Sunt ani de zile de cand Colectia Chic a Editurii Polirom ne incanta cu best-sellerele internationale ale literaturii chic. Scriitoare precum Candace Bushnell, Sophie Kinsella, Lauren Weisberger, Marian Keyes, Helen Fielding, Plum Sykes, Jane Green ne-au facut sa ne indragostim de cartile lor glossy si savuroase si sa ne distram copios citind aventurile unor personaje precum Carrie Bradshaw, Rebecca Bloomwood, Bridget Jones, Lucy Sullivan.
Anul 2011 a fost un an bogat in aparitii chic la Editura Polirom, un an in care multe din romanele de literatura chic publicate in Europa Occidentala si America de Nord in ultimii doi ani au fost traduse si in romana, iar acum sunt disponibile si in Romania.
CANDACE BUSHNELL
The Carrie Diaries/Jurnalele lui Carrie. Este povestea lui Carrie Bradshaw inainte de Sex and the City. Carrie este la liceu in micul sau oras natal si visul sau cel mai mare este sa devina scriitoare. Incepe prin a scrie articole pentru ziarul de liceu, iar stilul ei acid cauzeaza ceva valve in liceu. Oportunitatea de a deveni scriitoare, asa cum a visat dintotdeauna, se iveste atunci cand i se ofera sansa de a se inscrie la o scoala de vara pentru tineri scriitori in New York.
Cartea The Carrie Diaries a aparut in SUA si Canada pentru prima oara in aprilie 2010 si este primul roman din cele doua din seria despre Carrie Bradshaw in anii de tinerete (Carrie Bradshaw before Sex and the City).
Summer and the City/Vara in New York este cel de-al doilea roman despre tanara Carrie Bradshaw, aparut in librariile din SUA si Canada in aprilie 2011. Proaspata absolventa de liceu, Carrie Bradshaw vine la New York si urmeaza cursurile scolii de vara pentru scriitori. Le cunoaste pe prietenele ei de-o viata – Samantha Jones, Miranda Hobbes, Charlotte York. Este vara in care tanara Carrie isi indeplineste visul de a deveni scriitoare, atunci cand i se ofera postul de columnist la ziarul fictiv New York Star, unde va scrie celebra sa rubrica Sex and the City.
Lipstick Jungle/In jungla orasului este un roman mai vechi de-al lui Candace Bushnell, publicat in America de Nord in 2005, si tradus in romana de catre editura Polirom in 2011. Este povestea a trei prietene din New York la varsta de 40 de ani – directoarea unei case de productii Wendy Healy, creatoarea de moda Victory Ford si editorul unei reviste pentru femei Nico O’Neilly. Serialul Lipstick Jungle (2008-2009), cu Brooke Shields in rolul principal, s-a bazat pe romanul lui Candace Bushnell.
LAUREN WEISBERGER
Cel mai recent roman al lui Lauren Weisberger, Last Night at Chateau Marmont, 2010 (Noaptea trecuta la Chateau Marmont, 2011) este o carte a carei personaje principale sunt un cuplu de casatoriti, spre deosebire de romanele anterioare ale scriitoarei (The Devil Wears Prada/Diavolul poarta Prada, Everyone Worth Knowing/Vreau sa fiu VIP, Chasing Harry Winston/Pe urmele lui Harry Winston), in care eroinele sunt fete celibatare, care sunt singure sau au un iubit. De ce eroina din Noaptea trecuta la Chateau Marmont este casatorita, si nu celibatara la fel ca si eroinele din celelalte 3 carti ale scriitoarei? Poate si pentru ca atunci cand a fost scris acest roman, Lauren Weisberger era deja casatorita, si pentru ea a fost o oportunitate sa exploreze viata de cuplu in care se regasea mai mult decat atunci cand ea insasi era celibatara.
MADELEINE WICKHAM
Inainte ca Sophie Kinsella sa devina celebra in intreaga lume cu seria sa Shopaholic, scriitoarea britanica a publicat 7 romane cu numele sau real Madeleine Wickham, intre 1995 si 2001. Printre ele se numara si romanul The Wedding Girl aparut pentru prima oara in 1999. Pana anul trecut in Romania au fost traduse si publicate doar romanele scriitoarei semnate cu numele Sophie Kinsella, nu si cele semnate Madeleine Wickham. Dar 2011 le-a adus o surpriza iubitorilor de literatura chic si fanilor lui Sophie Kinsella – este prima oara cand Editura Polirom publica o carte semnata Madeleine Wickham, The Wedding Girl/Tanara mireasa.
HELEN FIELDING
Cei care au indragit-o pe Bridget Jones vor citi cu placere si romanul proaspat tradus in romana al scriitoarei britanice Helen Fielding, Cause Celeb/Celebritate pentru o cauza nobila, aparut pentru prima oara in 1994, chiar inainte de celebra serie Bridget Jones. Este singura carte din cele descrise mai sus pe care inca nu am citit-o, desi o am in biblioteca. Dar imi voi face timp sa o citesc in viitorul apropiat.
Va recomand cu drag aceste carti daca preferati genul literatura chic; va vor inveseli si va vor binedispune.
Sursa poze: Polirom.ro
Uneori prinde bine si o lectura vesela. Mi-a placut Bridget Jones.. 🙂
Buna OFZ, ma bucur sa te vad din nou. Si mie mi-au placut cartile despre Bridget Jones, si multe altele. Preferatele mele sunt cartile lui Sophie Kinsella si Candace Bushnell. 🙂