fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Expozitie de pantofi Roger Vivier la Bata Shoe Museum din Toronto

de

Bata Shoe Museum din Toronto (327 Bloor Street West) este un muzeu dedicat in intregime istoriei si evolutiei pantofilor. O expozitie dedicata creatorului francez de pantofi Roger Vivier (1907-1998) este deschisa actualmente la Bata Shoe Museum pe care am vizitat-o si eu de curand, si despre care as vrea sa scriu astazi.

Expozitia Roger Vivier de la Bata Shoe Museum se numeste “Process to Perfection” si prezinta pantofi creati de celebrul designer intre anii 1951 si 1998.

Roger Vivier a colaborat cu celebre case de moda europene cum ar fi Christian Dior (incepand cu 1953) si Yves Saint Laurent (incepand cu 1965). In 1955 Christian Dior a adaugat numele Roger Vivier pe eticheta pantofilor creati de Vivier pentru casa de moda Dior. Printre clientii fideli ai lui Roger Vivier au fost membri ai familiilor regale europene, dar si celebritati, cum ar fi Regina Elizabeta a II-a, Catherine Deneuve, Elizabeth Taylor, John Lennon. Dupa 1957, cand Christian Dior s-a stins din viata, Roger Vivier a continuat sa creeze pantofi pentru casa de moda Dior, dar in 1963 si-a inceput propriul sau brand. A lucrat si a creat pantofi pana la sfarsitul vietii sale, adica pana in 1998, cand s-a stins la varsta de 90 de ani. Roger Vivier a fost cunoscut in istoria modei drept “The Fabergé of Shoes”.

Expozitia Roger Vivier “Process to Perfection” va fi deschisa la Bata Shoe Museum pana in aprilie 2013. Aceste exponate fac parte din diferite colectii, cum ar fi colectia personala a lui Roger Vivier din Paris, colectia muzeului Bata Shoe Museum din Toronto, colectia muzeului Metropolitan Museum of Art din New York, dar si unele colectii private.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Roger Vivier

Roger Vivier

Photo credit: Victoria West

Comentarii

 • Adevarul este ca ce-i superb, superb ramane, motiv pentru care nimic nu este mai atractiv, decat o frumoasa dama, motiv pentru care nu pot decat sa fiu incantat cand vad stralucirea fiecarei femei.
  Multumesc pentru postul tau si te mai astept si cu alte recomandari.

  Marin 17 decembrie 2012 9:38 Răspunde
 • Buna Marin, bine ai venit pe blog si multumesc pentru vizita. Ma bucur ca ti-a placut acest articol.

  Victoria West 24 decembrie 2012 21:25 Răspunde
 • Sarbatori fericite tuturor!

  Victoria West 24 decembrie 2012 21:25 Răspunde
 • Sarbatori fericite!
  Sa ai bucurie si impliniri, alaturi de cei dragi.

  Lili 25 decembrie 2012 20:07 Răspunde
  • Multumesc Lili, sarbatori fericite si tie, sper ca ai avut un Craciun minunat!
   La multi ani!

   Victoria West 26 decembrie 2012 19:10 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title