fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Calatorii prin America de Nord — Sault Sainte Marie, Ontario, Canada

de

In articolele mele recente va povesteam despre calatoriile prin America de Nord pe care le-am facut in timpul vacantei mele din aceasta vara de pe Marile Lacuri — Tobermory si Sault Sainte Marie in Canada, precum si Sault Sainte Marie in Statele Unite; iar articolul de astazi va incheia aceasta serie de povesti de calatorie cu vizita pe care am facut-o la Sault Sainte Marie canadian.

Vizita la Sault Sainte Marie a fost ultima parte a vacantei noastre, dupa ce ne-am intors din orasul geaman Sault Sainte Marie american. Unul din obiectivele turistice pe care le-am vizitat la Sault Sainte Marie din Ontario a fost un muzeu de aviatie care se numeste Bushplane Museum.

Muzeul de aviatie Bushplane Museum din Sault Sainte Marie, Ontario, Canada

Muzeul de aviatie Bushplane Museum din Sault Sainte Marie, Ontario, Canada

Primul exponat pe care l-am vazut la muzeu a fost un panou dedicat Robertei Bondar, prima astronauta canadiana, nativa a orasului Sault Sainte Marie din Canada. Cand am auzit prima oara numele ei, am crezut ca este de origine romana, ca parintii ei sunt romani emigranti stabiliti in Canada; dar de fapt, dupa cum urma sa aflu, tatal ei este de origine ucraineana, iar mama ei de origine engleza.

*

*

*

*

Si bineinteles, avioane.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Muzeul se afla pe malul Lacului Huron, in zona Marilor Lacuri, asa ca eram inconjurati de apa din toate partile.

*

*

*

*

Muzeul de aviatie din Sault Sainte Marie a fost ultimul obiectiv turistic din vacanta noastra, dupa care am plecat la drum lung spre casa, circa 10 ore de condus.

Astazi ninge la Toronto, primul semn ca vine iarna, e acea prima ninsoare cu cativa fulgi zbarliti care par inocenti, dar care aduc o veste pe care nu o putem evita — vine iarna. Eu nu asteptam neaparat aceasta veste, cui nu i-ar placea o vara eterna? Hehe, nu aici din pacate. 🙂 Sa scriu despre vacanta mea de vara ma face sa uit de frigul iernii care ne pandeste dupa colt si care acusica va intra in oras. Sper ca v-au placut pozele si de data aceasta, si va doresc o duminica linistita (cat a mai ramas din ea), precum si o iarna blanda si frumoasa.

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Calatorii · Canada

Comentarii

  • nu am avut ocazia sa vad un muzeu al aviatiei, cred ca este tare interesant!

    coco 23 noiembrie 2015 12:41 Răspunde
    • Buna Coco, ma bucur sa te vad.
      Un muzeu de aviatie e o vizita interesanta fara indoiala. 🙂
      Am vazut acolo si avioane de pasageri, nu doar militare; mici ce-i drept, pentru 10-12 pasageri, am putut intra in avion si sta pe scaunele alea, am putut vedea cum calatorea lumea pe calea aerului in prima jumatate a secolului 20. 🙂

      Am mai fost la un muzeu de aviatie vara asta, la Hamilton (60 de km distanta de Toronto).

      Iar in 2007 am mai fost la alte doua muzee de aviatie din Toronto.

      Pot sa spun ca am fost la multe muzee de aviatie aici in Canada, n-am ratat nic unul pe langa care am trecut. 🙂 A fost mai mult placerea lui John decat a mea, am mers mai mult ca el a vrut, pentru ca el are background aviatic din Romania.

      Victoria West 23 noiembrie 2015 19:14 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title