fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Carti Tango

de

De curand am comandat patru carti din colectia Tango pe care le-am primit, foarte prompt, saptamana trecuta. Doua dintre ele sunt semnate Alice Nastase (Dragostea e un bonsai si Noi suntem zeite. Carte postala), si celelalte doua Simona Catrina (Codul nebunelor maniere si Sex in (per)versiune clasica). Eram demult tentata sa cumpar aceste carti, si in sfarsit mi le-am luat. Multumesc Alinei ca s-a ocupat de coletul meu, si mi l-a trimis la Toronto cu proptitudine. Am primit si un bonus (multumesc redactiei) – numarul curent al revistei Tango, cel din decembrie-ianuarie.

Offf, de cand n-am mai citit o carte in limba romana! Cred ca de doi ani. Intreaga mea biblioteca de carti in romana e acasa, in Romania, si intentionez sa o repatriez la Toronto candva. Intre timp, am adunat o biblioteca numeroasa aici in Toronto, dar in limba engleza, si lecturile mele obisnuite sunt acum aproape in intregime in limba engleza. Doar arareori imi mai pica in mana o carte in romana… Ultima oara m-am delectat citind o revista in romana acum 3 luni, cand un prieten din Bucuresti a venit in vizita la Toronto si mi-a adus revista Tango de octombrie. Iar acum, cele 4 carti Tango pe care tocmai le-am achizitionat, au fost o adevarata oaza de limba materna pentru mine, si le-am savurat cu fiecare fibra a mea.

Noi suntem zeite. Carte postala de Alice Nastase

Este viata lui Alice din ultimii 10 ani, reflectata in scrisorile dintre ea si Simona. Fiecare din acele scrisori mi-a umplut sufletul de emotii. Am suferit alaturi de Alice atunci cand a suferit ea, am fost fericita atunci cand a fost si ea. Alice, stiu ca am spus-o si in alte randuri, dar vreau sa iti mai spun o data – admir sinceritatea cu care scrii. Multumesc ca ca ti-ai impartasit trairile, gandurile, clipele fericite si mai putin fericite cu noi, cititoarele tale.

Dragostea e un bonsai de Alice Nastase

E o colectie de eseuri superbe despre dragoste, inspirate din povestile de dragoste traite de Alice. O alta carte sincera ca lacrima. Cartea este denumita dupa titlul unuia dintre eseuri cuprinse in volum, eseu care mi-a placut cel mai mult dintre toate de altfel. Povestea bonsaiului care a absorbit atat suferintele, cat si clipele de fericire ale lui Alice m-a induiosat pana la lacrimi.

Codul nebunelor maniere de Simona Catrina

Am murit de ras citind cartile Simonei! Felul in care relatiile dintre barbati si femei sunt disecate in aceasta carte este fenomenal. Simona a patruns atat de adanc in creierul uman, incat nici nu m-as fi gandit vreodata ca noi fiintele umane, femei si barbati deoportiva, avem in cap asemenea cotloane si cotlonase. Ador umorul si sarcasmul Simonei, si dintotdeauna i-am savurat articolele de pe blog si din revista, iar aceasta carte a fost un adevarat deliciu.

Sex in (per)versiune clasica de Simona Catrina

De-a dreptul dementiala!!! Am apucat sa citesc unele din articolele Simonei din aceasta rubrica pe portalul revistei; dar acum am citit intreaga colectie de eseuri despre sex intr-un singur volum, unul dupa altul, dintr-o rasuflare, si le-am savurat la maxim.

Cred ca multi dintre voi stiti deja aceste carti, sunt convinsa ca le-ati citit, dar pentru mine (avand in vedere ca sunt de partea cealalta a Atlanticului) a  fost prima ocazie sa le rasfoiesc. Iar celor care inca nu le-au citit, le recomand cu toata sinceritatea.

Si apropo, ce alte carti din colectia Tango imi recomandati?

Categorii:
carti · Tango

Comentarii

  • Victoria, scumpa mea, sunt coplesita, iti multumesc si iti datorez trezirea mea la realitate. 🙂 Mi-ai amintit sublim ca merita sa scriu… Te imbratisez de peste Ocean, inca nefiind sigura ca nu ma intorc vreodata acolo!

    Simona Catrina 9 ianuarie 2011 0:13 Răspunde
  • Simona, te imbratisez si eu, si daca te intorci aici, sunt prima care vreau sa te intalnesc. 🙂 Te pupic!

    Victoria West 9 ianuarie 2011 17:17 Răspunde
  • VIctoria… trebuie sa stai la coada. Prima sunt eu!
    Sex in ( per)vesiune am citit-o dupa ce s-a lansat in Canada. Mi-a facut-o cadou o prietena care a fost la lansare si care o iubeste pe Simona aproape la fel de mult ca mine. Am inceput-o pe avion inspre un conceidiu si de atunci am cumparat nenumarate exemplare pe care le-am facut cadou prietenelor mele imprasitate prin toata lumea care au facut la fel la randul lor.
    Sunt foarte fericita insa ca am cartile Simonei si Alicei cu dedicatie si asta pentru ca prietena mea cea mai buna a fost pentru mine la o intalnire cu ele si apoi mi le-a trimis ca pe un dar foarte pretios.

