fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Concurs de modele Next Top Aspiring Model Award in Toronto

de

Scena sociala din Toronto din acest sezon este plina de evenimente, iar calendarul meu este foarte incarcat. Sambara trecuta am fost invitata la un alt eveniment monden din Toronto, la care mi-am facut prezenta cu cea mai mare placere. Evenimentul a avut loc la clubul Screen Lounge din centrul Toronto-ului, 20 College Street (intersectia Collece and Yonge). Agentia de modele Next Top Model Studio din Toronto (reprezentata de Brian Ko, CEO) si brandul canadian de cosmetice Inspire Cosmetics (reprezentat de Wendy Crystal, fondatoare, fost model FORD), precum si agentia de modele True Colours Model and Talent din Toronto, au organizat concursul anual pentru modele Next Top Aspiring Model Award. Premiul concursului consta intr-un contract de modeling de un an cu agentia True Colours Model and Talent, iar castigatoarea urma sa devina noua imagine a brandului Inspire Cosmetics.

Inspire Cosmetics

Inspire Cosmetics

Inspire Cosmetics

Inspire Cosmetics

Inspire Cosmetics, www.inspirecosmetics.com

Inspire Cosmetics, www.inspirecosmetics.com

Wendy Crystal, fondatoarea marcii Inspire Cosmetics

Wendy Crystal, fondatoarea marcii Inspire Cosmetics

Concursul s-a desfasurat in mai multe etape in decursul ultimelor luni, si inainte de evenimentul de sambata seara de la clubul Screen Lounge au fost alese cele 12 finaliste pretendente la marele premiu – contractul cu True Colours Model and Talent si Inspire Cosmetics. Numele modelelor finaliste sunt Allison, Bianka, Chadia, Irena, Karolena, Kelly, Maria, Miranda, Natasha, Sabrina, Seannelle, Witley.

Photo: NextTopModelStudios.com

Photo: NextTopModelStudios.com

Evenimentul a inceput la 5 dupa amiaza, cu o ora de cocktail, iar la 6 urma sa inceapa show-ul de moda prezentat in fata juriului concursului. Membrii juriului au fost Wendy Crystal mai sus mentionata; Richard Yagutilov, presedinte al agentiei de modele Next Top Model Studios; si Kyla Francis, presedinte al agentiei de modele True Colours Model and Talent din Toronto.

bbb 050

De la stanga la dreapta: juriul concursului NTAM - Richard Yagutilov, Wendy Crystal, Kyla Francis

Finalistele au prezentat un show de moda in fata juriului, purtand tinute oferite de tineri designeri canadieni Seema Patel, Mina Danielle, Laura Fine, Ginger Martini.

bbb 051

bbb 052

bbb 053

bbb 054

bbb 055

bbb 056

bbb 057

bbb 058

bbb 059

bbb 060

bbb 061

Cei patru creatori de moda sunt la inceput de drum, si pentru ei implicarea intr-un astfel de eveniment inseamna expunere si deshidere in lumea modei in care dansii incearca sa construiasca o cariera. Am cunoscut-o pe una dintre creatoarele de moda – Laura Fine, din Toronto, prezenta la eveniment impreuna cu prietenul ei, cu care are o relatie de 6 luni.

bbb 062

Creatoarea de moda canadiana Laura Fine alaturi de prietenul ei

Am stat mai mult timp de vorba cu ei, si am avut ocazia sa aflu multe lucruri noi din lumea modei, lucruri despre care cei din afara acestei industrii glamoroase nu stiu nimic. O cariera pentru un tanar designer in Canada este un drum dificil, anevoios si plin de obstacole. Sunt foarte multi designeri si “designers-wanna-be” out there, foarte multi creatori de moda care incearca sa-si faca un nume in lumea modei, iar concurenta este acerba. Talentul nu este suficient, ai nevoie de multa ambitie si determinare pentru a obtine recunoastere si pentru a ajunge acolo unde iti doresti, iar multi dintre creatorii de moda, sau cei care isi doresc sa devina creaori de moda, nici macar nu au posibilitatea sa faca design vestimentar full-time, ci sunt nevoiti sa-si ia alte joburi, fara nici o legatura cu moda, pentru a se intretine. Dar este un lucru obisnuit printre artisti, caci si creatorii de moda sunt artisti in felul lor.

