fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Carti cumparate recent

de
Photo credit: Amazon

Ultima oara am scris un articol din seria „Ce carti am mai cumparat ultima perioada” vara trecuta, si pentru astazi m-am gandit sa revin cu cele mai noi achizitii din biblioteca mea — poezie si proza, romane, povestiri scurte. Am incercat sa nu cumpar foarte multe carti, ca sa nu mi se adune prea multe carti inca necitite in biblioteca, asa ca articolul de astazi va fi ceva mai scurt decat altele din aceasta serie pe care le-am scris mai inainte. Unul din lucrurile care imi plac indeosebi atunci cand e vorba de shopping de carte este sa descopar comori la anticariate, asa ca toate cartile pe care vi le voi arata astazi au fost cumparate la anticariate.

Voi incepe cu romanele de fictiune.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Room de Emma Donoghue, o autoare canadiana de mare succes. Eram demult curioasa in legatura cu romanele Emmei Donoghue, asa ca m-am gandit sa incep cu acesta. Nu stiu mai nimic despre aceasta carte, asa ca imi voi ingadui surpriza descoperirii atunci cand ii va veni randul sa o citesc. Romanul Room a fost publicat in 2010.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

The Whistler de John Grisham (2016), un thriller legal. Desi nu am mai citit demult un thriller, este de fapt unul din genurile mele literare preferate, printre romanele de fictiune. Mai am si alte carti in biblioteca semnate de acest autor, dintre care am citit doua deja, si anume The Appeal (ficiune, roman thriller) si The Innocent Man (nonfictiune, true crime).

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Bridget Jones’s Baby de Helen Felding — a patra si ultima carte din seria Bridget Jones, publicata in 2016. Primele trei carti sunt Bridget Jones’s Diary (1998), Bridget Jones: The Egde of Reason (2000), si Bridget Jones: Mad About the Boy (2013). Am intreaga colectie in biblioteca personala, le-am citit mai demult pe primele doua, si acum urmeaza sa le citesc si pe celelalte doua, cand le vine randul. Sunt si trei filme despre Bridget Jones (le-am vizionat pe toate cu placere) — ecranizari ale primelor doua carti, precum si a patra (dar nu si ecranizarea celei de-a treia carti, din cate stiu).

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Si un roman de dragoste — The Prince’s Virgin in Venice de Trish Morey, am cumparat-o vara trecuta, am si citit-o deja. Am scris mai multe despre aceasta carte intr-un articol precedent de-al meu, Carti citite in 2021 (proza).

Continuu cu proza scurta si colectii de povestiri.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Not Quite the Classics de Colin Mochrie, o colectie de povestiri umoristice. Colin Mochrie este un actor canadian de comedie, dar s-a aventurat si in scris. O alta carte pe care am cumparat-o vara trecuta, si am citit-o deja. Am scris mai multe despre aceasta carte in acelasi articol pe care il citam mai sus, despre cartile de proza citite in 2021, publicat aici pe blog in februarie 2022.

Photo credit: Wikipedia

Photo credit: Wikipedia

Good Bones, o colectie de povestiri de Margaret Atwood, scriitoare canadiana. Deocamadata am citit doar poezii de Margaret Atwood, dar vreau sa citesc si povestirile si romanele ei. In afara de aceasta colectie de povestiri, mai am si un roman semnat de aceasta autoare in biblioteca personala, si anume The Blind Assassin.

Voi incheia cu doua colectii de poezii, pe care le-am citit deja.

Photo credit: Indigo.ca

Photo credit: Indigo.ca

Antologia de poezii Love, care include poezii dedicate iubirii scrise de autori clasici, o carte creata de editura americana Andrews McMeel Publishing pentru lantul de librarii canadiene Indigo. Printre autorii inclusi in acest volum sunt William Blake, Emily Bronte, Lord Byron, Emily Dickinson, Victor Hugo, John Keats, David Herbert Lawrence, Petrarch, Edgar Allan Poe, William Shakespeare, Mary Shelley, Robert Louis Stevenson, Oscar Wilde, si altii.

Photo credit: Amazon.

Photo credit: Amazon

Si ultima carte din acest haul de carti despre care vreau sa scriu astazi este Heart Strings de Clarice Goetz, o autoare din Toronto. Este o carte publicata in 2020 in regim independent. Ma bucur de fiecare data cand descopar scriitori noi din Canada si din Toronto, m-am regasit in multe din poeziile ei, unele din ele m-au facut sa plang.

Atat pentru astazi dragii mei, multumesc ca ati citit articolul. Voi ce carti v-ati cumparat in ultima perioada? 🙂

Sa aveti un weekend minunat!

Categorii:
carti · Fără categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title