fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

H & M

de

Lanvin H&M
O prietena de-a mea a scris de curand un articol despre H&M, in care vorbeste atat de frumos despre brandul suedez, incat m-a facut sa vreau sa merg la cumparaturi la H&M cu prima ocazie.

H&M este un brand foarte iubit in lumea intreaga (foarte multa lume il lauda), si a devenit atat de popular datorita stilului tineresc pe care il promoveaza; iar de cativa ani incoace si-a incantat fanii cu mai multe colaborari de succes cu designeri celebri cum ar fi Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Roberto Cavalli, Jimmy Choo. Iar in curand H&M va lansa o noua colectie in colaborare cu Lanvin, care va aparea in magazine pe 20 noiembrie. Aceste colaborari sunt, dupa parerea mea, o idee geniala – high fashion at affordable prices.

Pana acum nu am avut o prietenie foarte stransa cu H&M. Cat am locuit in Romania, nu am avut ocazia sa port H&M, avand in vedere faptul ca nu exista magazine H&M si la noi in tara. Am intrat intr-un magazin H&M pentru prima oara atunci cand m-am mutat in Toronto, acum 4 ani. M-am plimbat printre rafturi, m-am uitat la mai multe articole, si nu am fost impresionata. Colectia mi s-a parut prea casual pentru gusturile mele, iar calitatea hainelor pe care le-am vazut atunci in magazin lasa de dorit. Modele nereusite, materiale din acelea care se scamoseaza repede si se umple de “puf” alb (ceea ce eu urasc la o haina); intr-un cuvant, am fost dezamagita. Totusi, ca sa nu plec de acolo fara nimic si sa nu am regretul ca am pierdut o ora de pomana pe acolo, am ales un top roz.

Aceasta a fost singura mea experienta de shopping la H&M din 2006 incoace. De atunci, ori de cate ori mergeam la mall pentru cumparaturi, evitam sa intru si la H&M, cu gandul ca oricum voi pierde timpul aiurea si n-o sa-mi placa nimic, asa ca mai bine nici nu ma deranjez. Nu am fost la H&M nici macar atunci cand au fost lansate colectiile in colaborare cu designeri. Dar trebuie totusi sa fac o paranteza – topul roz pe care mi l-am cumparat acum 4 ani, in singura mea sesiune de shopping la H&M, s-a dovedit a fi de buna calitate. Il port si acum, dupa atata timp; nu s-a uzat, nu s-a deteriorat, nu s-a lalait, nu s-a decolorat, si a facut fata cu brio repetatelor purtari si spalari. Este foarte adaptabil in cele mai diverse ocazii – styled up cu un sacou si tinuta office la birou, si styled down cu pantaloni scurti vara pe plaja.

Ei bine, dupa ce am citit articolul pe care il mentionam mai sus, si dupa ce am vazut cu cata admiratie sunt descrise colectiile H&M de catre prietena mea, am devenit curioasa din nou in legatura cu acest brand, si m-am gandit ca merita sa mai fac o incercare, dupa o pauza de 4 ani. Asa ca m-am hotarat sa merg la shopping cu prima ocazie, adica in urmatorul meu weekend liber.

Am mers la H&M weekendul acesta. De-abia am asteptat sambata sa merg la cumparaturi. L-am luat pe bebe meu la plimbare si am mers la cumparaturi impreuna, la mall-ul in apropierea caruia locuiesc. Deja a devenit un obicei pentru mine sa merg la cumparaturi cu bebe, caci am constatat la ii place la shopping – se uita cu multa curiozitate in jur si este atras de muzica, de forfota si de atmosfera joviala din mall, de afisele frumoase si colorate, de lumea multa care se prinda prin mall; si cel mai important, nu este plangacios si mofturos, ceea ce imi face sesiunile de shopping cu atat mai placute si relaxante.

