fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

O zi de vara la Cascada Niagara

de

Astazi a fost Ziua Nationala a Canadei, iar weekendul acesta este un weekend lung in Canada, dedicat sarbatorii nationale canadiene, si luni ne vom bucura de o zi libera cand nu trebuie sa mergem la serviciu. Fiind un weekend fierbinte de vara, canadienii de obicei isi planifica iesiri sau mini-vacante pentru a calatori in decursul acestui weekend lung, iar Cascada Niagara este de departe unul dn locurile favorite ale canadienilor pentru vacante sau pentru iesiri de weekend.

Am fost la Cascada Niagara de 8 ori pana acum — am vizitat Niagara canadiana de 6 ori intre 2006 si 2009, iar pe cea americana de 2 ori, in 2012 si 2016. Si mi s-a facut dor de Cascada Niagara din nou. 🙂 Ultima oara cand am vizitat Niagara canadiana in 2009, Alex avea 10 zile — eram proaspata mamica atunci. Motivul pentru care am mers atunci sa vizitam Cascada Niagara a fost recenta sosire a unui cuplu de pieteni de-ai nostri din Romania care emigrasera in Canada si pe care eu si John i-am ajutat in decursul primelor lor luni de viata canadiana. Si i-am dus la Niagara, sa vada cel mai iubit obiectiv turistic al canadienilor. Cand te muti in Canada, in speta daca te stabilesti la Toronto, Cascada Niagara este primul obiectiv turistic pe care ti-l propui sa-l vizitezi — o veche traditie a emigrantilor in Canada.

Tata este in vizita la mine in Canada acum, si va petrece 6 luni aici la Toronto; este prima lui vizita in Canada. Bineinteles ca urma sa-l duc pe tata la Cascada Niagara, cum altfel? Si iata-ne din nou in drum spre Niagara, pentru un getaway de weekend, si ziua de ieri am petrecut-o cu familia mea la Cascada Niagara, pe malul canadian. A fost o zi foarte fierbinte de vara, posturile de radio ziceau ieri ca la Toronto a fost mai cald decat in Cuba sau Jamaica. Dar briza racoroasa a Niagarei ne-a permis sa ne bucuram de aceasta calatorie, iar tata sa se bucure de o experienta inedita pe care n-a mai avut-o pana acum.

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Calatorii · Canada

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title