fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Retrospectiva anului 2017: Aniversari in lumea frumusetii

de

In unul din articolele mele precedente am facut o retrospectiva a aniversarilor din lumea modei ale anului 2017; iar in articolul de astazi mi-am propus sa trec in revista cele mai importante evenimente aniversare din lumea frumusetii din acest an.

Sa incepem asadar cu cel mai vechi de brand de frumusete despre care vreau sa scriu astazi si care celebreaza o aniversare importanta in acest an – Vaseline, un brand de produse de ingrijire a pielii (creme de maini, lotiuni pentru corp, balsamuri de buze etc.), ingredientul principal al carora este petroleum jelly. Brandul Vaseline a fost lansat in Statele Unite in 1872 si anul acesta a implinit 145 de ani. Produsele Vaseline sunt foarte bune pentru pielea uscata, datorita ingredientului principal petroleum jelly; pot sa o atest si eu din proprie experienta. 🙂 Sunt o linie de produse foarte populare in Canada, disponibile in massmarket in toate supermarketurile si farmaciile de tip drug mart store. Cand locuiam in Romania, nu eram familiara cu acest brand de produse de ingrijire, nici nu stiu daca existau pe piata romaneasca pana in 2006 (anul in care am plecat din Romania); dar sunt acum disponibile si in Romania din cate stiu. Le-am descoperit prima oara in Canada, acum 11 ani, le-am apreciat ca fiind produse foarte bune, le apreciez si acum. Pe timp de iarna pielea de pe mainile mele este foarte sensibila si se usuca repede de la frig; produsele Vaseline ma ajuta enorm in acest sens. De-a lungul anilor am folosit diferite produse Vaseline (lotiuni de corp etc.), iar in prezent folosesc o crema de maini si un gel-unguent cu petroleum jelly.

Produse pentru ingrijirea pielii Vaseline

Produse pentru ingrijirea pielii Vaseline

Brandul de ingrijire a parului TRESemmé a fost fondat in Statele Unite in 1947 si anul acesta a celebrat aniversarea de 70 de ani. Printre produsele TRESemmé se afa sampoane, balsamuri de par, masti de par, sampoane uscate, produse de hairstyling (geluri de par, spume de par, fixative de par etc.). La fel ca Vaseline despre care scriam mai sus, TRESemmé este o linie de produse disponibile peste tot in massmarket, atat in supermarketuri si in magazine de tip drug mart stores. Sunt produse pentru par grozave si se afla printre preferatele mele – folosesc des sampoane si balsamuri pentru par TRESemmé; iar in prezent am in baie o masca pentru par TRESemmé.

Produse pentru ingrijirea parului TRESemmé, sampon si balsam

Produse pentru ingrijirea parului TRESemmé, sampon si balsam

Old Spice, brandul american de produse de ingrijire pentru barbati, a fost creat in 1937 si tocmai a implinit 80 de ani. Gama de produse Old Spice este formata din deodorant, antiperspirante, sampoane, geluri de dus, sapunuri. Este una din gamele pentru barbati preferate ale sotului meu John, si le foloseste des; are tot timpul in baie produse Old Spice. Imi plac si mie produsele Old Spice, adica imi place ca barbatul meu sa le foloseasca, le apreciez aroma peppermint si o gasesc foarte sexy.

Produse pentru barbati Old Spice

Produse pentru barbati Old Spice

Biotherm este un brand francez de produse de lux pentru ingrijirea pielii care a fost lansat in 1952, si anul acesta implineste 65 de ani. A inceput ca un brand mic si modest in Franta, dar in 1970 a fost cumparat de L’Oréal care l-a extins in lumea intreaga si l-a transformat intr-un brand international. Dupa ce s-a extins in Europa, Biotherm a intrat pe piata americana in 1985 si pe piata japoneza in 1987. Produsele Biotherm sunt foarte apreciate printre utilizatoare. In prezent folosesc o lotiune pentru ten Biothern care este foarte buna si de care sunt foarte multumita, fiind foarte delicata cu tenul.

Un fapt curios despre Biotherm – actorul american Chris Noth (cel care l-a jucat pe Big in Sex and the City) a devenit ambasadorul liniei pentru barbati Biotherm Homme in 2009; a aparut in spoturi publicitare pentru produse de ingrijire a tenului pentru barbati Biotherm.

Produse de ingrijire Biotherm

Produse de ingrijire Biotherm

Un alt brand de frumusete fondat in acelasi an 1952 si care tocmai a celebrat aniversarea de 65 de ani este brandul american Olay, produse de ingrijire a tenului si corpului. De-a lungul timpului, am folosit si eu diverse produse Olay (creme pentru fata, creme abrasive scrub, etc.), desi nu le cumpar neaparat foarte des. In prezent folosesc doua produse Olay, o crema de noapte anti-rid si un gel de dus Olay cu unt de shea.

Produse de ingrijire Olay

Produse de ingrijire Olay

Oriflame (Suedia) a fost fondat in 1967 si anul acesta a celebrat aniversarea de 50 de ani. Cine nu stie de Oriflame? 🙂 Pe vremuri am fost distribuitoare de produse cosmetice Oriflame, mai exact in timpul facultatii si in primii ani dupa absolvirea facultatii. Si atunci, in acea perioada cand vindeam produse Oriflame, eram o utilizatoare constanta de produse Oriflame. Am folosit produse Oriflame doar cat timp am locuit in Romania, nu si in Canada, caci acestea nu exista pe piata canadiana.

Produse Oriflame din foarte populara gama Milk & Honey

Produse Oriflame din foarte populara gama Milk & Honey

Herbal Essences este o gama de produse de ingrijire a parului care a fost fondata in 1972 si care tocmai a implinit 45 de ani. Este o gama de produse disponibila in massmarket. Am folosit produse Herbal Essences de multe ori pana acum, mai ales sampoane si balsamuri, dar si sampon uscat. In afara de produsele de ingrijire a parului, Herbal Essences cuprinde si produse de hairstyling (fixative, spume de par, creme de par, gel de par).

Produse pentru ingrijirea parului Herbal Essences

Produse pentru ingrijirea parului Herbal Essences

Un alt brand de frumusete care tocmai a sarbatorit 45 de ani de la infiintare este Lise Watier – un brand canadian de produse de frumusete fondat de catre Madame Lise Watier la Montréal in 1972. Printre produsele Lise Watier se numara produse de makeup, produse pentru ingrijirea tenului, precum si parfumuri. In prezent am in colectia personala un ruj rosu Lise Watier si un parfum Lise Watier.

Produse de makeup Lise Watier

Produse de makeup Lise Watier

Alte aniversari in lumea frumusetii ale anului 2017

Lantul de magazine Shoppers Drug Mart din Canada (farmacii si magazine de frumusete) a fost infiintat in 1962 si anul acesta a sarbatorit aniversarea de 55 de ani.

Creionul iluminator Touche Eclat de la Yves Saint Laurent a fost creat in 1992 si a implinit anul acesta 25 de ani.

Sursa poze: Google Images

Categorii:
Frumusete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title