fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Calatorii prin America de Nord — Marile Lacuri

de

In a treia zi a vacantei mele din acest august am plecat din Tobermory spre Sault Sainte Marie canadian, care isi saruta fratele geaman, orasul Sault Sainte Marie american, de pe partea cealalta a granitei. A fost un drum lung, de circa opt ore care a inclus calatorie pe apa si pe uscat. Cel mai scurt drum din Tobermory la Sault Sainte Marie este sa iei feribotul Chi-Cheemaun din Toberory, sa traversezi lacul Huron pana la insula Manitoulin, sa continui pe Autostrada 6 de-a lungul insulei Manitoulin, pana te intersectezi cu Autostrada 17 care ajunge la Sault Sainte Marie.

In dimineata respectiva, cand urma sa plecam din Tobermory, am venit pe malul lacului sa ne imbarcam pe feribot — un vas mare cu o capacitate de 240 vehicule si circa 630 pasageri. Cand mergi cu Chi-Cheemaun, te simti ca intr-un cruise.

Feribotul Chi-Cheemaun. Photo credit: Wikipedia.

Feribotul Chi-Cheemaun, in Tbermory. Photo credit: Wikipedia.

Feribotul trebuia sa plece din port la 11.20 AM, asa ca ne propusesem sa parasim campingul Tobermory Village Campground la 10.30 ca sa avem timp sa stam la coada, si sa ne asiguram ca putem pleca la 11.20, altfel ar fi trebuit sa asteptam urmatorea cursa de la 3 dupa-amiaza, caci Chi-Cheemaun este singurul vas care traverseasa lacul Huron dintre Tobermory si insula Manitoulin. Dar cum a mai durat pana am dezasamblat rulota si am impachetat pentru plecare, am intarziat putin si am ajuns in port cu jumatate de ora inaintea plecarii. Parcarea din fata docului avea cinci benzi de asteptare, unde fiecare masina era ghidata pe una din benzi, in functie de inaltimea vehicolului. Iar masina noastra cu rulota in spate, care se incadra la vehicole inalte, a fost ghidata pe o banda „stand-by”, si urma sa intram pe feribot dupa ce vor fi intrat toate masinile mici care au ajuns in parcare inaintea noastra. Din fericire, n-a trebuit sa asteptam urmatoarea cursa, ci am putut sa calatorim cu Chi-Cheemaun in acea dimineata. Masina noastra a fost printre ultimele imbarcate pe vas, in spatele nostru poate ca au mai intrat trei sau patru masini, dupa care vasul era pregatit sa se lanseze pe apa, iar toti ceilalti care mai erau in parcare trebuiau sa astepte intoarcerea feribotului pentru urmatoarea cursa de la 3 PM.

Am parcat masina in zona desemnata pentru stationarea vehicolelor, dupa care am urcat alte doua nivele, in zona pasagerilor. Vroiam sa beau o cafea si am mers la restaurantul vasului, dar cand am ajuns acolo, lume peste lume, era coada afara pe hol, ziceai ca a venit foametea. Toti omuletii aia au facut coada la restaurat imediat ce vasul a parasit portul, ca sa manance un brunch, ca nu era nici dimineata nici pranz, era intre, adica ora brunch-ului. Si ma gandeam mai oameni buni, voi n-ati mancat micul dejun acasa sau unde v-ati trezit azi dimineata, inainte sa va imbarcati pe feribot? Coada era atat de lunga incat iesea din restaurant si ajungea la scari. Mda… pentru o cafea nu stau la coada asta, asa ca m-am lins de cafea. Am baut o cafea vreo ora mai tarziu, cand coada s-a scurtat si toti flamanzii aia erau la mese si isi mancau brunch-ul.

Cruise-ul a durat aproximativ o ora si 45 de minute, cand ne-am debarcat in localitatea South Baymouth pe insula Manitoulin, si am continuat pe uscat, pe Autodtraza 6, apoi pe Autostrada 17, pana la Sault Sainte Marie canadian, unde am ajuns pe la 6 seara. Mai intai ne-am oprit la un supermarket pentru cateva cumparaturi, dupa aceea am mers la un parc de camping sa campam peste noapte, caci a doua zi dimineata urma sa plecam in SUA, la Sault Sainte Marie in statul Michigan.

Cateva poze din timpul cruise-ului cu feribotul Chi-Cheemaun pe Lacul Huron.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Sper ca v-au placut si aceste poze, iar data viitoare va invit cu mine in calatoria mea in Statele Unite.

Sa aveti o zi cat mai frumoasa!

Photo credit: Victoria West (cu exceptia pozei creditate Wikipedia)

Categorii:
Calatorii · Canada

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title