fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Revista presei modei – Fashion Canada, august 2016

de

In articolul de astazi voi face revista presei modei si va voi prezenta numarul de august al revistei canadiene de moda Fashion, una din preferatele mele. In decursul verii revista Fashion este de obicei mai lejera, datorita faptului ca atat editorii din presa, cat si cititorii sunt in vacanta, si acest numar al revistei este mai subtire decat revista in alte luni ale anului, cu mai putin de 100 pagini. Numarul de august al revistei ne arata un sneak peek in colectiile de toamna pentru sezonul rece care se apropie si care ne va bate in curand la usa.

Pe coperta revistei o vedem pe Michelle Phan, 29 ani, care a devenit cunoscuta datorita canalului sau Youtube dedicat frumusetii si cosmeticelor. Nu este o vedeta in sensul traditional al cuvantului, dar se bucura de o popularitate crescanda pe Youtube si in Social Media, iar presa mondena din Canada o numeste “Beauty’s next billionaire”. A inceput cu tutoriale de frumusete pe Youtube, si acum canalul ei Youtube are peste 8 milioane de abonati, iar fiecare video al ei are de la cateva sute de mii la cateva milioane de vizualizari.

Revista Fashion o prezinta pe Michelle Phan intr-un pictorial realizat de fotograful Juan Algarin.

Numarul de august al revistei Fashion a aparut in chioscuri si la usile abonatilor la sfarsitul lunii iunie. Unul din articolele din acest numar al revistei este dedicat Saptamanii Modei din Toronto, cea mai recenta editie, cea din martie 2016. Revista prezinta un colaj de poze ale colectiilor prezentate la Toronto Fashion Week in martie. Editia de august a revistei a inceput sa fie pregatita in aprilie, la scurt timp dupa Saptamana Modei din martie, ca sa fie distribuita catre cititori la sfarsitul lui iunie – inceputul lui iulie, cu stiri pentru luna august. Intre timp, Saptamana Modei a fost anulata, stire care a buleversat lumea modei din Canada acum mai putin de o saptamana. Colajul de la Toronto Fashion Week prezentat in acest numar al revistei nu contine imagini explicite din timpul prezentarilor de moda de la Toronto Fashion Week, ci un amestec incetosat de poze cu modele, printre care se vede in mod implicit cateva din acele colectii scandaloase care au fost prezentate la ultima editie a Saptamanii Modei Toronto, cum ar fi pantalonii de plastic despre care va spuneam in articolul meu precedent. Mie cel putin acest colaj amestecat in care lipsesc imagini explicite de la Toronto Fashion Week mi s-a parut foarte politically correct – de parca autorul articolului dedicat Saptamanii Modei Toronto a scris acest artcol ca sa-si faca datoria de a prezenta evenimentul pe paginile revistei, dar nu pentru ca a fost impresionat de ceea ce s-a intamplat la Saptamana Modei si de colectiile (sau unele dintre ele) care au fost prezentate pe podium.

Katy Perry a creat o colectie de makeup in colaborare cu CoverGirl, o colectie care se numeste Katy Kat si care este inspirata de pisici – 13 nuante mate de rujuri, si doua nuante de rimeluri (negru si bleu).

Si daca tot e vorba de pisici, pe 8 august va fi Ziua Internationala a Pisicilor. 🙂

Asta-i al meu, il cheama Niles. 🙂

Brandul de oje OPI a creat o colectie de oje numita Washington DC si inspirata de serialul Scandal si personajul principal al serialului, Olivia Pope, interpretata de Kerry Washington. Colectia OPI by Kerry Washington va aparea in magazinele de specialitate in data de 3 august.

Colectia de oje Kerry Washington for OPI

Colectia de oje Kerry Washington for OPI

Tendinta sprancenelor mari persista in lumea frumusetii de cativa ani, iar sprancenele groase ale Carei Delevingne au devenit legendare si un staple de frumusete. Candva erau la moda sprancenele subtiri, dar acele vremuri sunt demult apuse. Acu’ ma bucur si eu de sprancene la moda, pentru ca sprancenele mele sunt groase in mod natural.

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Brandul canadian Joe Fresh are o noua ambasadoare – Miranda Kerr, model Victoria’s Secret. Joe Fresh este o linie mass-market, la preturi foarte accesibile, creata de designerul canadian Joe Mimran, care este si creatorul din spatele brandului Club Monaco. Miranda Kerr este si ambasadoarea Swarovski.

Unul din trendurile pe care ni le propune revista in aceasta vara este trendul colierelor chocker – preferat de vedete precum Taylor Switft, Rihanna, Kim Kardashian.

Kim si Kourtney Kardashian purtand coliere choker. Kim poarta un colier choker Balmain.

Kim si Kourtney Kardashian purtand coliere choker. Kim poarta un colier choker Balmain.

Alte tendinte pe care ni le propune revista in aceasta luna sunt trendul cu pantofi si accesorii instelate – genti, posete, clutch-uri cu modele stelare, perfecte pentru petreceri si ocazii de seara; este un trend propus de case de moda precum Valentino si Kotur. Un alt trend pentru aceasta toamna este trendul “cannabis” – haine cu modelul plantei controversate, o tendinta propusa de Alexander Wang, Strathcona Stockings. Modelul cannabisului nu este nou in moda, e o tendinta care s-a bucurat de popularitate si in trecut, atat printre designeri, cat si printre vedete – Rihanna si Miley Cyrus au purtat tinute cu modelul “cannabis”.

Haina de toamna Alexander Wang, colectia toamna-iarna -

Haina de toamna Alexander Wang cu model cannabis, colectia toamna-iarna 2016-2017

Sosete STrathona Stockings cu model cannabis

Sosete Strathcona Stockings cu model cannabis

Krista Norris este o creatoare de moda canadiana care creeaza esarfe. Nu stiam de ea pana acum, dar am aflat de aceasta creatoare de pe paginile revistei, si ma bucur ca am descoperit-o. Premierul Canadei Justin Trudeau si sotia sa Sophie Grégoire Trudeau au mers intr-o vizita oficiala in Statele Unite anul acesta si au facut cadou fiicelor lui Barack Obama esarfe Krista Norris.

Una din rubricile mele preferate din revista Fashion este Detour City, in care ne sunt prezentate cele mai bune magazine si saloane de frumusete din Toronto si din celelalte mari orase din Canada – Montreal, Edmonton, Calgary, Vancouver. De obicei citesc cu mai multa atentie informatia cu privire la magazinele si saloanele din Toronto, si citesc in diagonala despre magazinele din celelalte orase. Pe lista cu magazinele din Toronto am citit despre un butic de lenjerie din nordul orasului, Legs Plus and Bra, care si-a deschis usile in 1982. Am fost o data la cumparaturi acolo acum 3 ani, si cu ocazia asta mi-am adus aminte de acest magazin din nou; poate mai merg acolo odata pana la sfarsitul acestei veri, mai ales ca revista a inclus si un cupon de reducere care poate fi folosit la magazinul Legs Plus and Bra in aceasta vara.

Categorii:
Revista presei

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title