fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Calendar 2013: Evenimente in Toronto

de

Mi-am facut deja obiceiul ca la inceputul fiecarui an sa va prezint calendarul evenimentelor de pe scena modei toronteze care vor avea loc in decursul anului respectiv, si astazi as vrea sa va prezint o serie de evenimente mondene programate pentru 2013.

MARTIE

Saptamana Modei Toronto

O noua editie a Saptamanii Modei Toronto, cu numele oficial World MasterCard Toronto Fashion Week, incepe astazi si se va incheia vineri, pe 22 martie. Reputati designeri si case de moda canadiene isi vor prezenta colectiile de toamna-iarna pentru sezonul 2013-2014. Am fost invitata la doua prezentari de moda din cadrul acestei Saptamani, si anume la show-ul lui Christopher Bates si la The Heart Truth Fashion Show. Presentarea de moda a lui Christopher Bates va avea loc pe 20 martie, si voi merge cu o prietena.

The Heart Truth Fashion Show va avea loc joi seara, pe 21 martie, dar deocamdata nu stiu daca voi putea sa onorez aceasta invitatie. Este vorba de prezentarea de moda anuala a rochiilor rosii organizata de fundatia de caritate The Heart Truth din Canada care lupta impotriva bolilor inimii la femei. Rochia rosie a devenit un simbol al inimii in lumea modei, si in fiecare an vedete canadiene participa la acest show pentru a sustine cauza fundatiei The Heart Truth. Am mai fost la acest show acum doi ani, despre care am scris mai multe detalii in acest articol.

Conferinta anuala de presa a festivalului de film ReelWorld Film Festival

In fiecare an in aprilie la Toronto are loc festivalul de film ReelWorld Film Festival dedicat diversitatii culturale, iar cu o luna inainte de inceperea festivalului, adica in decursul lunii martie, organizatorii evenimentului anunta o conferinta pentru presa din Toronto in timpul careia sunt anuntate filmele participante la festival, precum si alte detalii importante cu privire la desfasuratea festivalului ReelWorld. Conferinta de presa ReelWorld din acest an va avea loc miercuri, pe 20 martie, la cinematograful Famous Players situat in mijlocul Toronto-ului (Piata Canada Square, intersectia Yonge & Eglinton, pentru cei care cunosc orasul), si voi fi prezenta la acest eveniment. Prima oara cand am participat la conferinta de presa a festivalului de film ReelWorld in calitate de reprezentant media a fost editia de anul trecut.

APRILIE 

ReelWorld Film Festival

Iar intre 10 si 14 aprilie va avea loc festivalului in sine, care se va afla la cea de-a 13-a editie. Anul trecut am mers la gala de deschidere a festivalului, dar anul acesta nu stiu daca voi reusi sa merg la acest eveniment.

Lansarea noii carti a lui Sophie Kinsella, “Wedding night”

Anul acesta scriitoarea britanica de literatura chic va lansa un nou roman stand-alone, Wedding Night, care va aparea in librarii pe 23 aprilie 2013. Este al doilea an la rand cand autoarea celebrei serii Shopaholic publica un roman stand-alone, dupa I’ve Got Your Number/Am numarul tau care a aparut in 2012. Cand ultima carte din seria Shopaholic (cea de-a 6-a, Mini Shopaholic/La cumparaturi cu Minnie) a aparut in 2010, Sophie Kinsella si-a anuntat fanii ca aceasta nu va fi ultima carte despre Rebecca Bloomwood, ca va exista si o a 7-a carte, iar sfarsitul cartii Mini Shopaholic ne da cateva indicii despre unde isi indreapta Becky pasii in continuare. Si acum, inainte sa aflu detalii despre noua carte a lui Sophie Kinsella, speram ca urmatoarea carte a autoarei btitanice sa fie din seria Shopaholic, cea promisa inca de acum 3 ani, dar se pare ca inca nu este cazul si mai avem de asteptat pentru continuarea aventutilor lui Becky Bloomwood.