Magazinul H&M din mall-ul respectiv este foarte mare, cu sectii pentru femei, barbati si copii. Era foarte multa lume in magazin, care mai de care cu bratele pline de haine. Dupa ce am aruncat o privire mai temeinica printre toate rafturile si modelele, am avut placuta surpriza sa constat ca actuala colectie de toamna-iarna H&M este chiar draguta, si contine foarte multe haine frumoase in masura sa satisfaca si cele mai exigente gusturi. Nu chiar toate articolele din magazin mi-au atras atentia, dar destul de multe din ele s-au dovedit a fi foarte reusite si pe gustul meu. Cele mai grozave mi s-au parut hainele knitwear – pulovere, rochii, cardiganuri. Mi-am ales o rochie neagra si doua cardiganuri – unul culoarea untului (o culoare care imi place foarte mult), iar altul roz foarte deschis, spre alb. De asemenea, am ales cadouri (o geanta si o esarfa) pentru o prietena de-a mea, fiind ziua ei. Cand am mers sa probez hainele, mi s-a oferit sa intru in cabina de proba pentru mamici (fiind mai spatioasa decat cele obisnuite), si l-am scos pe bebe meu din landou, ca sa se mai dezmorteasca. In timp ce imi probam achizitiile, Alex alerga prin cabina si radea cu gura pana la urechi, distrandu-se si maimutarindu-se in fata oglinzii.

Sambata seara am si purtat noile mele achizitii (rochia neagra si cardiganul culoarea untului), la petrecerea prietenei mele. Si deja am in cap mai multe tinute in care sa-mi combin H&M-urile noi, pe care le voi explora in zilele urmatoare.

Urmeaza colectia Lanvin pentru H&M de luna viitoare, si de-abia astept sa o vad. Nu am sa merg chiar in prima zi a lansarii colectiei in magazine, caci imi imaginez ca toata lumea va veni buluc sa vada si sa cumpere; dar voi merge la cateva zile dupa aceea. Acum ca am avut aceasta experienta pozitiva cu H&M, prevad ca voi deveni o clienta “mai fidela” a brandului suedez decat eram pana acum.

H&M vine si in Romania – urmeaza ca primul magazin H&M sa fie deschis la Bucuresti in primavara lui 2011, la Baneasa Shopping City; cu alte magazine urmand a fi deschise in toamna lui 2011 la Unirea, Bucuresti Mall, Plaza Romania.

Categorii:
Pret-a-Porter

Comentarii

  • Eu sunt mare fan H&M! Am multe rochii frumoase, cu croiala moderna, iar pentru copii am cumparat mereu cele mai dragute si mai confortabile haine cu putinta. Oriunde ma duc in strainatate caut H&M, n-am ratat niciun magazin, iar acum ma bucur teribil ca vor veni si in Bucuresti! Eu am si o rochie mai eleganta, de seara, din colectia facuta in colaborare cu Madonna acum vreo 3 ani. Si nenumarate ‘tinute casual” daca pot sa ma exprim asa si iata ca pot (mie mi se pare pretios sa vorbesc in definitii pe limba engleza) pentru mine si pentru copii. Simona, prietena mea, imi stie pasiunea si mi-a luat mereu cadouri superbe de la H&M.
    Si mai sunt fan Armani Jeans, imi plac la nebunie pantalonii lor si sunt singurii care imi vin bine. Si nu sunt chiar foarte scumpi, sunt o linie de masa a firmei Armani, o pereche de jeansi costa pana in 150 de euro, deci cam 550 ron, nu e chiar enorm, daca tii seama ca iti iei o pereche pe care o ai cativa ani buni… Dar asta e o alta discutie.

    Alice Nastase Buciuta 24 octombrie 2010 8:02 Răspunde
  • Victoria, intamplator am doua camasi H&M si sant multumita de ele – pe una scrie ”made in Romania” iar pe cealalta ”made in Indonesia”. Modelul lor este aproximativ la fel numai ca, cea fabricata in Indonesia contine mai mult sintetic. Insa zilele trecute am intrat intr-un magazin de pe strada garii ( Iasi) si am ramas uimita ca unele haine de iarna purtau eticheta H&M; si, asa cum spui tu la inceputul articolului, materialele nu erau dintre cele mai bune. Sincer, eu n-am stiut ca brandul este unul suedez si nici n-as fi auzit de el daca n-as fi avut o fiica de 20 de ani. Nu numai ca sant din provincie dar locuiesc efectiv la tara…(sper ca nu ai prejudecati legate de acest fapt). Vreau sa-ti mai spun ca citesc tot ce scrii si asa ma pun la curent cu noutatile din acest domeniu, cu regretul ca nu ma pot bucura de achizitionarea vreunui obiect de acest fel (lucrez in acelasi domeniu in care ai lucrat si tu in Romania).

    camellia 24 octombrie 2010 13:33 Răspunde
  • Buna Alice, ma bucur sa te vad din nou.

