fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Retrospectiva anului 2013: Aniversari in lumea modei si frumusetii

de

2013 a fost un an plin de evenimente aniversare in domeniul modei si al frumusetii, caci un mare numar de branduri, designeri si case de moda au celebrat aniversari importante in acest an. Mi-am facut deja un obicei ca o data pe an sa fac o retrospectiva a aniversarilor din lumea glamoroasa despre care scriu pe acest blog, si revizuind anul ce urmeaza sa se incheie in cateva zile, in articolul meu de astazi mi-am propus sa trec in revista aniversarile din lumea modei si frumusetii care au avut loc pe parcursul acestui an.

Voi incepe cu unul din cele mai vechi, dar si mai renumite branduri de frumusete din lume, si anume Bourjois, o companie de produse cosmetice si de ingrijire din Franta, care a fost fondata in 1863. Anul acesta Bourjois sarbatoreste aniversarea de 150 de ani. N-am avut niciodata ocazia sa folosesc produse Bourjois, dar niciodata nu e pera tarziu; am auzit ca sunt bune. 🙂

Cosmetice Bourjois

Una din cele mai influente case de moda din lume, Prada, a fost fondata in 1913, si anul acesta brandul in fruntea caruia se afla Miuccia Prada sarbatoreste frumoasa aniversare de 100 de ani. Prada este un nume pe buzele tuturor nu doar in lumea modei, dar este un nume cu o prezenta frecventa si in cultura populara. Cand aud Prada, printre primele lucruri care imi vin in minte este filmul The Devils Wears Prada, in care personajul principal, redactorul-sef Miranda Priestly, poarta pantofi si genti Prada. Un alt film chick-fling in care este mentionat numele Prada este Confessions of a Shopaholic cu Isla Fisher in rolul shopaholicei Becky Bloomwood, si anume scena in care aceasta exclama cu uimire si surpriza “You speak Prada???” atunci cand Luke Brandon opteaza pentru o pereche de pantofi negri si un costum Prada intr-un magazin high-end. De asemenea, nu pot sa nu o mentionez pe Carrie Brandshaw din Sex and the City, si anume sezonul 6 al serialului, cand Carrie isi cumpara o rochie si o poseta Prada cu banii pe care ii castigase in urma vanzarii cartii sale; dar si cand ii face cadou o camasa rosie Prada iubitului ei Jack Berger.

Prada, colectia de toamna-iarna 2013-2014

Revista canadiana de frumusete si lifestyle Chatelaine implineste anul acesta 85 de ani de la aparitia primului sau numar.

Chatelaine, editia de sarbatori 2013

Lacoste este un alt nume sonor din lumea modei care anul acesta sarbatoreste o aniversare importanta – 80 de ani de la infiintare. Tricoul in stil polo cu logo-ul crocodilului verde pe el, o marca inregistrata a casei de moda franceze Lacoste, exista probabil in garderoba fiecarui barbat. Printre noutatile Lacoste din acest an se numara si noul parfum pentru barbati Lacoste Poloshirt Noir, care face parte din colectia de parfumuri Poloshirt.

Lacoste Poloshirt Noir

Brandul canadian de cosmetice Marcelle are o istorie la fel de lunga – a fost infiintat in 1933 si anul acesta sarbatoreste aniversarea de 80 de ani. Este o linie de cosmetice mass-market si se gaseste peste tot unde se vand produse de makeup – supermarekturi, farmacii etc.

Cosmetice Marcelle

Brandul american de cosmetice si produse de ingrijire Mary Kay a fost fondat de Mary Kay Ash in Dallas in 1963 si anul acesta implineste 50 de ani. Este o linie de produse care se vinde in sistemul MLM, adica prin vanzari directe, si nu in magazine, tot asa cum functioneaza alte firme MLM cum ar fi Oriflame, Avon, Amway si altele. Din 1963 incoace compania Mary Kay si-a extins afacerile si in multe alte tari, aproximativ 50 la numar, din Americi, Europa si Asia. In 1978 Mary Kay a intrat si pe piata canadiana, astfel incat aceasta marca de cosmetice sarbatoreste anul acesta o dubla aniversare – 50 de ani de la fondare in Statele Unite si 35 ani de la cucerirea pietei canadiene. Am fost odata invitata la o sedinta de frumusete Mary Kay, care s-a dovedit a fi o experienta foarte placuta, si in urma acestei sedinte am decis sa devin eu insami reprezentant Mary Kay. Numai ca mi-am dat seama ca nu aveam timp sa ma ocup de vanzarea cosmeticelor, n-am progresat deloc in calitate de reprezentant Mary Kay, si contractul meu cu Mary Kay a expirat dupa un an de zile, ramanand la acelasi stadiu ca atunci cand l-am semnat. A fost doar o experienta frumoasa si atat. 🙂

Produse pentru ingrijirea tenului Mary Kay

Creatorul de moda american Calvin Klein si-a inceput cariera in lumea modei in 1968, si anul acesta brandul sau sarbatoreste aniversarea de 45 de ani de la infiintare. Tot in acest an Calvin Klein a lansat noul sau parfum Downtown.

Calvin Klein Downtown

Un alt brand de frumusete care anul acesta sarbatoreste aniversarea de 45 de ani este Clinique.

Produse pentru ingrijirea tenului Clinique

Roots, un brand canadian de haine, incaltaminte si accesorii, implineste anul acesta 40 de ani. Oferta Roots consta in produse pentru barbati, femei si copii. Este unul din cele mai renumite branduri din Canada, sediul central al caruia se afla la Toronto, si are circa 210 magazine in America de Nord si Asia. De asemenea, Roots vinde online in aproximativ 50 de tari. Logo-ul firmei Roots este castorul, unul din simbolurile nationale ale Canadei. Printre cele mai apreciate produse Roots sunt accesoriile din piele, cum ar fi gentile si portofelele, dar si incaltamintea. De curand la mine la job conducerea a decis sa ne arate aprecierea pentru munca asidua pe care o depunem cu totii si a facut cadou tuturor angajatilor cate un rucsac Roots. Un gest cat se poate de dragut, nu-i asa? 🙂 Dar cand m-am uitat mai bine la rucsac, avea si logo-ul companiei noastre, nu doar logo-ul Roots, mda… Rucsacii au fost facuti la Roots la comanda, special pentru compania noastra. Ma rog, imi place rucsacul, e de buna calitate. e un lucru util, si il port cand merg la sala de gimnastica.

Geanta Jackie de la Roots, lansata in 2013

Alte aniversari din lumea modei si frumusetii:

Versace, Banana Republic si Diesel sunt trei case de moda care au fost fondate in 1978 si anul acesta sarbatoresc aniversarea de 35 de ani.

Miu Miu, un brand creat de Miuccia Prada, a fost fondat acum 20 de ani, in 1993.

Christopher Bates este un designer canadian care creeaza moda pentru barbati. A lansat brandul cu acelasi nume in 2008, si anul 2013 marcheaza pentru el prima sa aniversare, cea de 5 ani. L-am cunoscut pe Christopher Bates anul trecut in octombrie la Saptamana Modei Toronto, si de atunci am realizat doua interviuri cu el, pe care le-am inclus si in cartea mea Bits of Fashion.

Christopher Bates, colectia de toamna-iarna 2013-2014

 

Categorii:
Frumusete · High Fashion

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title