fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Muzeul Parkwood Estate din Oshawa, Canada

de

Parkwood Estate este un conac in Oshawa, orasul vecin cu Whitby unde locuiesc de cinci ani, care a apartinut lui Samuel McLaughlin, un influent om de afaceri si filantrop din Canada (1871-1972). Conacul Parkwood Estate a fost construit in 1916-1917 si a servit drept resedinta pentru familia McLaughlin intre 1917 si 1972, iar in 1989 proprietatea a fost desemnata drept monument istoric national al Canadei si transformat in muzeu. Samuel McLaughlin a fost fondatorul companiei automotive General Motors of Canada, si membri ai familiei din generatiile ulterioare l-au urmat pe McLaughlin la conducerea companiei.

Am vizitat muzeul de curand impreuna cu o prietena. Nu stiam de Parkwood Estate inainte, si atunci cand prietena mea mi-a sugerat sa mergem acolo sa-l vizitam, a fost prima oara cand am aflat de acest muzeu. Dar cu aceasta ocazie am aflat si altceva – prietena mea este descendeta a familiei McLaughlin, iar Samuel McLaughlin, primul proprietar al conacului Parkwood Estate si fondatorul companiei General Motors of Canada, a fost stra-strabunicul ei. Samuel McLaughlin a avut cinci fiice, si familia s-a ramificat odata cu trecerea generatiilor, dar unele din acele ramuri s-au instrainat si au fost indepartate de la mostenirea averii, conacul si compania. Prietena mea descinde dintr-o ramura instrainata a familiei, caci mama ei s-a casatorit impotriva vointei parintilor ei si a fost dezmostenita, astfel incat prietena mea si fratii ei nu au parte din mostenirea Parkwood Estate, dar conducerea muzeului stie de existenta ei, ca este descendenta a familiei McLaughlin si ca locuieste la Toronto.

Am fost foarte fascinata sa aflu toate acestea. Am petrecut o dupa amiaza la Parkwood Estate impreuna cu Alex, cu prietena mea si cu sotul ei. Proprietatea muzeului cuprinde si o gradina, in afara de conac, precum si un complex de fantani arteziene si un restaurant. Gradina de la Parkwood Estate este inspirata de gradinile de la Versailles. Am stat la terasa restaurantului, am mancat un pranz si am vorbit, iar prietena mea mi-a povestit despre istoria familiei McLaughlin. Bunica ei trebuia sa devina mostenitoarea imperiului General Motors of Canada, dar diverse circumstante au impiedicat-o sa ajunga la conducerea companiei auto.

Proprietatea de la Parkwood Estate din Oshawa este un spatiu elegant pe care cineastii il aleg pentru filmari in crearea filmelor de epoca. Un numar de filme si seriale de televiziune au fost filmate la Parkwood Estate, iar printre actorii care au venit aici sa filmeze sunt Brendan Frazer, Drew Barrymore, Tom Cruise, Brad Pitt, Adam Sandler, Ben Affleck, Lucy Liu, Peter Gallagher, Jeremy Irons, Shirley MacLaine, Richard Gere, Hilary Swank, Ewan McGregor, Jackie Chan, Julianne Moore, Woody Harrelson, Anton Yelchin, Christopher Plummer, Mike Myers, si multi altii.

Iata cum arata muzeul si gradina Parkwood Estate din Oshawa.

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Canada

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title