fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Revista presei de moda: Vogue Paris, septembrie 2011

de

De curand am descoperit un chiosc langa biroul meu unde se vinde editia franceza a revistei Vogue. Nu stiam pana acum ca la Toronto se gasesc reviste europene, in special Vogue Paris, si m-am bucurat nespus de gaselnita mea, iar vanzatoarea de la chiosc mi-a spus ca vinde Vogue Paris in fiecare luna, adica in mod constant si nu doar ocazional.

Nu cred ca am mai avut ocazia sa citesc pana acum Vogue Paris (cand am fost la Paris, nu mi-a trecut prin cap sa cumpar Vogue de acolo), si aceasta mica noutate mi-a inveselit ziua. In acelasi timp, a fost o ocazie pentru mine sa citesc in franceza, pe care nu am mai folosit-o in mod constant de cativa ani. Nu m-a mirat nici faptul ca editia de septembrie a revistei era cea mai noua disponibila la chioscul respectiv, desi pe tarabele de ziare din Toronto revistele canadiene erau deja disponibile in numarul de noiembrie, iar cele americane in numarul de octombrie. Deah, stirile de peste ocean ajung mai greu aici la noi in America de Nord.

Imi imaginez ca numarul de septembrie al revistei franceze Vogue este cea mai importanta editie pe tot parcursul anului, la fel cum este si in cazul Vogue US. Dar in timp ce Vogue US din septembrie curent a fost ditamai almanahul de moda de 740 pagini, cea franceza a fost doar de 396 pagini.

Pe coperta revistei o vedem pe Charlotte Casiraghi, fiica printesei Caroline de Monaco, 25 ani. Nu stiu prea multe despre familiile regale din Europa, si habar nu aveam pana acum de existenta acestei membre de sange albatsru, dar cu aceasta ocazie mi-am imbogatit si eu cultura generala. Pictorialul printesei a fost realizat de Mario Testino. E frumoasa si are trasaturi nobile, nimic de zis. Mario Testino este fotograful regalilor lumii. Intr-un interviu acordat revistei spunea ca ii placea foarte mult sa o fotografieze pe Printesa Diana de Wales. Inca mai tin minte pictorialul Dianei din revista Vanity Fair, 1997, semnat Mario Testino. Si nu mai devreme decat decebrbie trecut tot el a fost cel care a realizat fotografiile de logodna ale cuplului princiar William de Wales si Kate Middleton, fotografii care au facut inconjurul lumii si au trecut prin toate revistele de moda, lifestyle si celebritati.

Un alt fotograf prezent prin arta sa in Vogue Paris este Patrick Demarchelier, preferatul meu. Judecand dupa numarul de poze semnate de el in acest numar al revistei, mi-am dat seama ca Patrick Demarchelier are o colaborare mai stransa cu Vogue Paris decat cu Vogue US; nu ca ar fi de mirare, ca doar omul e francez.

Vogue Paris mi s-a parut ceva mai extravaganta si mai neconventionala decat sora sa mai mare din America. De exemplu, am vazut o poza nud si alte doua poze in care un model si un cantaret arata degetul mijlociu. Vogue meets Playboy on Champs Elysees, eh? In editia americana nici pomeneala sa vezi nuduri sau poze cu cea mai mica aluzie obscena.

In rest, ca orice revista de moda — noi colectii, noutati din lumea modei si a frumusetii, evenimente de pe scena sociala franceza, vedete franceze, pictoriale, advertoriale, si alte elemente glossy. Acum ca am descoperit acest chiosc in centrul Toronto-ului, o sa cumpar Vogue Paris si cu alte ocazii.

Vogue Paris, septembrie 2011, Charlotte Casiraghi

Vogue Paris, septembrie 2011, Charlotte Casiraghi

Categorii:
Revista presei

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title