fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Port Perry, Ontario, Canada

de

In aceasta vara am explorat multe locuri prin Toronto si imprejurimi despre care am scris pe blog in ultimele luni, iar unul din aceste locuri pe care le-am explorat a fost un mic oras numit Port Perry, situat la vreo 45 minute distanta de domiciliul meu. Este un loc unde am fost de multe ori, pentru ca aveam un errand pe vremuri pentru care obisnuiam sa merg la Port Perry in anii trecuti; iar vara trecuta am mers acolo intr-o sambata cu familia mea intr-o plimbare de weekend.

Cu ocazia altor doua vizite de-ale mele la Port Perry in anii precedenti am descoperit doua magazine de antichitati; si cum sunt o mare amatoare de antichitati, le-am inclus in radarul meu. In unul din ele, pe care l-am descoperit in 2013, am gasit o brosa vintage, veche de cel putin 20 de ani, caci pe spatele ei scria Czechoslovakia, deci era de pe vremea cand exista fostul stat comunist care s-a destramat in Cehia si Slovacia dupa 1989. Intre timp acel magazin de antichitati s-a inchis, din pacate; la scurta vreme dupa ce am cumparat acea brosa de acolo, proprietarul magazinului a inchis afacerea si a vandut casa in care functiona magazinul. Acum in aceeasi casa functioneaza un birou de avocati. Iar pe cel de-al doilea magazin de antichitati din Port Perry despre care va spuneam mai sus l-am descoperit anul trecut, si mi-am luat de acolo niste casete de bijuterii vintage si o alta brosa vintage.

Port Perry este un loc frumos si linistit, desi unele cladiri de prin centru necesita putin machiaj, si imi face placere sa merg acolo de fiecare data cand pasii ma poarta acolo. Orasul este situat pe malul lacului Scugog, iar locuitorii din Port Perry sunt indragostiti de mica lor urbe si mai ales de lacul pe care se afla acesta. Cred ca stiu de ce — frumusetea acestor locuri precum Port Perry consta in lipsa traficului, in lipsa agitatiei de care nu poti scapa in marele oras, in lipsa tumultului constant de du-te-vino-du-te-vino, in atmosfera ospitaliera si atitudinea prietenoasa a localnicilor. Ceea ce n-am facut niciodata pana acum la Port Perry este sa fotografiez orasul, asa ca in vara aceasta am mai facut un drum acolo, ca sa il vad si prin obiectivul photo, nu doar cu ochiul liber.

M-am plimbat prin centru si am intrat prin magazinele locale de pe strada principala din Port Perry, multe din acele magazine fiind magazine de home decor, in care am vazut tot felul de placute cu mesaje pentru cei care locuiesc pe malul unui lac — „Living by the lake”, „Life is beautiful at the lake”, „Keep calm and go to the lake”, si altele de acest fel, si atunci mi-am dat seama ca locuitorii din Port Perry isi iubesc orasul si lacul pe care se afla acesta.

Va las cu o colectie de poze din Port Perry.

Lacul Scugog

Lacul Scugog

Nuferi pe Lacul Scugog

Nuferi pe Lacul Scugog

Nuferi pe Lacul Scugog

Nuferi pe Lacul Scugog

Portul din Port Perry de pe malul Lacului Scugog

Portul din Port Perry de pe malul Lacului Scugog

Parcul Palmer de pe malul Lacului Scugog in Port Perry

Parcul Palmer de pe malul Lacului Scugog in Port Perry

Prin centru

Prin centru

Am mancat o inghetata gelato grozava la aceasta cofetarie gelato in Port Perry

Am mancat o inghetata gelato grozava la aceasta cofetarie gelato in Port Perry

Photo credit: Victoria West

Tag-uri:
· · ·
Categorii:
Canada

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title