fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Amazing Toronto – King Street West

de

Mi-am facut deja obiceiul sa scriu o serie de articole despre locurile frumoase din Toronto, si astazi vreau sa va prezint o alta strada din centru, una din strazile “landmark” ale Toronto-ului, King Street West, care este paralela cu Queen Street West despre care am scris acum cateva luni.

Acum zece ani cand m-am mutat in Canada, primul meu job in finante a fost la o banca in centrul Toronto-ului de pe Strada Adelaide. Locuiam in mijlocul orasului, mid-town, si veneam la serviciu cu metroul. Coboram la statia St. Andrew din centru, iar biroul se afla la cativa pasi de statia de metrou.

Atunci, spre finele anului 2006 cand am inceput sa lucrez in finante, la o banca din Downtown Toronto, am inceput sa cunosc centrul orasului mai bine. Pana atunci mai avusesem un job in Toronto (primul meu job in Canada), la un supermarket in partea de Nord-Vest a orasului, si nu ajungeam in centru atat de des. Iar cand m-am angajat la banca, dupa 6 luni petrecute la supermarket, am inceput sa descopar centrul metropolei.

Acum, daca traversam intreg orasul cu metroul pana in centru ca sa ajung la serviciu, m-am familiarizat mai bine cu intreg sistemul de transport public din Toronto. Si imi placeau numele statiilor de metrou din centru, doua dintre ele fiind Queen Subway Station de pe Queen Street, precum si King Subway Station de pe King Street. Ambele strazi, King si Queen, fac o “pereche” maiestuoasa in centrul Toronto-ului, asa cum le sade bine unui cuplu regal, si pe aceste doua strazi din centrul Toronto-ului, King si Queen, se intampla totul – business, moda, divertisment. Cand esti pe King, te afli “in mijlocul la tot”.

Festivalul international de film din Toronto TIFF se desfasoara pe King Street West in fiecare an in septembrie (acusica vine urmatoarea editie). Am fost la TIFF acum doi ani, si am vazut o pelicula argentiniana prezentata la festival; iar acum trei ani, cand a inceput festivalul TIFF din 2013, am fost la o petrecere cu ocazia deschiderii festivalului la un club de pe King Street West. Saptamana Modei din Toronto s-a desfasurat in piata David Pecaut Square de pe King Street West ani la rand, pana anul acesta inclusiv, cand a fost anulata. Restaurante si cluburi de fite, teatre si stabilimente culturale, buticuri chic, magazine high end, cafenele cochete, si multe alte atractii se gasesc pe King Street West.

De curand ma aflam pe King Street West, si am scos telefonul din geanta sa fac niste poze.

Turnul CN Tower, vedere de pe King Street West

Turnul CN Tower, vedere de pe King Street West

Magazin de vinuri vintage pe strada King

Cinematograful TIFF Bell Lightbox, gazda festivalului international de film din Toronto TFF

Cinematograful TIFF Bell Lightbox, gazda festivalului international de film din Toronto TIFF

Teatrul Printesa de Wales

Teatrul Printesa de Wales

Teatrul Royal Alexandria

Teatrul Royal Alexandria

Roy Thomson Hall, un alt stabiliment cultural de pe pe King Street West

Roy Thomson Hall, un alt stabiliment cultural de pe pe King Street West. Un eveniment monden la care am venit aici a fost o intalnire cu scriitoarea Elizabeth Gilbert in 2011.

Piata David Pecaut Square, locul unde s0a desfasurat Toronto Fashion Week pana in acest an

Piata David Pecaut Square, locul unde s-a desfasurat Toronto Fashion Week pana in acest an

Biserica St. Andrew de pe King Street West, intresectia King cu Simcoe

Biserica St. Andrew de pe King Street West, intresectia King cu Simcoe

Turnul din ultima poza este o cladire de apartamente condominium care se construieste acum, in timp ce vorbim, in centrul Toronto-ului, pe King Street West. De fiecare data cand merg in centru, vad cate o noua cladire in constructie. Centrul din Toronto de astazi arata cu totul diferit fata de centrul de acum 10 ani, cel din 2006 cand am venit in Canada si m-am plimbat prima oara prin Downtown Toronto, si asta pentru ca de atunci s-au construit foarte multe blocuri si cladiri noi. Se construieste in centru atat de mult, incat ma mir unde se mai gaseste spatiu pentru constructii noi, la cat de aglomerat e Downtown Toronto, incat n-ai unde sa arunci un ac, dar iata ca se mai gaseste spatiu sa se construiasca inca o cladire noua, si inca una, si inca una. Data viitoare cand mai ajung in centru, sigur mai vad o constructie noua, care nu era acolo acum o luna.

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Canada · Toronto

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title