fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Calatorii prin Statele Unite — Sault Sainte Marie, Michigan

de

In timpul ultimei mele vacante, cea din august ce tocmai a trecut, am facut o vizita in Statele Unite, la Sault Sainte Marie din statul Michigan. Era sfarsitul lui august, vara inca se incapatana sa mai stea cu noi, si am avut parte de o vreme supeba, nici prea calda, nici rece, ceea ce a facut ca sejurul nostru sa fie perfect.

Seara dinainte de a pleca in Statele Unite am petrecut-o in Sault Saint Marie canadian, cu intentia ca urmatoarea vizita pe traseul vacantei noastre sa fie Sault Sainte Marie american. Cele doua orase gemene se afla vizavi unul de altul, pe o parte si pe cealalata a granitei, despartite de podul International Bridge unde se afla si un punct vamal intre cele doua tari. International Bridge traverseaza raul Sainte Marie, iar raul la randul sau leaga doua din cele cinci mari lacuri care se intalnesc la Michigan, si anume Lacul Superior si Lacul Huron. Era o joi dimineata cand am plecat, si ne-am asteptat ca vama sa nu fie aglomerata, si din fericire chiar asa a fost, incat ne-a luat vreo 10-15 minute sa ne gasim pe partea cealalta a granitei, cu pasapoartele verificate.

aaa76

The International Bridge

Am ajuns in centrul orasului, care arata foarte cozy, dragut si chic.

*

*

*

*

*

*

Ne-am oprit la acest magazin de ciocolata si fudge din centru, unde iti inghiti degetele nu alta la cat de buna e ciocolata aia! Iar pliculetele in care ne-a fost ambalata ciocolata aratau ca niste carti postale vintage, incat le-am pastrat si dupa vacanta noastra.

*

*

*

*

Si pentru ca suntem in zona Marilor Lacuri, Sault Sainte Marie este inconjurat de ape din toate partile.

*

*

*

*

*

*

*

*

Unul din obiectivele turistice din Sault Sainte Marie este punctul de unire a Lacului Superior cu Lacul Huron, care este si un punct de trecere pentru vasele comerciale care navigheaza pe Marile Lacuri, iar locul respectiv se numeste Soo Locks. Am petrecut vreo doua ore la Soo Locks, sa urmarim vase care trec din Superior in Huron.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

**

**

*

*

Mai tarziu am mers la un restaurant din centru, peste drum de Soo Locks, sa luam pranzul. In afara de mancare buna, restaurantul avea si meniuri hazlii, care aratau ca niste ziare. Am pastrat unul din acele meniuri.

*

*

Urmatorul nostru obiectiv a fost muzeul Ship Valley Camp, un muzeu gazduit de un vas comercial care a navigat pe Marile Lacuri timp de 50 de ani, intre 1917 si 1967, dupa care a fost retras de pe ape si transformat in muzeu.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Ne-am continuat traseul de vacanta la Cascadele Tahquamenon, situate intr-un parc national la vreo 80 km distanta de Sault Sainte Marie, si acesta a fost ultimul obiectiv turistic pe care l-am vizitat in acea zi, dupa care ne-am intors in oras, iar pe urma am trecut granita inapoi la Sault Sainte Marie canadian.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Sper ca v-au placut pozele. 🙂

Sa aveti un weekend minunat!

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Calatorii

Comentarii

  • multumim mult de imagini Victoria!

    coco 18 octombrie 2015 12:35 Răspunde
  • Peisajul e superb intr-adevar, orasul numai dragut nu arata insa, arata insalubru, cu cladiri vechi si pline de mold.

    oaltadana 26 octombrie 2015 6:13 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title