fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Gradina Zoologica din Bowmanville

de

Unul din obiectivele turistice pe care am vrut neaparat sa le vizitez in aceasta vara a fost Gradina Zoologica din Bowmanville, situata la o ora distanta de Toronto in Est pe Autostrada 401. Saptamana trecuta l-am luat pe Alex si am mers impreuna la zoo.

Gradina Zoologica din Bowmanville este o gradina zoo privata, proprietarul careia este un anumit Michael Hackenberger. Gradina a fost fondata in 1919, si este cunoscuta prin faptul ca animalele sale sunt “vedete Hollywood”, adica au jucat in filme. De exemplu, tigrul bengalez Jonas care l-a jucat pe Richard Parker in filmul Life of Pi a locuit la Gradina Zoologica din Bowmanville. Filmul este din 2012, iar tigrul Jonas a murit din pacate, in 2013. Un alt animal celebru de la Gradina Zoologica din Bowmanville este tigrul Robbie care a jucat in filmul The Interview din 2014, comedia aia despre Korea de Nord si presedintele ei, cu James Franco si Seth Rogen in rolurile principale. Alte animale de la Gradina din Bowmanville au jucat in diverse seriale.

Anul trecut a izbucnit un scandal social la Toronto in care a fost implicat proprietarul Gradinii zoo din Bowmanville, Michael Hackenberger – au iesit la suprafata niste filmulete video in care Hackenberger este agresiv cu animalele de la gradina. PETA si alte organizatii pentru protectia animalelor l-au acuzat de comportament agresiv fata de animale. Ca rezultat opinia publica din Toronto l-a boicotat pe Michael Hackenberger, si numarul vizitatorilor la Gradina Zoologica din Bowmanville a scazut dramatic, ceea ce a dus la decizia ca Gradina sa fie inchisa dupa sezonul estival din 2016, adica in acest octombrie.

De aceea am vrut neaparat sa vad Gradina din Bowmanville in aceasta vara, inainte ca aceasta sa se inchida. Odata cu inchiderea gradinii, animalele vor fi transferate la alte gradini zoologice, iar angajatii, din pacate, isi vor pierde joburile. Gradina nu este mare, si are un numar de circa 300 animale, majoritatea fiind mamifere si pasari – papagali, primate, tigri, lei, lame, struti, zebre, poney, cerbi, capre, girafe, canguri, camile, etc. Vizitatotii au voie sa hraneasca animalele, cu mancare pe care o cumperi din incinta – ce-au mai mancat strutii si zebrele si caprele din palmele noastre! 🙂 Sincer vorbind, pareau cam flamande, incat m-a facut sa ma gandesc oare animalele acestea primesc suficienta mancare? Sper ca nu sunt infometate, din lipsa de resurse financiare! Ei bine, in curand vor avea o noua casa, poate unele din ele vor pleca la Gradina Zoologica din Toronto (cea mai mare gradina zoo din Canada), altele poate vor pleca la Gradina Zoologica din Oshawa (un orasel in apropierea lui Bowmanville), dar indiferent unde vor merge, sper ca aceste animale sa fie fericite si bine ingrijite in noua lor casa.

Cativa iezi ca acesta erau afara, si nu in tarc, si vizitatorii puteau sa-i hraneasca si sa se joace cu ei

Cativa iezi ca acesta erau afara, si nu in tarc, si vizitatorii puteau sa-i hraneasca si sa se joace cu ei

Mi-a scapat sa intreb de vreun angajat al gradinii, dar cred ca acesta este Robbie care a jucat in "The Interview" :)

Mi-a scapat sa intreb de vreun angajat al gradinii, dar cred ca acesta este Robbie care a jucat in „The Interview” 🙂

Leul are un an, si inca nu are coama dezvoltata. In anii leilor, este adolescent. Coama i se va dezvolta la varsta de 4-5 ani.

Leul are un an, si inca nu are coama dezvoltata. In anii leilor, este adolescent. Coama i se va dezvolta la varsta de 4-5 ani.

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Canada

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title