Laura Fine este una din tinerele creatoare de moda din Canada care se afla la inceput de drum. A absolvit Facultatea de Moda si Design (promotia 2008) din cadrul Universitati Ryerson din Toronto, cea mai prestigioasa facultate de moda din intreaga provincie Ontario, cireasa facultatilor de moda. Alti absolventi remarcabili ai acestei facultati, care au obtinut deja recunoasterea in lumea modei canadiene, sunt David Dixon (favoritul meu) si Jeoffer Caoc. Discutia noastra de sambata seara s-a transformat intr-un mic interviu; Laura mi-a mai spus multe alte lucruri care se intampla in mod frecvent in lumea modei despre care nu stiam foarte multe detalii. De exemplu, am aflat ca taxa de participare la Saptamana Modei Toronto LG Fashion Week pentru creatorii de moda este $5,000 (pana acum aveam impresia ca este o suma mult mai mare). Laura a lucrat ca voluntar la Saptamana Modei Toronto, 2009, dar pana acum nu a avut sansa sa-si prezinte colectiile in cadrul LG Fashion Week, desi nimic nu este pierdut pentru ea, este de-abia la inceput de drum. Am fost curioasa cum a avut ocazia sa se implice in acest eveniment, show-ul de moda Next Top Aspiring Model Award, precum si alte evenimente de acest fel. Si mi-a explicat ca are acces la evenimentele din industria modei din Toronto prin intermediul conducerii Facultatii de Moda si Design de la Ryerson unde a studiat. Cand un asemenea eveniment se anunta pe scena toronteza, cei de la Ryerson isi anunta studentii si fostii sudenti, si acestia au ocazia sa ia legatura cu organizatorii acestor evenimente si sa fie selectati pentru colaborare. Asa s-a intamplat si in acest caz – Laura Fine a aflat despre organizarea concursului de catre agentia de modele Next Top Model Studios prin intermediul facultatii, a contactat agentia, le-a aratat colectia, a urmat o proba a colectiei, si a incheiat un contract de colaborare cu agentia pentru acest eveniment. Am mai intrebat-o cum procedeaza cu tinutele pe care le ofera spre a fi purtate de modele la evenimente de acest gen, si mi-a spus ca le ia inapoi dupa eveniment, caci aceste tinute fac parte din colectia sa “sample”, si le foloseste in multiple ocazii. Mi-a mai spus ca nu creeaza in serie, ci la comanda, customized fashion design.

Rochia pe care a purtat-o Laura Fine la evenimentul de la Screen Lounge de sambata seara este propria sa creatie, la fel si camasa pe care a purtat-o prietenul sau.

bbb 063

Castigatoarea concursului Next Top Aspiring Model Award de sambata seara, cea care va deveni imaginea Inspire Cosmetics, se numeste Sabrina Idukpaye.

Sabrina

Photo: NextTopModelStudios.com

Alte poze de la eveniment:

Brian Ko, CEO al agentiei de modele Next Top Model Studios

Brian Ko, CEO al agentiei de modele Next Top Model Studios

Wendy Crystal, Inspire Cosmetics

Wendy Crystal, Inspire Cosmetics

bbb 037

bbb 038

bbb 039

bbb 045

bbb 046

bbb 047

bbb 048

bbb 049

bbb 043

bbb 034

bbb 035

bbb 036

bbb 042

Sursa poze: Victoria West (cu exceptia pozelor semnate Next Top Model Studios).

Categorii:
Evenimente

Comentarii

  • Victoria,se vede din prezentarea si pozele frumoase ,cu care ne-ai obisnuit ,ca a fost un eveniment placut si util pentru toata lumea ,inclusiv pentru tinerele talente care au avut posibilitatea sa se afirme.

    Observ din poza cu Brian Ko ,respectiv cu Wendy Crystal si cu doamnele cu care apare aceasta pozata ,ca unii creatori de moda de acolo nu pun neaparat accent pe teoria folosirii culorilor sau a petei de culoare ,cel putin raportat la propriile tinute .
    Conform creatorilor de moda de la noi ,daca nu au camasa de alta culoare decit costumul ,pata de culoare de pe tinuta de ocazie a barbatilor poate fi data de culoarea cravatei .
    De asemeni ,tot conform acestora ,daca nu au o tinuta colorata ,pata de culoare in cazul femeilor poate fi asigurata de accesorii .

    La voi cum sint majoritatea tinutelor de ocazie ?

    Lili 14 noiembrie 2011 17:03 Răspunde
  • Buna Lili, ai facut o observatie buna, persoanele implicate in acest eveniment n-au tinut neaparat sa inluda acea „pata de culoare” in tinuta lor, nici Wendy Crystal, nici Brian Ko, nici ceilalti prezenti la eveniment. Modelele bineinteles sunt o exceptie, caci ele au prezentat show-ul de moda.
    Canadienii au un stil vestimentar lejer si chic, un stil nu foarte provocator. Dar cateodata mai accesorizeaza si ei pentru a-si scoate tinuta in evidenta, sau apeleaza la un strop de culoare. Eu de exemplu la acest eveniment am purtat o rochie neagra, ciorapi negri, cizme negre, geanta neagra, dar n-am putut renunta la pata de culoare, 🙂 si mi-am accesorizat rochia cu un sacou portocaliu si un colier in culori calde. 🙂

    Victoria West 14 noiembrie 2011 22:00 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title