fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Revista presei de moda: Flare Canada, aprilie 2011

de

Printre alte surse, obisnuiesc sa ma informez in ale noutatilor de stil si tendinte din revistele occidentale de moda cum ar fi revista canadiana Flare, varianta canadiana a revistei Elle, precum si Vogue USA. Ma numar printre abonatele revistei Flare Canada, si de cateva luni incoace cumpar de la chioscuri revista Vogue USA. Pana acum am scris mai multe articole inspirate din revistele de moda pe care le citesc la Toronto, iar astazi mi-am propus sa revizuiesc numarul de aprilie 2011 al revistei Flare.

Luna de luna, Flare ne propune noi tendinte pentru sezonul curent. Una din tendintele din acest sezon sunt pantofii cu platforma, THE WEDGES. Colorate (pe rosu, roz, maro, verde, galben, albastru), cu talpa subtire, groasa sau medie, cei care prefera acest stil de pantofi isi vor gasi cu siguranta perechea ideala. Mie una imi plac foarte mult pantofii wedge, mi se par foarte comfortabili. Nu stiu cum se facu, desi apreciez acest stil, nu detin nici o pereche, si chiar sunt tentata sa imi iau una. Printre casele de moda care ne propun stilul WEDGE in acest sezon se numara Pierre Hardy, Prada, Balenciaga, Manolo Blahnik, Jimmy Choo, Lanvin, Michael Kors, Burberry, Sergio Rossi, Aldo.

Michael Kors

Michael Kors

Burberry

Burberry

Aldo

Aldo

Un alt trend din acest sezon este poseta plic. Multi ani la rand femeile au purtat genti XXL mai ales din ratiuni practice – cum sa nu iti placa o geanta XXL, daca iti incap in ea toate accesoriile de care ai nevoie pe parcursul zilei, de la chei pana la agenda si sandvisul pentru pranz. Dar moda nu este doar practica, si mesajul transmis de trendul posetelor plic este “Renunta la practic, macar in unele zile daca nu in fiecare zi, si fii doar chic”. Asa ca fetelor, daca nu ati purtat posetele plic in lunile de iarna, acum este momentul portivit sa le scoateti la soare! Am si eu diverse modele in colectia mea de genti, inclusiv genti XXL si plic. Va spun sincer, in cele mai multe din zile recurg tot la buna si vechea geanta XXL, din aceleasi ratiuni practice pe care le aminteam mai sus, dar din cand in cand imi las agenda si alte accesorii voluminoase acasa pentru placerea de a purta o poseta plic. Este un trend pe care ni-l propun atat casele de moda High Fashion, cat si brandurile pret-à-porter.

Aldo

Aldo

aldo clutch 2

Aldo

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Cine a spus ca blugii se rezuma doar la pantaloni? O alta tendinta in voga acum este cea denim – blugi, fuste, rochii, geci, sacouri, pantaloni scurti, camasi, trenciuri, tricouri, genti. Iar daca simtiti nevoia de un respiro de la albastru/bleu/indigo, culoarea clasica a denimului, incercati tinute in denim alb, si de ce nu, in alte culori, cum ar fi rosu. Gap, Levi’s, Chloe, Mulberry, Stella McCartney, si multi alti designeri ne propun stilul denim pentru acest sezon.

Rochie denim Alexander McQueen

Rochie denim Alexander McQueen

Blugi denim alb Gap

Blugi denim alb Gap

Camasa denim Gap

Camasa denim Gap

Moda se reinventeaza de multe ori, si este si cazul perioadei glam din anii ’70, perioadei neon din anii ’80, perioadei minimaliste din anii ’90 – tendintele de atunci revin astazi in atentia creatorilor de moda. De exemplu, una din tinutele Gucci care a facut furori pe podiumurile de moda din acest sezon (si care mie personal imi place foarte mult, v-am aratat-o si intr-un alt articol recent de-al meu), este inspirata din perioada anilor Studio 54.

Gucci

Gucci

Pe coperta revistei o vedem pe actrita americana Michelle Monaghan, pe care o cunoastem din filmele Mission: Impossible III, Kiss Kiss Bang Bang, Gone Baby Gone, Made of Honor, The Heartbreak Kid, Eagle Eye, Source Code.

Flare Canada, April 2011

Flare Canada, April 2011

In decursul lunilor acestui sezon am constatat ca tendintele propuse de industria modei sunt cu siguranta in masura sa satisfaca toate gusturile. Fiecare dintre noi se poate inspira din actualele trenduri, pastrandu-si stilul personal in acelasi timp. In ultimele 3 luni am revizuit foarte multe tendinte din acest sezon, si marturisesc ca mi-au placut majoritatea dintre ele. Culorile vii ale acestui sezon sunt de departe trendul meu preferat.

O scurta recapitulare a tendintelor care sunt acum in voga:

Culorile vii

Fusta/rochia midi si lunga

Rujul rosu, roz, fuchsia

Pantofii cu toc mic si mediu

Blugii si pantalonii evazati

Stilul ballerina

Stilul regal

Stilul japonez

Stilul fruity

Stilul personal

Pantofii cu platforma wedge

Posetele plic

Stilul denim

Stilul inspirat din anii ’70, ’80, ’90.