    CrisitnaC 9 ianuarie 2011 22:44 Răspunde
  • Hola!
    Eu tocmai am citit „Noi suntem zeite” (sambata noaptea) si „Dragostea e un bonsai” (azi-noapte). Am plans…si am ras…si am plans…si mi-am dat seama cat am fost si sunt de norocoasa in viata asta!
    Si pt mine a aut un parfum special sa citesc in limba romana, eu locuiesc in Spania, iar lecturile mele (aproape inexistente in ultimul timp, din pacate…) sunt intotdeauna in spaniola si catalana.
    Obiectivul meu pt vara asta, cand voi merge acasa, este sa-mi cumpar si celelalalte carti Tango, in special pe cele ale Simonei. Intr-o zi poate o sa-i spun si eu cat de mult o apreciez si o savurez…e unica!!!
    Un an cu mult soare va doresc!

    alex 10 ianuarie 2011 9:18 Răspunde
  • Victoria, imi pare rau pentru tine dar am impresia ca ai fost ultima care ai aflat…:)
    Am primit cartile Tango de la Anemari, cu autograf de la Alice. Se anunta un Craciun anost iar Ane a facut ca sarbatorile sa aiba rost si pentru mine.
    Am citit deja patru dintre ele (eu am primit si „Cele mai frumoase iubiri”) si pot sa spun ca am ras si eu ca proasta (vorba Simonei) de una singura, de se mirau cei din casa de mine (in ultimul timp nu prea avusesem motive de bucurie).
    Acum, la inceput de februarie Alice si Simona vor lansa la Iasi prima lor carte scrisa impreuna. Imi doresc foarte mult sa ajung ( ma despart doar 40 de km ) dar nu stiu ce sa zic.
    Sper ca cele doua scriitoare sa fie constiente de talentul lor si sa continuie sa scrie pentru noi!

    Camellia 10 ianuarie 2011 11:20 Răspunde
  • Cristina, nu-i nimic, o sa am rabdare. 😀
    Sunt sigura ca prietenele tale au fost incantate sa primeasca in dar cartile Simonei, m-am convins si eu acum dupa ce le-am citit. 🙂

    Victoria West 12 ianuarie 2011 2:12 Răspunde
  • Buna Alex, si bine ai venit pe blog. Si eu as vrea sa mai cumpar si alte carti Tango, si chiar am sa o fac, cu prima ocazie. Fie mai comand un colet cum am facut acum, fie rog pe cineva care vine la Toronto sa mi le-aduca, dar dupa ce am citit aceste 4 carti, m-am convins ca vreau sa le citesc si pe celelalte.

    Victoria West 12 ianuarie 2011 2:18 Răspunde
  • Camelia, m-ai facut sa zambesc. 🙂 Dar stiam de cartile Tango si inainte, doar ca n-am avut ocazia sa le citesc pana acum. Chiar demult mi le doream, si ma bucur ca in sfarsit mi le-am luat.
    De-abia astept si eu noua aparitie despre care spui, cea din februarie.
    Pupici la toata lumea!

    Victoria West 12 ianuarie 2011 2:24 Răspunde
  • Victoria, am senzatia ca ti-am mai zis de „Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire”, scrisa de Alica impreuna cu Aurora Liiceanu. A aparut in viata mea la momentul potrivit si m-a facut sa zambesc si sa trec mai usor prin anumite clipe. E o carte fenomenala… din pacate am lasat-o acasa, impreuna cu restul bibliotecii. Ca si tine, si eu sper ca intr-o zi sa-mi pot aduce aici multe carti, ca in niciun caz nu pot aduce o biblioteca de 2000 de carti 🙂 Ma interesez de varianta trimis colet pe vapor Romania-SUA si daca aflu ceva concret te anunt.

    Pana atunci, nu stiu de unde oi citi carti romanesti ca n-am decat una aici cu mine….

    Americanca 12 ianuarie 2011 9:35 Răspunde
  • Da Americanca, mi-ai spus de aceasta carte, si cred ca am vazut detalii despre ea pe site. N-am apucat sa o cumpar acum, dar cu siguranta o fac data viitoare.
    Cand ma voi fi hotarat sa transport cartiel din Romania incoace, si eu tot la o varianta similara ma gandeam, transport colet cu vaporul.
    Te pupic!

    Victoria West 13 ianuarie 2011 0:40 Răspunde
  • Victoria, esti de apreciat pentru faptul ca te tii la curent cu tot ce se intampla in tara. Sant sigura ca stiai de carti (si nu numai) ; doar am vrut sa glumesc un pic, asa cum a facut inaintea mea si CristinaC.
    N-am crezut ca aceste carti ”ma vor prinde” atat de tare incat sa le citesc asa de repede.
    Te imbratisez,

    Camelia

    Camellia 13 ianuarie 2011 10:59 Răspunde
  • Mersi Camellia. 🙂
    Si pe mine m-au prins cartile, le-am citit pe toate 4 intr-o saptamana, sunt din acele carti pe care nu le lasi din mana pana nu le termini, addicting. 🙂

    Victoria West 14 ianuarie 2011 2:17 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title