fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Revista presei modei – „Fashion” Canada, aprilie 2016

de

Momentan nu sunt abonata la nicio revista de moda; mi s-a facut dor sa citesc una, asa ca de curand am rasfoit editia de aprilie a revistei canadiene de moda Fashion. Candva am fost abonata la aceasta revista, si mi-a facut placere sa o citesc din nou. Pe vremuri obisniam sa scriu o serie de articole aici pe blog in care faceam revista presei modei, si revista Fashion a fost subiectul catorva articole de-ale mele din aceasta serie. M-am gandit sa readuc aceasta serie de articole pe blog, pentru o ocazie daca nu pentru un obicei constant.

Pe coperta revistei o vedem pe modelul american de origine sud-koreeana Soo Joo Park. Soo Joo s-a nascut in Korea de Sud, si s-a mutat in California cu familia cand era copil; a crescut in Statele Unite. Si-a inceput cariera de model la varsta de 24 ani, cand alte modele deja isi incheie aceasta activitate, si se orienteaza spre scoli din alte domenii, ca sa invete o profesie pe care sa o practice in viata lor de dincolo de lumea modei.

Modelul Soo Joo Park pe coperta revistei "Fashion" Canada, editia aprilie 2016

Modelul Soo Joo Park pe coperta revistei „Fashion” Canada, editia aprilie 2016

Revista ne prezinta un pictorial al modelului, realizat de fotograful cu state vechi in lumea modei din Toronto, Chris Nichols. Soo Joo Park este actualmente ambasadoarea L’Oréal Paris.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Un alt pictorial din acest numar al revistei Fashion este pictorialul ralizat de fotograful Gabor Jurina – tinute si accesorii care pot fi catalogate drept whimsical. Unele din aceste rochii si tinute au preturi in mii de dolari, create de designeri precum Dolce & Gabbana, Lanvin, Gucci, Valentino, Michael Kors; iar posetele care acompaniaza pictorialul sunt absolut delicioase. Observati aparatul de fotografiat, televizorul si telefonul cu disc din imagini? De fapt sunt posete. Nu se va grabi nimeni acum sa cumpere aceste rochii la mii de dolari de la Holt Renfrew sau Saks Fifth Avenue, dar gasesc ca acest pictorial este o sursa grozava de inspiratie, daca vrei sa adaugi cateva accesorii din acestea cu personalitate pentru a-ti improspata look-ul.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Altfel, revista Fashion din aceasta luna vine cu rubricile pe care le stiam si dinainte – noutati din lumea modei si frumusetii. Una din tendintele actuale pe care as vrea sa o mentionez este dantela, ceea ce ma bucura, pentru ca imi place dantela. Am mai multe piese in dantela in garderoba – o rochie bleumarin, o rochie culoarea untului, o fusta neagra, o bluza neagra. Le voi purta in acest sezon cu mare drag. De altfel, dantela nu pleaca de tot din moda niciodata, ci revine mereu si este un trend reinvigorat in fiecare sezon, asa ca poate fi purtata fara nicio problema, nu e nevoie sa “scapati” de rochiile si fustele de dantela pe care le aveti in garderoba.

O alta noutate despre care am citit in acest numar al revistei Fashion este deschiderea unei filiale a magazinului de lux newyorkez Saks Fifth Avenue aici la Toronto, in doua locuri, si anume in incinta magazinului The Hudson’s Bay din centru (Yonge Street), precum si in incinta mall-ului Sherway Gardens situat in vestul Toronto-ului. Am fost la Saks Fifth Avenue din centru, cel de pe Strada Yonge acum cateva saptamani. N-am cumparat nimic, ca eram intr-o pauza de pranz si n-aveam timp la dispozitie pentru o sedinta de shopping, ci doar am vrut sa vad cum este noul loc. Preturile sunt mari (ma rog, nicio surpriza aici, vorbim despre Saks Fifth Avenue), dar atmosfera este cu adevarat newyorkeza. Ma bucur sa avem o bucatica de New York aici la Toronto.

Editia Fashion din aprilie 2016 nu este una foare cuprinzatoare, doar 138 pagini. Una din rubricile mele preferate ale revistei Fashion despre care stiam de mai demult, de pe vremea cand citeam revista Fashion in mod constant, este o rubrica dedicata celor mai bune magazine din domeniul modei si frumusetii din Canada, si anume din cele mai mari orase – Toronto, Montreal, Edmonton, Calgary, Vancouver. Cu ocazia aceasta mi-am improspatat si eu informatiile pe care le aveam despre unele magazine misto din Toronto, cand mai vreau sa merg la cumparaturi, desi in acest numar al revistei rubrica ocupa mai putin spatiu (adica informatii despre mai putine magazine) decat era cazul acum cativa ani, cand obisnuiam sa fiu abonata revistei.

Categorii:
Revista presei

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title