Categorii:
Revista presei

Comentarii

  • voi aveti chiscuri?
    eu stiu unul singur in Chicago, pe bulevardul principal.
    in rest cumpar revistele din zona special dedicata in librarii iar tarabele cu reviste si ziare reprezinta obiectul unui dor feroce.

    amalia 11 aprilie 2011 0:42 Răspunde
  • Cred ca ma refeream la tarabele cu ziare si reviste atunci cand am spus chioscuri. Chioscuri, in sensul clasic al cuvantului, adica buticuri din acelea cubice cum sunt in Romania, nu cred ca sunt aici la Toronto, nu-mi amintesc sa fi vazut. Aici tarabele de presa se gasesc mai ales in statiile de metrou; exista o franciza pentru acestea, unde se vand ziare & reviste, bilete la loto, dulciuri, sucuri, produse de tutungerie, si altele din astea.

    Victoria West 11 aprilie 2011 3:41 Răspunde
  • Victoria, ce chestie- ciar ti am raspuns la comentariul tau de pe blog, la mine—-si propuneam sa ne scrii depsre reviste de moda din Canada:) si cand iti deschid pagina…ce vad:)))) uite cum comunicam noi cele de aici:)
    super articolul, mai astept astept- si poate mi spui eventual de unde sa mi cumpar astfel de reviste – unde sa le comand:))) si sa mi le trimita aici:)

    Delia 11 aprilie 2011 9:02 Răspunde
  • Victoria, si eu sunt amatoare de acest still de sandale. Dar fiind cam inlate, iar eu mergand pe jos destul de mult, am optat pentru o varianta mai „redusa” in inaltime. De la Naturalizer, marca mea preferata, in bugetul meu. O perecehe albe, si o pereche „sweet potato”, adica portocaliu maroniu.

    http://www.naturalizer.ca/Shopping/Results.aspx?N=4294967119&Nr=AND(pCultureCode%3aen-US)

    Iar gentuta cu buline de la Aldo mi-a atras privirile nu odata! Si parca au si sandale asortate daca nu ma insel …

    Mariana 11 aprilie 2011 18:24 Răspunde
  • Din modelele de wedges pe care ni le-ai prezent, prefer modelul de la Burberry. Nici eu nu am purtat pana acum acest tip de incaltaminte, dar poate voi incerca vara asta. Cat despre tendintele la pantofi (dar pentru toamna 2011), as avea si eu cateva de adaugat platformele, tocurile kitten, culorile metalizate, tocurile groase si talpile cu scobituri pronuntate, curelusele, funditele sau pantofii Mary Jane. Am scris si eu chiar azi un articol despre tendintele pentru sezonul toamna/iarna 2011 la pantofi pe un alt blog de care ma ocup: http://www.shoes.ro/blog/tendintele-la-pantofi-din-sezonul-toamnaiarna-2011 . Poate va va inspira! 🙂

    Cat despre posetute, eu tot timpul le-am preferat intotdeauna pe cele mai micute si mai delicate, in favoarea gentilor mari, care pe mine oricum nu ma avantajeaza, fiind mica de inaltime si slabuta.

    Flavia 12 aprilie 2011 12:03 Răspunde
  • Din modelele de wedges pe care ni le-ai prezentat, prefer modelul de la Burberry. Nici eu nu am purtat pana acum acest tip de incaltaminte, dar poate voi incerca vara aceasta. Cat despre tendintele la pantofi (dar pentru toamna 2011), as avea si eu cateva de adaugat platformele, tocurile kitten, culorile metalizate, tocurile groase si talpile cu scobituri pronuntate, curelusele, funditele sau pantofii Mary Jane. Am scris si eu chiar azi un articol despre tendintele pentru sezonul toamna/iarna 2011 la pantofi pe un alt blog de care ma ocup: http://www.shoes.ro/blog/tendintele-la-pantofi-din-sezonul-toamnaiarna-2011 . Poate va inspira! 🙂

    Cat despre posetute, eu le-am preferat intotdeauna pe cele micute si mai delicate, in favoarea gentilor mari, care oricum nu ma avantajeaza, fiind mica de inaltime si slabuta.

    (scuze pentru greselile commentului anterior, am scris fara sa respir si sa verific la sfarsit :)) )

    Flavia 12 aprilie 2011 12:07 Răspunde
  • Delia, chiar ca e surprinzator, ne-am gandit amandoua la acelasi lucru. 🙂 Cand ti-am vazut raspunsul la comentariu pe blogul tau, vroiam sa-ti spun despre acest articol, si dupa aia am vazut ca l-ai citit. Si da, vor urma si alte articole similare, mi-am propus sa scriu o serie intreaga.

    Stiu ca Vogue USA se poate comanda si international, dar in privinta revistelor canadiene nu sunt pe deplin sigura. Am sa cercetez un pic (ca m-au intrebat si alte persoane), si voi reveni cu un raspuns mai amplu.

    Victoria West 13 aprilie 2011 0:16 Răspunde
  • Mariana, gentuta aia cu buline m-a atras din prima si pe mine, motiv pentru care am si ales-o pentru articol. Nu-i asa ca e grozava? 🙂 Nu mi-ar displacea nici mie sa o port, ar da tinutei un aer fresh.

    Victoria West 13 aprilie 2011 0:19 Răspunde
  • Flavia, am intrat acolo pe blog si ti-am citit articolul — colectiile prezentate de tine sunt fabuloase. 🙂

    Victoria West 15 aprilie 2011 0:11 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title