    E grozav ca profiti de orice plecare in strainatate pentru cumparaturi. Eu le recomand asta tot timpul celor de acasa, ca in Romania, stie toata lumea, shopping-ul e cum e.

    Iar cat priveste preferinta ta pentru blugi Armani, si eu m-am convins demult de acest lucru — uneori o anumita suma de bani pe care o platesti pentru o haina se justifica, cu varf si indesat, cand stii ca vei purta acea haina ani de zile.

    Victoria West 24 octombrie 2010 16:12 Răspunde
  • Buna Camellia, multumesc ca ai intrat aici, multumesc pentru cuvintele calde, si ma bucur foarte mult ca iti place. 🙂

    Stiam si eu de haine H&M facute in Romania, ca am mai vazut prin magazine. Chiar ieri, cand am fost la cumparaturi la H&M, am vazut o rochie pe acolo „Made in Romania”. Au fabrici peste tot, pe toate continentele. 🙂

    Cat priveste prejudecatile de care pomeneai, doamne fereste, bineinteles ca nu am asa ceva. 🙂 Acum locuiesc intr-o metropola din Occident, e adevarat; dar inainte sa ma mut la Toronto, am locuit intr-un oras de marime medie. Nu am stat la tara, dar tot din provinice sunt si eu.

    Victoria West 24 octombrie 2010 16:20 Răspunde
  • Interesant ca ti-am citi articolul, tocmai acum cand nasa noastra de cununie s-a intors din minivacanta si mi-a adus un pulover marca H&M si fiului meu pantalonasi si doua tricouri. De cateva zile vazusem in ziarul Adevarul un anunt de angajari la firma repectiva, acum am gasit si articolul tau. Eu sunt foarte multumita de materialele moi si fine si culorile placute, daca am sa am un magazin prin zona, sigur am sa cumpar ceva. Imi plac hainele confortabile, dar frumoase si bine croite. Iar daca pretul e accesibil, nu pot decat sa fiu cu atat mai incantata.

    Ulicica 24 octombrie 2010 17:17 Răspunde
  • Sa il porti cu placere Ulicica, si baiatul de asemenea. 🙂 Si eu sunt foarte incantata de achizitiile mele de ieri de la H&M, de-abia astept sa le port cat mai mult in diverse combinatii.

    In legatura cu angajarea la H&M Romania, e adevarat, am mai vazut si eu anunturi pe net ca vor angaja, acum ca urmeasa sa se deschida mai multe magazine in Bucuresti anul viitor. Bafta celor care vor aplica. 🙂

    Victoria West 24 octombrie 2010 17:24 Răspunde
  • Victoira, cred ca H&M si-au imbunatatit mult calitatea in ultimul timp. La inceput si eu aveam aceeasi impresie. Eu ii ma numesc si IKEA de hanie!
    Ce mi-a palcut in acesata vara a fost ca aveau reclame gen vidoclip proiectate pe un perete mare in magazine care se derulau tot timpul, chiar si cand magazinul era inchis si in august au avut aceeasi reclama in toate magazinele indifernet de tara.
    N-am studiat daca este vreo legatura dar eu vad H&M ce pe o ruda mai mica a lui ZARA… Asa cum Banana Republic este ruda mai bogata a lui GAP

    CristinaC 24 octombrie 2010 23:46 Răspunde
  • Cristina, si eu am avut aceeasi impresie, ca si-au imbunatatit calitatea in ultima perioada. Daca prima oara cand am fost la H&M, acum 4 ani, am fost dezamagita, de data asta am fost foarte multumita de cumparaturile mele.
    Din cate stiu eu, H&M si Zara nu fac parte din acelasi grup la fel cum e in cazul lui Banana Republic si Gap (in familia lor fiind si Old Navy); dar ceea ce au in comun este clasa de cumparatori careia se adreseaza ambele — cea de mijloc.

    Victoria West 25 octombrie 2010 2:32 Răspunde
  • Ma simt flatata ca m-ai pomenit si sunt tare incantata ca ai gasit haine pe gustul tau la H&M. Astept sa vad si poze cu noile achizitii 😉 Chiar intentionez sa fac o noua vizita, in special pentru cardigans.

    Chiar uitasem ca H&M isi lucreaza produsele si in Romania, la fel ca si Zara sau Marks & Spencer.

