fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Ce seriale am mai urmarit ultima vreme

de

In general nu ma uit la televizor, adica la programe TV, ca nu am timp, si cateodata nici rabdare. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau, dar nu urmaresc stirile la posturile de televiziune canadiene, si nu ma informez despre ce se intampla in Toronto, Canada si lume de la televizor, ci mai degraba de pe internet. Un alt motiv pentru care nu-mi place sa ma uit la televizor este ca urasc reclamele. Calupurile de publicitate la posturile TV din Toronto sunt atat de lungi, incat iti dau impresia ca te uiti la reclama si nu la un film sau la o emisiune, si ai calupuri de film in timp ce te uiti la reclama si nu invers.

Asa ca ma uit la filme si seriale pe Netflix. De cand m-am abonat la aceasta retea online de filme ($8 pe luna, he-he, o nimica toata!), am si uitat in totalitate de existenta serviciului pe nume “cablu TV”. Gasesc pe Netflix cate un serial care imi place, si petrec luni intregi cu ochii atintiti pe ecran, pana ajung la ultimul episod (v-am povestit in trecut despre serialul canadian Being Erica sau despre cel american 90210).

Pe Netflix sunt seriale si filme din toate deceniile, iar pe multe dintre ele le-am vazut cu ani in urma, si acum am ocazia sa le revad daca mi se casuneaza. De exemplu unul din serialele pe care l-am urmarit de curand a fost The X Files, cu David Duchovny si Gillian Anderson in rolurile principale, jucand rolurile agentilor speciali FBI Fox Mulder si Dana Scully care investigheaza cazuri paranormale si inexplicabile. Il tineti minte, nu? E serialul ala cu extraterestri si farfurii zburatoare, a fost difuzat si la Pro TV in anii ‘90. L-am vazut si atunci, dar pe bucati; iar acum, cand l-am descoperit pe Netflix, mi s-a facut dor sa-l vad din nou. Serialul are 9 sezoane si 202 episoade in total, iar actiunea se intinde pe o perioada de 9 ani (din 1993 pana in 2002). Mi-a luat un an intreg sa-l vad in intregime.

Desi The X Files este un serial despre OZN-uri si despre o conspiratie a guvernului american de a ascunde adevarul existentei acestora, nu toate episoadele investigheaza cazuri care implica activitate extraterestra. Actiunea unora dintre episoade, desi paranormala, este cat se poate de “pamanteana” – tot felul de intamplari ciudate care au loc printre oameni si ei ciudati, prin diverse localitati mai mult sau mai putin retrase din America, unde cei doi agenti merg sa le dezvaluie misterele. Si la un moment dat mi-am dat seama ca aceste episoade “fara OZN-uri” imi plac mai mult decat cele care se invarteau in jurul conspiratiei extraterestre pe care Fox Mulder incerca sa o devoaleze. Serialul a fost destul de controversat la vremea lui, tocmai datorita caracterului sau exagerat de paranormal (eu una asa l-am perceput, exagerat, caci unele intamplari din The X Files erau atat de departe de veridic, incat ma gandeam ca imaginatia scenaristului a luat-o razna). Nu spun ca nu cred deloc in extraterestru, cred intr-o anumita masura. Din punctul meu de vedere ar fi o mare risipa de spatiu daca Terra ar gazdui singura forma de viata din tot Universul; la ce bun sa existe un Univers atat de mare, adica infinit, daca noi pamantenii am fi singurii sai locuitori? Miliarde de stele, miliarde de planete care se invart in jurul lor, sigur mai sunt si altii in afara de noi, nu? Poate ca alte forme de viata din Univers sunt mult prea departe de noi, ca sa putem face vreodata orice contact cu ei, dar asta nu elimina totusi posibilitatea existentei lor, la miliarde de ani lumina distanta de Pamant.

Spre sfarsitul seriualului deja nu mai aveam rabdare sa ma uit pana la capat si sa o termin cu X Files, ca devenise prea mult. Dupa un an de zile de urmarit Dosarele X, am apucat sa ma plictisesc si eu, ca tot omul. Dar am facut efortul sa ma uit pana la capat. Iar cand am ajuns la ultimul episod, cel de-al 202-lea, am respirat usurata: “Slava domnului ca am ajuns la final, acum ma pot uita si eu la altceva decat la Dosarele X!” M-am uitat la serialul The X Files si de dragul lui David Duchovny, care la inceputul anilor ’90 era un ‘hottie”. 🙂 Acum actorul are peste 50 de ani, iar timpul nu a trecut neobservat pe langa el.

Exista si doua filme The X Files, bazate pe serial, in care David Duchovny si Gillian Anderson revin in rolurile lor de agenti FBI. Primul dintre ele a aparut pe marile ecrane in 1998, si al doilea in 2008. Nu am vazut nici unul dintre ele, desi imi aduc aminte de valurile pe care le-au starnit atunci cand au fost lansate. Mi-ar placea sa le vad pe ambele, poate vor aparea pe Netflix in curand.

The X Files

Categorii:
Filme

Comentarii

  • Pingback: Conspiratie in stirile zilei 03/02/2013 | conspiratie.ro

  • Ca tot vorbim de seriale, nu ai idee unde pot gasi serialele „Juan din Arcadia” , „Fallen” , „Rapper”, „Viata neasteptata” ?
    Eu le-am tot cautat insa avand in vedere ca nu prea sunt mare fan al serialelor nu pot spune ca stiu unde sa caut, ma gandesc ca tu esti mai pregatita.
    Multumesc anticipat!

    Bella 10 februarie 2013 1:07 Răspunde
    • Buna Bella, sincera sa fiu, n-am auzit de aceste seriale, si in Romania nu stiu care este cea mai buna modalitate de a cauta seriale. Ai incercat pe Torrent? Cred ca e sursa buna. Imi pare rau ca nu pot sa te ajut cu mai mult. 🙂
      Sa ai o zi minunata!

      Victoria West 12 februarie 2013 13:28 Răspunde
  • Hellο to every single one, it’s really a nice for me to pay a visit this web page, it includes valuable Information.

    Treppenaufzüge 22 mai 2013 19:59 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title