fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Noutati in lumea frumusetii – oje si lacuri de unghii, tendinte 2013

de

O manicura superba si bine ingrijita face parte din rutina noastra zilnica de infrumusetare, iar brandurile de cosmetice, si in special cele de produse pentru unghii, se intrec in a le atrage pe femei cu oje in culorile si nuantele care mai de care mai frumoase, mai stralucitoare, mai extravagante.

Mie de exemplu imi plac culorile tari pentru manicura si pedicura. In present am 6 oje in trusa mea de cosmetice, niciuna dintre ele avand o nuanta “cuminte”. Patru dintre ele sunt oje Essie (negru, albastru inchis, portocaliu, mint, iar la oja albastra ma refer ca la o oja care se asorteaza cu masina mea, un Suzuki albastru inchis), o oja Revlon (cafea cu lapte), o oja Rimmel (mov metalizat). Am obiceiul sa-mi fac manicura o data pe saptamana, duminica seara mai exact, dupa ce copilul meu adoarme si mai pot petrece jumatate de ora pentru mine inainte sa merg la culcare si inainte sa incep o noua saptamana de munca. Imi place sa ma joc si sa combin culorile manicurii mele in cele mai traznite feluri. Daca la machiajul de fiecare zi prefer nuante discrete, compensez prin culori care sa atraga atentia atunci cand imi fac manicura si pedicura.

Am mai multe stiluri de a-mi face manicura (pe care o fac singura, acasa, nu obisnuiesc sa apelez la acest serviciu la saloane de frumusete) – in fiecare saptamana imi place sa aleg o alta culoare (sau culori) din cele 6 pe care le am trusa, si nu imi place sa ma dau cu aceeasi oja doua saptamani la rand, ci imi place sa le folosesc pe fiecare, una dupa alta, dupa care incep cercul ojelor din nou. Uneori imi fac manicura cu o singura culoare, alteori combin doua culori. Unul din stilurile mele de manicura este sa-mi fac toate unghiile de la o mana cu o oja, si unghiile de la cealalalta cu alta oja. Alteori folosesc a doua oja la fiecare al doilea deget, astfel incat manicura mea arata ca o tabla de sah. Odata mi-am facut manicura cu toate ojele din trusa, si am aranjat culorile pe unghii de la cele mai inchise (degetele mici) spre cele mai deschise (degetele mari), incat manicura mea a aratat in acea saptamana ca bombonelele alea colorate cu ciocolata M&M sau Skittles. Saptamana aceasta manicura mea este albatru inchis in combinatie cu portocaliu (traznit, stiu, o tabla de sah foarte colorata si foarte fancy), iar pedicura mea este mint.

Un nou trend in manicura consta in nail strips – benzi adezive pentru manicura, in toate culorile si imprimeurile posibile. De curand am gasit niste mostre de benzi adezive Sally Hansen si Essie in revistele de moda canadiene pe care le citesc, si le-am incercat sa vad si eu cum sunt. Avantajul cel mai mare al benzilor pentru unghii este ca sunt mult mai rapide si nu necesita timp de uscare la fel ca ojele clasice – am putut sa-mi fac manicura cu benzi colorate in timp ce il adormeam pe copilul meu intr-o duminica seara, cu alte cuvinte nu exista riscul sa-ti “bulesti” unghiile in timp ce iti faci manicura daca oja inca nu s-a uscat. Dintre cele doua branduri de benzi pe care le-am incercat, Sally Hansen si Essie, benzile Sally Hansen s-au dovedit a fi de o calitate mai buna si mai rezistente decat Essie.

Va arat mai jos cateva colectii de oje care au aparut in magazinele de cosmetice in acest an.

Essie, colectia Snakeskin

Essie, colectia Madison Avenue Hue

Essie, colectia Resort

Essie, colectia Neon

Essie, uleiul de cuticule Apricot

Essie, benzi adezive Sleek Sticks

Sally Hansen, colectia Complete Salon Manicure

Sally Hansen, benzi adezive Salon Effects

OPI, colectia Mariah Carey

OPI, colectia OZ

Covergirl, colectia Outlast

Covergirl, colectia Outlast

Revlon, colectia Moon Candy

Ce stiluri de manicura preferati, ce oje favorite aveti?

Sa aveti o saptamana excelenta!

Categorii:
Frumusete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title