    Nu am apucat sa vad niciun magazin Zara din strainatate, insa din ce am vazut in tara, produsele lor mi s-au parut uratele si cam scumpe.

    Americanca 25 octombrie 2010 5:00 Răspunde
  • Daaaa, eu abia astept ca H&M sa apara si in Romania….Pe oriunde prin afara sunt magazine H&M si e imposibil sa nu iti gasesti ceva (macar niste accesorii dragute, daca nu haine). Nu stiu de ce au amanat atat de mult sa deschida un magazin si la noi….

    De fiecare data cand sunt in strainatate si scap pe o strada comerciala, e imposibil sa nu intru la H&M si rar ies fara ceva, cat de mic acolo….Am un palton de la H&M, pe care l-am cumparat din Franta, cand eram la o bursa acolo, in facultate- acum 7-8 ani. L-am purtat an de an, l-am spalat, l-am dat la curatat si inca rezista….Incredibil!
    Vara asta cand am fost la Londra, am avut singura surpriza neplacuta cu aceasta marca. Era seara, spre ora inchiderii si era o nebunie totala: haine pe jos, cazute de pe umerase, puse unele peste altele, dovezi ca au fost scormonite pe tot parcursul zilei, de multe maini avide de cumparaturi…Dar in rest, preturi ok, haine ok, croieli moderne si numai, sa vina mai repede si in tarisoara noastra!!! 😛

    Adnya 25 octombrie 2010 7:46 Răspunde
  • Victoria… eu de cate ori ajung in cel din Eaton Centre ( nu foarte des) am impresia ca sunt in China. Tu la care mergi?

    CristinaC 25 octombrie 2010 13:36 Răspunde
  • Si mie imi place foarte mult H&M si m-am bucurat cand am auzit ca se va deschide si la noi! Tin minte, in Viena, am gasit un raion intreg de haine cu eticheta „Made in Romania” si ma tot intrebam de ce nu le aduc si la noi. Si apoi, de fiecare data cand am mers in strainatate, am gasit lucruri frumoase si foarte accesibile la H&M. Sunt convinsa ca vor avea succes si aici.

    Corinas 25 octombrie 2010 13:59 Răspunde
  • Americanca, cu siguranta o sa mai merg la H&M pentru cumparaturi. 🙂

    In legatura cu Zara, sunt de acord, oferta din Romania nu e grozava. Nu stiu daca ai vazut articolul meu despre Zara pe care l-am scris acum vreo luna,

    http://victoria.revistatango.ro/2010/09/noua-colectie-zara-toamna-iarna-20102011/

    dar am studiat online actuala colectie Zara pentru Romania, si nu m-a impresionat deloc.

    Victoria West 25 octombrie 2010 14:10 Răspunde
  • Buna Adnia din nou, ma bucur sa te vad.

    Sa stiti fetelor ca si eu ma bucur ca vine H&M in Romania, pentru ca stiu ca este un brand apreciat si are multi fani in Romania. Chiar daca locuiesc in Toronto unde am totul la botul calului si nu ma afecteaza nici in bine nici in rau daca exista sau nu H&M in Romania, ma bucur pentru cei de acasa. Sper doar sa aiba preturi decente si haine de buna calitate.

    Cum ti s-a intamplat tie in Londra, seara, am patit-o si eu odata la fel, dar cu Zara — jumatate de ora inainte de inchidere, haine aruncate pe jos, umerase imprastiate peste tot… Imi disparuse tot cheful de shopping si nu mi-am mai cumparat nimic atunci. 🙂

    Victoria West 25 octombrie 2010 14:18 Răspunde
  • Cristina, si eu merg la Toronto Eaton Centre (ca lucrez aproape de acesta, la St. Andrew Station), dar merg si la Fairview Mall, ca locuiesc langa Fairview. La Yorkdale Mall ajung mai rar, ca e departe de mine, cam o data pe an. Cand spui ca ai impresia ca esti in China, la Eaton Centre, la ce te referi, la faptul ca sunt multi chinezi? Eu deja m-am obisnuit cu ei, nu-i mai observ. 🙂

    Victoria West 25 octombrie 2010 14:21 Răspunde
  • Buna Corina si bine ai venit la mine pe blog. Si eu cred la fel, H&M va avea succes in Romania cand se va deschide. Nu doar elementul noutatii va contribui succesului, dar si preferinta generala pentru brand in sine. Vad ca tot mai multa lume este incantata de H&M.