Initial lansarea noii carti a lui Sophie Kinsella a fost programata pentru mai 2013, dar data lansarii a fost devansata pentru luna aprilie. De-abia astept sa citesc aceasta carte, sunt convinsa ca va fi o lectura savuroasa, tot asa cum au fost si celelalte carti ale lui Sophie Kinsella.

„Wedding Night” by Sophie Kinsella

IUNIE 

Lansarea noii carti a lui Lauren Weisberger, “Revenge Wears Prada: The Devil Returns”

Sophie Kinsella nu este singura scriitoare de chick-lit care lanseaza o noua carte in acest an. Lauren Weisberger, autoarea romanului The Devil Wears/Diavolul poarta Prada, revine cu o continuare a aventurilor lui Andy Sachs, fosta asistenta a temutei editoare Miranda Priestly de la revista de moda fictiva Runway. S-au scurs 8 ani de cand Andy Sachs a parasit redactia Runway, acum fiind ea insasi editor-in-chief a unei reviste pentru mirese, The Plunge. In noua carte despre lumea modei din New York drumurile lui Andy si a fostei sale sefe de la Runway se intersecteaza din nou.

Romanul Revenge Wears Prada: The Devil Returns de Lauren Weisberger va aparea in librarii pe 4 iunie 2013. Initial, data lansarii noii carti a fost stabilita pentru aprilie 2013, dar ulterior a fost amanata pentru iunie 2013.

„Revenge Wears Prada: The Devil Returns” by Lauren Weisberger

Reteaua de magazine Target vine in Canada in 2013

Reteaua de magazine din SUA Target vine inCanadain acest an, iar in aceasta luna la Toronto s-au deschis primele magazine Target, urmand ca ulterior mai multe dintre ele sa se deschida si in alte orase mari ale Canadei. Am studiat putin site-ul Target.ca, si am aflat ca unele magazine Target din Toronto si provincia Ontario sunt deja deschise, altelele vor fi deschise in decursul acestei primaveri, altele in decusrul verii, si altele in toamna ce urmeaza. Suna interesant, si cred ca o sa merg si eu sa fac cumparaturi la Target, imediat ce se deschide un magazin aproape de domiciliul meu. Anul trecut creatorul de moda american Jason Wu a lansat o colectie pret-a-porter cu reteaua de magazine Target.

EVENIMENTE ANUALE

As vrea sa mentionez si cateva evenimente care au loc la Toronto in fiecare an.

Toronto International Film Festival, sau TIFF, se desfasoara in fiecare septembrie.

Cashmere, un brand canadian de hartie igienica, este un avid sustinator al luptei importiva cancerului la san si al fundatiei de caritate Breast Cancer Foundation din Canada. In fiecare an in septembrie, Cashmere organizeaza o prezentare de moda a unei colectii de rochii albe sau roz confectionate in intregime din hartie igienica de catre o echipa intreaga de creatori de moda canadieni. Colectia anuala de rochii din hartie igienica se numeste White Cashmere, dupa numele brandului care asigura materialul. Scopul acestui eveniment anual este sustinerea luptei importiva cancerului la san si sprijinirea fundatiei Breast Cancer care lupa pentru aceasta cauza. Show-ul de anul trecut, White Cashmere Collection 2012, a avut loc pe 19 septembrie 2012. Prima prezentare de moda White Cashmere a avut loc la Toronto in 2004, si de atunci s-a desfasurat in fiecare an, iar anul acesta se va afla la cea de-a 10-a editie.

Rochie alba din hartie Cashmere, White Cashmere Collection 2012

Editia de toamna a Saptamanii Modei Toronto are loc in fiecare octombrie. Dar bineinteles, de-abia suntem la editia de primavara. Mai intai sa treaca bine Saptamana Modei din acest martie, dupa care organizatorii Toronto Fashion Week vor incepe pregatirile pentru cea din octombrie.

Acestea sunt doar o parte din evenimentele mondene care vor avea loc la Toronto in acest an, dar va voi aduce la cunostinta detalii si despre alte evenimente, pe masura ce acestea vor fi disponibile.

Categorii:
Evenimente

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title