fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Prezentarea anuala de moda The Heart Truth Fashion Show 2013

de

In articolul meu precedent va spuneam despre unele evenimente mondene care urmeaza sa aiba loc la Toronto in decursul acestui an, unul dintre ele fiind prezentarea anuala de moda The Heart Truth Fashion Show, care a avut loc joi seara in cadrul Saptamanii Modei Toronto ce tocmai s-a incheiat (18-22 martie).

The Heart Truth Fashion Show este organizat de fundatia de caritate Heart and Stroke Foundation of Canada, scopul principal al careia este lupta importiva bolilor inimii la femei. Anul acesta prezentarea de moda The Heart Truth Fashion Show s-a aflat la cea de-a 6-a editie. Cand am primit invitatia la eveniment, nu eram sigura daca voi putea merge, avand in vedere ora tarzie (9pm), dar pana la urma am reusit sa onorez aceasta invitatie.

Daca pana anul trecut aceasta prezentare de moda a avut loc cu putin timp inainte de inceperea Saptamanii Modei Toronto din luna martie, si s-a desfasurat intr-o locatie diferita a Toronto-ului, anul acesta The Heart Truth Fashion Show a fost inclus in programul Saptamanii Modei.

In fiecare an, vedete canadiene din diferite domenii (actrite, cantarete, realizatoare TV, dansatoare, sportive) se implica in realizarea si organizarea acestui show in calitate de modele pentru a sustine lupta importiva bolilor inimii si poarta rochii rosii create si donate de reputati designeri canadieni. Astfel, evenimentul devine un efort comun pentru a sustine aceasta cauza nu doar din partea fundatiei The Heart and Stroke si a sponsorilor sai, dar si din partea vedetelor care voluntariaza pentru aceasta actiune, precum si din partea creatorilor de moda care doneaza rochiile rosii pentru aceasta prezentare de moda. Rochia rosie a devenit un simbol puternic in lumea modei si reprezinta increderea in sine, curajul, pasiunea, lupta pentru o inima sanatoasa a femeilor.

Anul acesta 15 vedete canadiene s-au implicat in realizarea acestui spectacol de exceptie, carora li s-au mai alaturat 5 doamne pe podium – o supravietuitoare a infarctului, Heather; o supravietuitoare a unei boli de inima, Janet; si 3 doamne castigatoare al programului Models of Health condus de fundatia Heart and Stroke – Margaret, in varsta de 75 ani; Claire, 83 ani; Gladys, 91 ani. Aceste doamne remarcabile nu au fost alese intamplator pentru a se alatura vedetelor pe podium in timpul prezentarii rochiilor rosii, ci datorita stilului sanatos de viata pe care l-au dus pana la aceasta varsta considerabila, si exemplului pe care il servesc celor din jurul lor, ceea ce le-au facut sa devina castigatoare ale programului Models of Health.

Evenimentul a fost deschis de Bobbe Wood, presedinta fundatiei de caritate Heart and Stroke Foundation of Canada. Dansa a tinut un discurs despre importanta alegerilor corecte de sanatate a inimii la femei, care isi petrec marea parte a vietii avand grija de cei dragi, si de multe ori se neglijeaza pe ele insele, dar este important ca fiecare dintre noi sa avem grija de prorpia noastra stare de bine si de propria noastra sanatate pentru a fi capabile sa oferim atentia si grija de care au nevoie cei dragi din viata noastra, caci daca noi nu vom avea grija de noi insene, nimeni altcineva nu o va face in locul nostru.

Bobbe Wood, presedinta fundatiei de caritate The Heart and Stroke Foundation of Canada

Inainte sa inceapa show-ul propriu zis, cantareata Sharon Riley si corul Faith Corale au interpretat o melodie pe podium, purtand si ele robe rosii.

Cantareata Sharon Riley

Cantareata Sharon Riley si corul Faith Corale

Dupa care a urmat prezentarea de moda, care a fost un spectacol pe cinste. The Heart Truth Fashion Show nu este o prezentare oarecare de moda in care modelele defileaza pe podium intr-un stil neutru, ci un adevarat show in care sprititele in sala se incing de la bun inceput datorita felului animat in care vedetele, majoritatea dintre ele artiste, prezinta tinutele rosii.

Iata si cele 20 de rochii rosii care au defilat pe podium in cadrul show-ului:

Janet Parr, supravietuitoare a unei boli de inima, rochie David Dixon

Heather Nutt-Christensen, supravietuitoare a unui infarct, rochie Danny De La Venta

Jamie Salé, sportiva, rochie Farley Chatto

Traci Melchor, vedeta TV, rochie Whitney Linen

Sandra Rinomato, vedeta TV, rochie Christopher Paunil

Erica Ehm, publicist, rochie Stephan Caras

Nanette Workman, cantareata, rochie LuShyne

Cheryl Bernard, sportiva, rochie Ross Mayer

Suhana Meharchand, vedeta TV, rochie Diane Croe

Kristin Lehman, actrita, rochie Thien Le

Jennifer Valentyne, vedeta TV, rochie MOMO

Liona Boyd, cantareata, rochie TOME

Melanie Nicholls-King, actrita, rochie Golnaz Ashtiani

Sonja Smits, actrita, rochie Freda’s

Stacey Tookey, coreografa, rochie Ines Di Santo

Hayley Wickenheiser, sportiva, rochie Something Blue

Lauren Holly, actrita, rochie Pink Tartan

Show-ul s-a incheiat cu prezentarea celor 3 doamne castigatoare ale programului Models of Health. Cand Margaret, Claire si Gladys au iesit pe podium, toata sala s-a ridicat in picioare si le-a aplaudat minute in sir.

Margaret Abbott-Brown, 75 ani, rochie Allistyle

Claire MacDonnell, 83 ani, rochie Allistyle

Gladys Wenger, 91 ani, rochie Allistyle

Modelele The Heart Truth Fashion Show 2013 la sfarsitul prezentarii

Bijuteriile pentru eveniment au fost asigurate de Swarovski, iar pantofii de reteaua de magazine de incaltaminte din Canada Town Shoes.

Photo credit: George Pimentel/Getty Images

Categorii:
Evenimente

Comentarii

 • Jennifer Valentyne imi place cel mai mult, insa foarte mutl as vrea sa vad si o colectie de rochii albastre nu doar rosii.
  Sper totusi ca imi faci o surpriza, am inteles ca anul asta verdele e la putere, adevarat?

  Dana 26 martie 2013 23:09 Răspunde
  • Buna Dana, bine ai venit pe blog.
   Da, este adevarat, verdele smarald este la moda anul acesta, si este la putere cum te-ai exprimat, a fost votata culoarea anului. 🙂

   Victoria West 28 martie 2013 1:46 Răspunde
 • Haine pentru femei la moda pentru anul 2013, cu care poti surprinde pe oricine.

  moda 27 martie 2013 20:16 Răspunde
 • Pingback: Fashion-able: Favourite moments from WMCFW | davidrck

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title