatii prin intermediul portarului, si nu fata in fata cu individul.

O alta experienta de-a autoarei care a fost transpusa in Sex and the City i s-a intamplat lui Carrie – este vorba tot de sezonul 6 al serialului, cand Carrie a iesit la un date inainte sa iasa la primul date cu Jack Berger. Cei doi au mers la un restaurant intr-o gradina, si un porumbel s-a asezat pe capul tipului, care a dus la alte gesturi neindemanatice ale acestuia, si pana la urma intalnirea respectiva s-a dovedit a fi un fiasco. De unde ideea pentru o asemenea scena? Din experienta personala a lui Cindy Chupack!

Si Samantha si-a primit portia de intamplari din viata lui Cindy. In sezonul 2 al serialului si-a tras-o cu un tip, ca la sfarsit sa-si dea seama ca si-au mai tras-o in urma cu vreo 15 ani – Samantha a avut un déjà-fuck. Cindy Chupack a scris despre un déjà-date in cartea sa.

In sezonul 3 al serialului Miranda se confrunta cu “numarul” ei – adica trebuie sa faca o lista cu toti barbatii cu care s-a culcat vreodata, 42 la numar, iar printre acestia au fost si tipi al caror nume nici macar nu-l mai tinea minte, sau poate ca nici nu l-a stiut vreodata, cum ar fi “the guy from deli”. Cindy Chupack a inclus in cartea sa un eseu in care scrie despre numarul barbatilor in viata unei femei, dar si despre diferenta dintre numarul real al parteneilor de sex si numarul pe care ai curajul sa il recunosti de fata cu altii, de obicei “doi”.

Un alt eseu din cartea The Between Boyfriends Book diseaca problema ceasului care ticaie non-stop pentru femeile de peste 35 de ani – si oare nu este una din temele majore din Sex and the City, cand femeile din New York vor sa se aseze la casa lor, vor copii, dar nu cu oricine, ci cu Mr. Right, si tot il cauti si il cauti, si nu mai dai de el odata, iar timpul trece si acusica faci 40 de ani, si tu tot femeie single esti?

Intr-un alt eseu din cartea lui Cindy Chupack am citit despre femeile care “jongleaza” cu barbatii – adica femeile care isi dau intalniri cu mai multi barbati in aceeasi perioada de timp, de exemplu trei insi intr-o saptamana. Tactica functioneaza, ne spune autoarea, atata timp cat nu astepti nimic spectaculos de la nici unul din barbatii pe care ii jonglezi, adica nu il cauti pe Mr. Right printre date-urile tale concomitente, ci o faci doar de dragul distractiei si a placerii personale. Ba chiar ne da sfaturi cum sa procedezi astfel incat sa nu te impotmolesti in propriile jonglerii masculine, cum ar fi de exemplu sa eviti sa te intalnesti cu doi barbati cu acelasi prenume (i s-a intamplat sa jongleze cu doi de Steve, ceea ce i-a creat oaresce probleme si confuzii). In serialul Sex and the City Charlotte York s-a gandit odata sa devina jonglerita de barbati, cand si-a dat intalnire cu doi tipi in aceeasi seara, si s-a intamplat ca cei doi sa dea nas in nas pe strada, sa inteleaga jocul murdar al lui Charlotte, sa o lase singura pe strada si sa plece impreuna la o bere.

M-am distrat copios la lectura acestei carti, si ma bucur ca am descoperit-o. Daca v-a placut Sex and the City, daca apreciati acest acest gen literar – eseuri si memorii inspirate din viata personala a autorilor, va recomand aceasta carte din suflet. Pentru mine The Between Boyfriends Book a fost un deliciu, si de-abia astept sa pot citi si noua carte a lui Cindy Chupack, The Longest Date, in ianuarie.

Photo credit: Goodreads.com

 

Categorii:
carti

Comentarii

  • distractiv, ma amuza sa citesc astfel de carti!

    coco 24 decembrie 2013 2:58 Răspunde
    • Mersi pentru comentariu Coco.

      Sarbatori fericite iti doresc!

      Victoria West 24 decembrie 2013 16:03 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title