fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Cadouri din Romania

de

De fapt nu sunt tocmai cadouri, pentru ca e vorba de niste lucruri care imi apartineau si in trecut; dar am fost despartiti timp de 7 ani, si acum, cand am fost reuniti, ma simt ca si cum le am pentru prima oara, ca si cum le-am primit cadou.

Sotul meu a fost de curand in Romania si mi-a adus cateva carti din vechea mea biblioteca pe care am lasat-o acasa, si despre care v-am povestit mai multe in acest articol. Mi-a adus un volum de teatru de Shakespeare, seria In cautarea timpului pierdut de Marcel Proust, precum si numarul de septembrie al revistei Tango/Marea Dragoste.

Va mai aduceti aminte de acest volum, il cunoasteti? Teatru de William Shakespeare, publicat in 1964 la Editura pentru Literatura Universala. Am facut facultatea cu aceasta carte, si este unul din cele mai valoroase volume pe care le am in biblioteca. Dupa parerea mea, aceasta editie ar trebui sa devina patrimoniu national (bine ca am reusit deja sa o scot din tara, he-he); iar daca stau bine si calculez, anul viitor va implini 50 de ani.

William Shakespeare, Teatru

William Shakespeare, Teatru

William Shakespeare, Teatru

Intre 2001 si 2003 am reusit sa gasesc in anticariate seria In cautarea timpului pierdut de Marcel Proust, cu exceptia celei de-a 6-a parti a seriei, si anume Fugara. Dar le am pe celelalte sase – Swann, La umbra fetelor in floare, Guermantes, Sodoma si Gomora, Captiva, Timpul regasit. Dupa aceea niciodata n-am reusit sa gasesc Fugara, nici in librarii, nici in anticariate, desi am insistat, si uite asa am ramas cu In cautarea timpului pierdut de Marcel Proust incompleta. Dar sper totusi sa gasesc si Fugara intr-un viitor apropiat, trebuie doar sa fac un efort in plus pentru asta.

Profesoara mea de literatura franceza a secolului XX din facultate a fost cea care mi-a insuflat dragostea pentru Marcel Proust si In cautarea timpului pierdut. Multumesc pe aceasta cale, doamna profesoara.

Marcel Proust, In cautarea timpului pierdut — Swann

Marcel Proust, In cautarea timpului pierdut — La umbra fetelor in floare

Marcel Proust, In cautarea timpului pierdut — Guermantes

Marcel Proust, In cautarea timpului pierdut — Sodoma si Gomora

Marcel Proust, In cautarea timpului pierdut — Captiva

Marcel Proust, In cautarea timpului pierdut — Timpul regasit

Si in sfarsit, revista Tango, pe care n-am mai avut ocazia sa o citesc de 3 ani. Ce bucurie!

Tango/Marea Dragoste, septembrie 2013

Tango/Marea Dragoste, septembrie 2013

Photo credit: Victoria West

Categorii:
carti

Comentarii

 • ma bucur pentru tine, Victoria! un ceai fierbinte sau vin cu scortisoara, o carte buna la semineu! 🙂

  coco 30 septembrie 2013 8:04 Răspunde
 • sa nu uiti un praf de cuisoare :)..

  coco 30 septembrie 2013 8:06 Răspunde
  • Mersi Coco. 🙂

   Victoria West 30 septembrie 2013 10:07 Răspunde
 • Cat de frumos!… „In cautarea timpului pierdut , Swann” o am si eu . Exact aceeasi editie … exact ca-n fotografia ta!Mi-ai facut pofta de recitire cu ceai cald in seara de ploaie de septembrie si mi-ai aprins un zambet … Lectura frumoasa si zambet si tie!

  daniela 30 septembrie 2013 14:42 Răspunde
 • Cat de frumos!… „In cautarea timpului pierdut , Swann” o am si eu . Exact aceeasi editie … exact ca-n fotografia ta!Mi-ai facut pofta de citit cu ceai cald in seara de ploaie de septembrie si mi-ai aprins un zambet … Lectura frumoasa si zambet si tie!

  daniela 30 septembrie 2013 14:43 Răspunde
  • Multumesc Daniela, desi am citit Swann, am s-o recitesc, mi-e dor de scena cu memoria adusa de madeleine. 🙂

   Victoria West 30 septembrie 2013 14:58 Răspunde
 • Cartile,cadouri de suflet…este placut sa vedem ca romanii din afara nu uita;ca simt nevoia apropierii de tara prin valorile sale.
  Felicitari,Victoria;si sa ramai mereu asa(zambet)..

  Lili 30 septembrie 2013 17:06 Răspunde
  • Multumesc Lili. Daca ma crezi, imi este tot timpul dor sa citesc in romana, si imi este dor tot timpul de cartile mele din Romania. 🙂 Profit de fiecare ocazie cand mai vine cineva din Romania si ii rog sa-mi aduca niste carti din vechea mea biblioteca. Acum ca a fost sotul meu, am vrut sa-mi aduca mai multe, a incarcat valiza cu carti, :D, dar de obicei ii rog pe prietenii mei care mai merg in vizita in Romania sa-mi aduca un volum-doua, nu pot sa-i deranjez cu prea mult.
   Anul acesta am inceput sa citesc carti electronice pe care le pot cumpara online din Romania, si in felul acesta pot sa-mi ostoiesc dorul de a citi in limba romana. Chiar acum citesc o carte ebook de Alice Nastase si Aurora Liiceanu, „Dincolo de bine, dincoace de rau”.

   Victoria West 30 septembrie 2013 18:56 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title