fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Expozitii in Toronto in aceasta vara

de

In aceasta vara la Toronto au loc mai multe expozitii despre care am aflat de curand si pe care as vrea sa le vad, si m-am gandit sa le prezint mai detaliat in articolul meu de astazi.

Una dintre aceste expozitii este show-ul artistei Jen Stark din Los Angeles, actualmente in desfasurare la galeria Cooper Cole din Toronto. Expozitia se numeste “New Geography” si este inspirata de spatiul cosmic si de fenomene galactice cum ar fi Calea Lactee sau vortexuri spatiale. Lucrarile artistei sunt executate in straturi si straturi de bucati de hartie care te fac sa te gandesti la gaurile de vierme cosmice. Expozitia lui Jen Stark va fi deschisa pana pe 27 iulie.

Vortextural, Jen Stark (photo credit: CooperColeGallery.com)

Tri-Angular, Jen Stak (photo credit: CooperColeGallery.com)

O alta expozitie pe care as vrea neaparat sa o vad este o expozitie de pantofi creati de Christian Louboutin si care are ca scop celebrarea aniversarii de 20 de ani de cand designerul francez a inceput sa creeze faimosii sai pantofi. Expozitia este actulamente deschisa la muzeul Design Exchange din Toronto, pana pe data de 15 septembrie.

Pantofi Christian Louboutin (photo credit: DX.org)

Pantofi Christian Louboutin (photo credit: DX.org)

Dupa cum sugereaza si numele muzeului, Design Exchange este un muzeu dedicat designului si gazduieste multe expozitii dedicate istoriei modei. In trecut am mai vazut doua expozitii la Design Exchange, una dintre ele dedicata Printesei Diana de Wales (in 2011), iar alta expozitie a fost organizata pentru a celebra aniversarea de 60 de ani de existenta a Baletului National din Canada. Stiam ca muzeul va organiza si alte expozitii care merita vazute, asa ca acum am ocazia sa ma intorc la Design Exchange.

Si in sfarsit, un al treilea eveniment pe care am vrut sa-l mentionez in acest articol este o expozitie de pantofi sport care este deschisa in prezent la Bata Shoe Museum din Toronto. Expozitia se numeste “Out of the Box: The Rise of Sneaker Culture” si va fi deschisa pana in primavara lui 2014. Evenimentul prezinta peste 120 de perechi de pantofi sport, printre care si pantofi creati de Christian Louboutin si Hussein Chalayan. Am mai vizitat Bata Shoe Museum anul trecut, cand am vazut o expozitie de pantofi creati de Roger Vivier.

Expozitie de pantofi sport la Bata Show Museum (photo credit: BataShoeMuseum.ca)

Inchei cu prezentarea unui alt loc de interes din Toronto, dar nu este vorba de o expozitie, ci de o piata de flori situata in vestul Toronto-ului care isi deschide portile pentru iubitorii de flori in a doua sambata din fiecare luna de vara. Piata se numeste Toronto Flower Market, este situata pe strada 99 Sudbury si a fost deschisa in luna mai. Cum suntem deja in a doua jumatate a lunii iulie, piata va mai fi deschisa de doua ori in aceasta vara, in a doua sambata a lunilor august si septembrie. Programul pietei este de la 10 dimineata la 3 dupa-amiaza.

Toronto Flower Market (photo credit: TorontoLife.com)

Categorii:
Evenimente

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title