fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Hi(gh) Toronto

de

Tata a fost in vizita la mine in Canada anul acesta, si a petrecut sase luni aici cu mine la Toronto. A fost prima lui calatorie in Canada, precum si in America de Nord. L-am plimbat prin provincia Ontario atat de mult cat am putut, si m-am bucurat sa pot sa-i ofer o vacanta inedita in care a avut ocazia sa descopere o lume noua, la propriu si la figurat. Ceea ce l-a incantat cel mai mult in Canada a fost amabilitatea celor de aici, dar in aceeasi masura a fost impresionat de toate obiectivele turistice pe care a avut ocazia sa le viziteze. L-am dus in centrul Toronto-ului, in cartierul grecesc din Toronto, pe malul Lacului Ontario, pe malul Lacului Erie, la Cascada Niagara, la Windsor, pe malui raului Detroit, la Minden unde am casa de vacanta.

Unul din obiectivele turistice pe care l-am inclus in vacanta lui tata din Canada a fost turnul CN Tower din centrul Toronto-ului.

CN Tower, Toronto

Am mers cu tata la CN Tower intr-o sambata si l-am cocotat acolo sus, metrul 550, sa vada culmile Toronto-ului de pe varful celei mai inalte constructii din America de Nord si din Emisfera de Vest. Candva CN Tower a fost si cea mai inalta constructie din lume (adica intre 1975 cand s-a construit si pana in 2007), dar intre timp din 2007 incoace s-au construit multe alte cladiri mai inalte ca turnul din Toronto, mai ales prin Asia. Atunci cand am vizitat CN Tower prima oara in 2006, era cea mai inalta constructie din lume.

Cand vizitezi Canada ca turist, n-ai vazut Canada daca n-ai vazut doua dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale Tarii Artarului — Cascada Niagara si turnul CN Tower. Mai intai l-am dus pe tata la Cascada Niagara, dar dupa aceea l-am dus sa vada si CN Tower.

Iar cat ma priveste pe mine, am mai vizitat turnul de doua ori in anii precedenti. Prima oara l-am vizitat exact acum 12 ani, in noiembrie 2006, in decursul primelor luni de cand ma mutasem la Toronto. Eram nou-venita in Canada — „newcomer”, si descopeream orasul de care m-am indragostit inca din primele zile de cand am venit aici.

Iar a doua oara am mai mers sa vad turnul in anul urmator, in vara lui 2007. De data aceasta i-am acompaniat pe alti „noi veniti” in Canada, ca eu si John eram deja bine stabiliti pe sol canadian. I-am dus in centru pe cei patru noi emigranti in Canada sa le aratam cel mai spectaculos loc din tot orasul, Toronto de la inaltime.

Sunt unii care il numesc „teapa canadiana”, dar cei care il numesc asa sunt cei care au venit in Canada cu ideea ca pe aici sunt caini cu colaci in coada, si cand au ajuns aici si n-au gasit numitii caini, s-au simtit ca si cum au luat teapa. 🙂

In urmatorii 10 ani n-am mai urcat pe turn, ci doar l-am mai fotografiat din cand in cand atunci cand treceam pe langa el, cum ar fi aceste poze din vara lui 2016. De fiecare data cand mergeam in centru, ma opream si in fata turnului sa-i fac o poza.

Vedere dinspre Strada Front

Vedere dinspre Strada Front

Vedere dinspre Strada King

Vedere dinspre Strada King

Vedere dinspre Strada Queen

Vedere dinspre Strada Queen

Vedere din vestul Toronto-ului, strada The West Mall. Poza facuta din biroul meu la job.

Vedere din vestul Toronto-ului, strada The West Mall. Poza facuta din biroul meu la job.

Si iata ca in aceasta vara am venit din nou sa vizitez turnul CN Tower, de data aceasta cu tatal meu. Si am vazut din nou orasul meu iubit, de sus. I heart Toronto.

Photo credit: Victoria West

Tag-uri:
· · ·
Categorii:
Canada · Toronto

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title