fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Saptamana Modei Toronto, octombrie 2014

de

Astazi incepe o noua Saptamana a Modei la Toronto, pentru sezonul de primavara-vara 2015. Saptamana va dura cinci zile si se va incheia vineri, pe 24 octombrie. Printre participantii din acest sezon se numara designeri si branduri de moda din Canada cum ar fi Pink Tartan, Joe Fresh, Target, Christopher Bates, Klaxon Howl, Mackage, Caitlin Power, Soya & Kyo, Rudsak, Mikhael Kale. Sunt si multe nume noi, de care n-am auzit niciodata, si sper sa aud mai multe despre acesti tineri designeri pe viitor prin reviste si site-uri de moda. In total vor fi aproape 40 de prezentari de moda in cadrul celor 5 zile ale Saptamanii. Marele absent al petrecerii este David Dixon, unul dintre cei mai reputati designeri canadieni, care nu isi prezinta noua colectie in acest sezon la Toronto Fashion Week.

Christopher Bates a fost ca de obicei foarte dragut si m-a invitat la show-ul lui de miercuri dupa-amiaza, 22 octombrie, ora 5 PM. Sper sa ajung la prezentare, mai ales ca este posibil ca aceasta sa fie ultima sa prezentare la Toronto Fashion Week. Am auzit zvonuri ca va pleca in curand in Italia — vrea sa-si stabileasca brandul la Milan. Christopher Bates a studiat design vestimentar la Milan, iar dupa absolvirea facultatii s-a intors in Canada. Atunci cand a absolvit, i s-a oferit un job de designer la Giorgio Armani, dar viza de student strain in Italia i-a expirat odata cu absolvirea studiilor (adica odata cu incheierea scopului sederii in Italia), asa ca nu a mai avut posibilitatea sa ramana in Italia si dupa studii fara o viza de rezidenta valida, si s-a intors in Canada. Dar toate se intampla cu un scop. A revenit la Vancouver (apoi s-a mutat la Toronto) ca sa inceapa propriul sau brand, pe cand daca ramanea in Italia, ar fi creat pentru un alt designer si nu pentru propriul sau nume. Dar visul lui dintotdeauna a fost sa-si extinda brandul si in Europa, asa ca atunci cand am aflat ca urmeaza sa se mute la Milan pana la sfarsitul acestui an, nu am fost surprinsa, si m-am bucurat pentru succesul lui.

Daca pleaca in Italia, bye-bye camasi frumoase pentru John la pret redus de la Christopher Bates, 🙂 ca obisnuia sa-mi vanda la reducere (ne-am imprietenit in ultimii doi ani de cand il cunosc, si ah da, interviurile cu el sunt incluse in cartea mea Bits of Fashion). De-acu’ inainte, daca mai vreau camasi sau alte lucruri de la Christopher Bates, va trebui sa le cumpar la pret intreg de la Holt Renfrew, eum.

Categorii:
Evenimente

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title