fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

In sfarsit a venit vara si in Canada

de

Anul acesta am avut o iarna foarte grea, lunga, friguroasa si geroasa la Toronto, incat am crezut ca nu mai pleaca odata. Si iata ca in sfarsit a plecat, si iata ca in sfarsit a venit vara cu a ei vreme frumoasa. Toata iarna am hiberbat si n-am scos nasul din casa, dar acum ca s-a incalzit afara si avem temperaturi decente care aduc a vara, putem si noi, cei din Canada, sa ne bucuram de weekendurile noastre si sa iesim, sa calatorim, sa vizitam, sa imbratisam lunile de vara.

Una din iesirile de weekend pe care am facut-o recent cu familia mea a fost o vizita la un centru de divertisment din Toronto care se numeste Medieval Times, dinner and tournament. Ceea ce poti sa vezi la Medieval Times este un spectacol de inspiratie medievala, care este prezentat intr-o arena cu nisip in mijlocul salii, iar mesele la care stau spectatotii in timp ce iau cina si urmaresc spectacolul sunt amplasate in jurul arenei. Spectacolul de la Medieval Times este oferit de o trupa de sase calareti care concureaza intre ei, in concursuri de calarie carora in limba engleza li se spune „jousts”, si intreaga atmosfera din acea sala este menita sa te transporte intr-o atmosfera medievala veritabila — calaveri, nobili, regi, regine, costume medievale, o cina servita ca in Evul Mediu.

Medieval Times este o franciza de divertisment din America de Nord, si este prezenta in mai multe orase din SUA, iar in Canada doar la Toronto. Baiatul meu Alex, care acum este in clasa a 4-a, a fost intr-o excursie la Medieval Times cu invatatoarea si colegii lui in decursul lunii mai; si spectacolul medieval i-a placut atat de mult, incat si-a dorit sa mai mearga o data, de data aceasta cu mama si tata. Nici macar nu stiam de Medieval Times din Toronto, era ceva nou pentru mine, doar ii semnasem aprobarea la scoala lui Alex ca sa poata pleca la Medieval Times impreuna cu invatatoarea si colegii de clasa; dar mai mult de atat nu stiam ce e aia Medieval Times din Toronto si cu ce se mananca, si nici n-am stat sa google-uiesc si sa aflu. De-abia cand Alex ne-a impartasit impresiile lui din excursia la Medieval Times si ne-a spus ca ar vrea sa mai mearga acolo cu mama si tata, am cautat pe Google sa vad ce e aia Medieval Times. Si atunci, cand am aflat mai multe despre Medieval Times, eu si sotul meu John ne-am dat seama ca ar fi o iesire grozava si o experienta noua pentru noi  — asa ca am mers toti trei la Medieval Times.

And we had fun. 🙂

Si de fiecare data cand merg in centru, imi place sa fac poze turnului CN Tower, dintr-un alt unghi, alt colt al orasului. De data aceasta am fotografiat turnul din Vestul orasului.

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Canada · Toronto

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title