fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Amanda Lovelace, poezie

de

In articolul meu precedent va spuneam ca anul trecut am descoperit bucuria de a citi poezie, si am mentionat patru autoare de poezii care mi-au cucerit inima, una dintre ele fiind Amanda Lovelace din SUA. Din septembrie incoace am citit sase volume de poezii semnate de aceasta poetesa, si pentru articolul de astazi m-am gandit sa va fac cunostinta cu Amanda Lovelace.

Am descoperit-o pe Lovelace in lumea online si social media, si am citit cele sase carti de poezii in format ebook, imprumutate de la biblioteca. Temele pe care Amanda Lovelace le abordeaza in poezia ei sunt teme dureroase — violenta, abuz, pierdere, probleme de sanatate mentala, trauma, dezamagire in dragoste, feminism. Toate cartile Amandei Lovelace au fost publicate din 2017 incoace, si le voi prezenta mai jos in ordinea cronologica in care au aparut in librarii.

Primele trei carti fac parte dintr-o colectie-trilogie care se numeste The Women Are Some Kind of Magic, iar cele trei titluri sunt The Princess Saves Herself in This One, The Witch Doesn’t Burn in This One, si The Mermaid’s Voice Returns in This One.

Urmatoarele doua carti de poezii sunt To Make Monsters out of Girls si To Drink Coffee with a Ghost, ambele fiind incluse in dilogia The Things That H(a)unt. Cea de-a doua carte din serie, To Drink Coffee with a Ghost, este dedicata mamei Amandei care s-a stins din viata cand autoarea avea 19 ani.

Si in sfarsit, cea de-a sasea carte a Amandei Lovelace pe care am citit-o in recentul meu maraton de poezie este cartea Break Your Glass Slippers, iar cartea la randul ei face parte dintr-o noua serie pe care ne-o aduce autoatea, si anume You Are Your Own Fairy Tale. Este o colectie de poezii dedicate fenimismului.

Exista si o a doua carte in aceasta serie, Shine Your Icy Crown, tocmai aparuta in aceasta luna, in ianuarie 2021. Este nou-nouta, inca nu am citit-o, dar o voi putea citi imediat ce va fi disponibila la biblioteca publica unde merg de obicei.

Photo credit: Amazon.

Categorii:
carti

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title