    Victoria West 25 octombrie 2010 14:25 Răspunde
  • Credeam ca numai mie imi plac hainele(si nu numai)celor de la Hans&Mauritz.A fost dragoste la prima vedere,au un croi lejer,materiale de calitata iat pretul este ispititor.Abia astept aparitia a cat mai multor magazine si la noi.

    adrianagianinna 25 octombrie 2010 14:41 Răspunde
  • Buna Adriana si bine ai venit pe blog. Deja suntem un club intreg de fani H&M aici. 🙂
    Eu una, sunt foarte curioasa in legatura cu noua colectie Lanvin care va fi lansata pe 20 noiembrie, de-abia astept sa o vad.

    Victoria West 25 octombrie 2010 14:45 Răspunde
  • Victoria, da la asta m-am referit. In septembrie am fost cu un prieten din Anglia si m-a intrebat daca e doar magazin pentru chinezi..
    Si eu m-am obisnuit cu ei dar acolo parca erau numai ei.
    Eu locuiesc in Stoney Creek/ Hamilton si nu am privilegiile capitalei decat rar.
    Dupa ultimul recensamant facut se pare ca in Toronto 47% din populatie este nascuta in afara Canadei, deci e normal.

    CristinaC 25 octombrie 2010 22:27 Răspunde
  • Eh, ce sa facem Cristina, trebuie sa ne toleram unii pe altii, ca n-avem de ales. 🙂 Toronto e cel mai multicultural si cosmopolit oras din Canada. Am citit odata prin Toronto Star ca pana in 2031 minoritatile vizibile din Canada vor ajunge in majoritate. Stai sa vezi atunci cum va fi. 😀

    Victoria West 26 octombrie 2010 0:05 Răspunde
  • VIctoria eu cred ca in Toronto minoritatile sunt de mult majoritare!
    As propune sa mute Natiunile Unite aici!

    CristinaC 26 octombrie 2010 17:43 Răspunde
  • Cristina, 🙂 🙂

    Victoria West 26 octombrie 2010 19:18 Răspunde
  • China are cea mai numeroasa populatie din lume. Nu e normal sa fie majoritari si in alte parti? 🙂
    Si la Dragonul Rosu sunt majoritari 🙂

    In zona unde stau nu vad multi asiatici, insa mexicani cu duiumul. Daca traversezi strada, ajungi in „Amexica”.

    Fata de alte categorii de imigranti, totusi, tind sa cred ca asiaticii sunt mai corecti, mai cinstiti….

    Victoria, scuze ca am divagat de la subiect.

    Americanca 28 octombrie 2010 5:20 Răspunde
  • Buna Americanca, ai dreptate. It makes sense of course, daca sunt cea mai numeroasa populatie de pe glob, sa fie in numar mare si in alte parti ale lumii. 🙂

    Mi-a placut cuvantul „Amexica”. 😀

    Victoria West 28 octombrie 2010 15:52 Răspunde
  • Ce-mi plac mamicile care isi scot copiii la aer prin mall… respira bebelusii aer curat, stau la lumina blanda a neoanelor, o binefacere pt ei.

    Viki 29 octombrie 2010 10:31 Răspunde
  • Viki, eu as lasa copilul acasa daca as avea bona; 😉 dar nu am, si trebuie sa-l iau cu mine peste tot.

    Victoria West 30 octombrie 2010 2:02 Răspunde
  • Macar in mall-urile din Canada nu se fumeaza. De condamnat ar fi mamele din Romania care umplu cafenelele din mall-uri, la o tigara si o cafea, alaturi de bebelusi.

    Americanca 1 noiembrie 2010 5:59 Răspunde
  • Vizavi de ce spui Americanca, mi-aduc aminte de mall-urile din Romania si cafenelele de acolo, unde se sta la o cafea, tigara, alcool… In mall-urile din Canada nici la o bere nu se sta, d-apai la fumat.

    Victoria West 2 noiembrie 2010 3:00 Răspunde
  • Hai sa va spun un banc sa mai destindem atmosfera. Doua bufnite pe craca. Prima: Buhuhu ! A doua: Buhuhu în p***a ma-tii ca m-ai speriat.

    Pulovere 9 decembrie 2010 19:01 Răspunde
  • 🙂

    Victoria West 10 decembrie 2010 17:41 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title