fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Sex and the City 2, film si carte

de

Imi sunt tare dragi cele patru personaje din povestea Sex and the City, si le-am urmarit evolutia pe parcursul celor 12 ani de cand a inceput serialul in 1998 si pana acum, cand au urmat si cele doua pelicule pe marile ecrane. Sunt mandra posesoare a intregii colectii Sex and the City in format DVD si Blue-Ray, mai exact cele 6 sezoane ale serialului si cele 2 filme din 2008 si 2010, si pe care am placerea sa le mai vizionez din cand in cand, desi le-am vazut de multe ori pana acum.

Carrie este personajul meu favorit (cum altfel, chiar daca suna a cliseu, dar nu-mi pasa), dar imi place cate ceva si de la celelalte trei prietene. M-au inspirat din multe puncte de vedere, inclusiv cel al modei. Pana acum am dedicat multe articole celebrului “foursome”, din toate aspectele posibile – moda din Sex and the City, barbatii din Sex and the City, umorul din Sex and the City… Si iata ca 2010 ne-a adus o noua “doza” de Sex and the City, cel de-al doilea film.

Prima oara l-am vazut la cinema, in mai. Ca sa-mi completez colectia de filme Sex and the City, mi-am propus sa il cumpar in format Blue-Ray, atunci cand urma sa apara pe Amazon si in magazinele de specialitate. Si iata ca tocmai mi l-am comandat de pe Amazon, acum cateva zile. Cand rasfoiam Amazonul pentru a cumpara filmul Sex and the City 2, am dat si peste o carte despre cum a fost facut filmul. Chiar m-am bucurat cand am gasit-o, si nu am ezitat sa o adaog in cos.

Coletul de la Amazon mi-a sosit vinerea trecuta, asa ca in acest weekend m-am delectat sa vad filmul, din nou. Chiar si sotul meu a fost curios sa vada filmul (avand in vedere ca nu este fan Sex and the City, ca majoritatea barbatilor de altfel). Dar m-am delectat sa rasfoiesc si cartea dedicata filmului. Are aceeasi coperta ca si una din imaginile promo pemtru film, iar continutul sau este nimic mai prejos decat glamoros. Cartea incepe cu o introducere din partea lui Sarah Jessica Parker, precum si a regizorului Michael Patrick King; dupa care urmeaza o scurta recapitulare a vietii fetelor de la sfarsitul primului film. Si pe urma – The Making of Sex and the City 2, in cele mai mici detalii. Cartea e impartita pe cateva capitole cum ar fi discutii cu cele patru actrite si actorii din rolurile secundare, moda din film, locurile in care s-a filmat. La capitolul moda sunt detaliate toate outfiturile pe care le-au purtat fetele, in New York si Abu Dhabi.

Cartea are precedente – alte doua carti, compilate de Amy Sohn, au mai fost publicate pana acum, una dintre ele dedicate serialului, si cealalta, evident, primului film; si au fost construite cam in acelasi fel ca si ca de-a treia carte dedicata povestii Sex and the City. Le aveam pe ambele in biblioteca personala, asa ca mi-am completat intreaga colectie (filme si carti). Daca mai pun la socoteala si cartea Sex and the City a lui Candace Bushnell, cea care a stat la baza serialului, precum si cartea The Carrie Diaries a aceleiasi scriitoare (cartea despre Carrie Bradshaw in anii de liceu), chiar ca sunt all set.

SATC2book

Categorii:
carti · Filme

Comentarii

  • E interesant de ce barbatii NU sunt fani Sex and the City 🙂

    amalia 22 noiembrie 2010 2:49 Răspunde
  • Cred ca din cauza ca moda li se pare un subiect prea neserios si ii plictiseste. 🙂

    Victoria West 23 noiembrie 2010 2:20 Răspunde
  • E pacat daca te invidiez un pic? …un pic mai mult 😀

    Silvia 23 noiembrie 2010 14:21 Răspunde
  • Silvia 😀

    Victoria West 24 noiembrie 2010 3:14 Răspunde
  • Imi place si mie foarte mult filmul Sex and the City. Pentru o femeie este atat de reconfortant, ne umple sufletul modul in care trateaza pe indelete toate fatetele iubirilor dintre un barbat si o femeie (this is what I like.) Am vazuat acum filmul Sex and the City 2 si este la fel de bun, atat de adaptat bucuriilor sufletului feminin.
    Barbatilor nu le place pentru ca ei nu au atat de dezvoltate capacitati emotionale, ei prefera actiunea, aventura.
    Familia mea inchiriem trei filme de multe ori, unul romatnic pentru mine, unul cu razboi, aventuri pentru sotul meu (fiecare din noi doi vedem mai mult sau mai putin si filmul celuilalt) si unul cu desene animate pentru fetita a noastra.

    Genevieve 24 noiembrie 2010 21:19 Răspunde
  • Buna Genevieve. Si noi la fel facem in familia noastra, cumparam filme pentru fiecare. 🙂 Filme romantice/fashion pentru mine, filme de actiune/aventura pentru sotul meu, filme pentru copii pentru baiatul nostru. Bineinteles ca ne uitam la toate filmele, pe rand, caci filmele de actiune imi plac si mie (unele cel putin, daca nu toate).

    Victoria West 26 noiembrie 2010 2:55 Răspunde
  • Azi-noapte, in timpul celebrei Black Friday, mi-am inceput si eu colectia Sex and the City. Am cumparat dvd-ul cu primul filmul la fabulosul pret de $1.96 🙂

    Eu am vazut filmul cu sotul meu, desi i-am zis ca poate sa ma lase si singura ca nu ma supar. Il suspectez ca era si el curios sa vada filmul. Da, nu e asa interesant pentru ei ca e multa moda, dar sigur a gustat si el unele glume, si-a clatit ochii cu femei frumoase (preferata lui e Charlotte) si i-au placut ‘peisajele’ din Abu Dhabi.

    Americanca 26 noiembrie 2010 22:51 Răspunde
  • $1.96 – nice! 🙂

    Cand ne-am uitat noi la film, sotul meu a fost intrerupt (l-a sunat cineva si a trebuit sa plece), si a vazut doar o parte din film, in timp ce eu m-am uitat pana la sfarsit. A doua seara a pus iar filmul, sa se uite mai departe, si iar l-a sunat cineva. A treia seara s-a uitat pana la sfarsit. Ma gandeam ca filmul chiar i-a placut, daca a insistat sa il vada pana la capat, dupa atatea intreruperi. 😀 😀 Faza care l-a impresionat cel mai mult a fost cand Carrie l-a sunat pe Big din Abu Dhabi sa-i spuna despre Aidan. 🙂

    Victoria West 27 noiembrie 2010 21:17 Răspunde
  • Ma frate nu e posibil asa ceva, ploua de 4 zile, numai poti sa iesi din casa, stai toata ziua pe siteuri.

    Alina 4 decembrie 2010 12:52 Răspunde
  • Right…

    Victoria West 4 decembrie 2010 17:59 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title