fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Eveniment IT Lounge in Toronto pentru festivalul de film TIFF

de

Unul din evenimentele mondene care a avut loc la Toronto in timpul festivalului international de film TIFF ce tocmai s-a incheiat a fost un eveniment de presa de tip IT Lounge organizat de catre compania de relatii publice NK Public Relations din centrul Toronto-ului, a carei presedinte este Natasha Koifman, specialist in relatii publice.

Ce este un IT Lounge, sau Lounge, pur si simplu? Este un eveniment monden organizat de branduri si case de moda sau companii de relatii publice, adresat vedetelor din lumea modei, frumusetii, lifestyle, entertainment. Scopul acestui tip de eveniment este promovarea anumitor produse si marci in randul celebritatilor, si acestea sunt promovate prin a fi oferite cadou vedetelor care sunt invitate sa participe la evenimente IT Lounge.

Prima mea intalnire cu echipa NKPR a avut loc anul acesta in martie, in timpul Saptamanii Modei din Toronto, cand Essie Weingarten, fondatoarea brandului de oje Essie, a venit la Toronto pentru Saptamana Modei. De data aceasta invitatia pe care am primit-o de la NKPR a fost pentru o zi de intalnire cu presa in vederea promovarii clientilor sai din lumea modei si divertismentului (dar si din alte domenii) care si-au facut contributia in timpul festivalului TIFF.

IT Lounge de la NKPR s-a desfasurat de fapt in doua etape, si am fost prezenta la ambele. Prima oara Natasha Koifman i-a invitat pe jurnalistii de moda din Toronto sa le prezinte planul de actiune al companiei NKPR pentru zilele TIFF, si fiecare jurnalist invitat la NKPR in acest scop a avut o intalnire tete-a-tete cu Natasha Koifman. Cand am fost la acea intalnire (o saptamana inainte sa inceapa TIFF), Natasha mi-a prezentat clientii firmei si mi-a vorbit despre evenimentele legate de TIFF ce urmau sa aiba loc la sediul lor pe parcursul festivalului. IT Lounge de la NKPR din acest an s-a aflat la cea de-a 7 editie. Cea mai importanta realizare a echipei NKPR cu ocazia festivalului TIFF a fost colaborarea cu Patrick Demarchelier, celebrul fotograf de moda, cel care fotografiaza pentru Vogue US, Vogue Paris, Vogue UK, Harper’s Bazaar, Elle, Marie Claire si multe alte publicatii de top; cu adevarat cea mai proeminenta figura in domeniul sau. Am fost extrem de impresionata!!!

Cand am ajuns la sediul NKPR pentru intalnirea mea cu Natasha, am fost intampinata de catre una din angajatele agentiei. Fata mi-a spus ca Natasha va veni sa ma vada in cateva momente si mi-a dat un comunicat de presa sa-l rasfoiesc intre timp. Cand am deschis comunicatul de presa, primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost numele lui Patrick Demarchelier; iar primul gand care mi-a trecut prin minte a fost: “Wow! Cum au reusit “sa puna mana” pe Demarchelier?” Deja eram nerabdatoare sa o intalnesc pe Natasha Koifman si sa-mi povesteasca mai multe despre colaborarea lor cu marele fotograf.

A urmat conversatia mea cu Natasha in biroul ei. Cand am intrat in birou, imediat am recunoscut un portret la geam al Printesei Diana realizat de Patrick Demarchelier in anii ‘90. In urma discutiei mele cu Natasha Koifman am aflat ca aceasta este prima vizita in Canada a lui Patrick Demarchelier, in calitate de fotograf. Un fapt din viata profesionala a lui Demarchelier pe care il stiam dinainte si pe care Natasha mi l-a confirmat era ca dansul fotografiaza mai mult pentru Vogue Paris decat pentru Vogue US si mai mult in Europa decat in America de Nord; dar acest lucru nu este de mirare, dansul fiind francez. NKPR si Patrick Demarchelier urmau sa organizeze impreuna un studio de fotografie pentru celebritatile care veneau la Toronto pentru festivalul TIFF, pe data de 7 septembrie (a doua zi a festivalului).

