fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Conferinta anuala de presa ReelWorld Film Festival 2013

de

ReelWorld Film Festival, sau RWFF, este un festival international de film dedicat diversitatii culturale care are loc laToronto in fiecare an in aprilie, iar editia din acest an este cea de-a 13-a. Festivalul a fost fondat in 2001 de actrita canadiana Tonya Lee Williams.

Inainte sa inceapa festivalul propriu-zis in aprilie, organizatorii evenimentului invita jurnalistii dinToronto la o conferinta anuala de presa pentru RWFF, care are loc de obicei in luna martie, in cadrul careia se anunta detalii importante cu privire la desfasurarea festivalului.

Conferinta de presa RWFF din acest an a avut loc pe 20 martie, in cinematograful Famous Players din Toronto. Tonya Lee Williams si alti reprezentanti ai festivalului au vorbit despre programul evenimentului care va dura 5 zile, intre 10 si 14 aprilie. Cele peste 80 de filme participante la RWFF 2013 provin din 17 tari, printre care Canada, Ghana, India, Nigeria, Guadalupe (este prima oara in istoria festivalului RWFF cand va participa o femeie regizor din Guadalupe), Caraibe, Marea Britanie, Iran, Egipt, dar si alte tari. Categoriile de film din care acestea fac parte sunt filme artistice, filme documentare, filme de scurt metraj si music video. De asemenea, alte componente care au fost prezentate in timpul conferintei de presa din 20 martie au fost trailerul festivalului, dar si site-ul oficial ReelWorld.ca, reconstruit de curand, si relansat in aceeasi zi in care a avut loc conferinta de presa.

Gala de deschidere a festivalului (miercuri, 10 aprilie) va prezenta filmul Contract din Ghana, o comedie care se anunta a fi una savuroasa. In acest film este vorba de un om de afaceri care isi doreste un copil, dar care nu vrea sa aiba de a face cu “mama drama” si cu toate problemele caracteristice sarcinii, cum ar fi schimbari bruste de temperament, si apeleaza la o mama surogat. Tonya Lee Williams ne promite ca va fi o comedie hilara. Iar pentru gala de inchidere, care va avea loc in seara de 14 aprilie, a fost programata drama indiana Aayna Ka Bayna in care este vorba de un grup de delincventi juvenili care isi rascumpara greselile prin dans.

Dupa conferinta de presa am stat de vorba cu Tonya Lee Williams, fondatoarea festivalului. Printre altele, mi-a spus ca dupa acesti 13 ani de cand exista festivalul, este multumita de felul in care ReelWorld Film Festival a evoluat pana acum, iar asteptarile pe care le-a avut s-au implinit, referindu-se la filmele, actorii, regizorii si producatorii care participa in fiecare an la festival. Iar cand am intrebat-o ce-si doreste pentru viitorul festivalului ReelWorld, mi-a spus ca isi doreste sa aiba audienta mai mare, ca isi doreste sa gaseasca o modalitate in care sa-i convinga pe canadieni sa iasa din casa si sa vina la festival, isi doreste ca toate salile de cinema in cele 5 zile ale festivalului sa fie pline si toate biletele sa fie vandute. De fapt, acesta este dezideratul cel mai mare al tuturor festivalurilor de film, caci toate intampina aceasta problema – chiar si TIFF (Toronto International Film Festival), chiar si Cannes – sa vanda toate biletele. Ca o paranteza, TIFF a vandut anul trecut doar 30% din bilete.

Prima oara am fost la festivalul RWFF anul trecut, in seara cand a avut loc gala de deschidere. Tot anul trecut a fost si prima oara cand am participat la conferinta de presa care s-a desfasurat cu o luna mai devreme. Bineinteles ca as vrea sa merg la ReelWorld Film Festival si in acest an; dar avand in vedere ca evenimentul va incepe intr-o zi de miercuri, cel mai probabil voi merge la unul din filmele din weekend, poate chiar la gala de inchidere care va avea loc duminica seara, pe 14 aprilie.

Conferinta de presa a festivalului RWFF, martie 2013

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Evenimente · Filme

Comentarii

  • Cam putine lume, insa m-as fi asteptat la ceva mai multe poze, penru a vedea mai bine ce inseamna juriul, spectatorii.
    Insa totusi eu iti multumesc pentru post, este o reala incantarea pentru mine!

    Radu 22 aprilie 2013 23:00 Răspunde
  • Buna Radu, pare asa ca a fost putina lume pentru ca evenimentul a fost doar pentru presa, si nu deschis publicului. Nu a existat un juriu per se, caci aceasta a fost doar conferinta de presa a festivalului, si nu festivalul in sine. In schimb la festival a fost mult mai multa lume. 🙂
    Iti doresc o saptamana cat mai buna!

    Victoria West 28 aprilie 2013 23:31 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title