Etapa a doua a evenimentului IT Lounge de la NKPR a avut loc saptamana urmatoare si a durat 4 zile – intre 6 si 9 septembrie, cand TIFF se afla in primele zile. Pe data de 6 septembrie a avut loc o zi de intalnire cu presa la sediul NKPR, si jurnalistii de moda din Toronto au venit la fata locului pentru a participa la IT Lounge. Printre brandurile si casele de moda din Toronto care s-au implicat in organizarea acestui eveniment au fost brandul de haine si accesorii RW&CO, creatoarea de bijuterii Lia Sophia, brandul de cosmetice MAC, brandul de accesorii pentru frumusete Tweezerman, jocurile video STiKS, producatorii de apa minerala si plata Bottle Green si Aqua Hydrate, iaurturile Yogurty’s, dulciurile Kandy with a K, vodka SKYY (care este si sponsorul official al bauturilor fine pentru TIFF), producatori din industria alimentara, si altii.

In ziua de 6 septembrie am mers la NKPR pentru evenimentul de intalnire cu presa din cadrul IT Lounge 2012. Cand am ajuns acolo, sediul era arhiplin, de-abia aveai unde sa arunci un ac. Unul din angajatii agtentiei mi-a facut un tur al evenimentului. Brandul de cosmetice MAC avea un mini-salon de frumusete, unde invitatele puteau sa-si faca un machiaj. Creatoarea de bijuterii Lia Sophia avea un display prezentandu-si cea mai recenta colectie de bijuterii. Intr-un alt spatiu al agentiei brandul de haine RW&CO isi prezenta colectiile pentru femei si barbati, dar si colectia de accesorii. Studio-ul de fotografie amplasat in incinta oferea invitatilor cate o sedinta foto. De asemenea, invitatii puteau sa incerce jocurile video STiKS, sa guste din aperitivele puse la dispozitie de catre furnizorii alimentari, sa se delecteze cu iaururile Yogurty’s si cu bomboanele Kandy with a K, sa testeze bauturile racuritoare Bottle Green si Aqua Hydrate. Iar la sfarsit fiecare invitat a primit cate o geanta mare cu tot felul de cadouri din partea tuturor partenerilor NKPR (era asa de voluminoasa si grea, incat de-abia am carat-o acasa).

Iar a doua zi, 7 septemrbie, a avut loc intalnirea dintre Patrick Demarchelier si vedetele sosite la Toronto pentru TIFF, la sediul NKPR. In cadrul acestui eveniment fotograful le-a facut poze vedetelor in studio-ul foto amplasat special in acest scop; de asemenea, vedetele au primit aceleasi genti cu cadouri din partea partenerilor NKPR. Printre vedetele care au participat la acest eveniment au fost actorii canadieni Colin Mochrie, Tonya Lee Williams si Nina Dobrev; vedetele TV din Canada Jeanne Beker si Dina Pugliese; cantareata canadiana Divine Brown; actorul australian Anthony LaPaglia; si multi altii.

Vizita lui Patrick Demarchelier si a vedetelor TIFF la sediul NKPR a avut loc cu usile inchise si fara prezenta presei, deoarece atat fotograful, cat si vedetele care urmau sa-i fie modele, si-au exprimat dorinta ca in timpul acestui eveniment jurnalistii sa nu fie de fata. Cand Natasha Koifman, presedinta NKPR, mi-a spus spus prima oara ca Patrick Demarchelier vine la Toronto pentru acest IT Lounge, am avut impresia ca jurnalistii invitati la sediul firmei pe 6 septembrie vor avea ocazia sa-l cunoasca pe celebrul fotograf, si deja eram super incantata! Dar cand am intrebat-o pe Natasha, pentru a inlatura orice nelamurire, “Il voi intalni pe Patrick Demarchelier aici pe data de 6?”, dansa mi-a explicat ca lucrurile nu vor sta chiar asa. Intalnirea cu presa este programata pentru joi 6 septemrbie, iar vizita lui Patrick Demarchelier urma sa aiba loc a doua zi, 7 septembrie, fara ca presa sa fie de fata. Ouch, am fost usor dezamagita. “Cum, n-o sa-l intalnesc pe fotograful meu preferat, si n-o sa am ocazia sa stau de vorba cu el???”, mi-am spus in gand, dar fara sa-mi exprim dezamagirea cu voce tare. Asta este, poate cu alta ocazie.

Va arat mai jos cateva poze de la IT Lounge, sediul NKPR din Toronto, 6 septembrie 2012.

Colectia pentru barbati, femei si accesorii RW&CO

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Alti parteneri ai evenimentului

Bijuterii Lia Sophia

Cosmetice MAC

Studio foto

Studio foto

Dulciuri si bomboane Kandy with a K

Iaurturi Yogurty’s

Alte poze de la eveniment

*

*

*

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Evenimente

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title