fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Ce carti am mai cumparat in ultima vreme (Partea a II-a)

de
Photo credit: Victoria West

In unul din articolele mele recente va spuneam despre cartile pe care le-am cumparat in acest an, in prima parte a anului, de la inceputul anului pana in luna august. Dar in urmatoarele saptamani am mai mers la shopping de carte de mai multe ori, si mi-am mai imbogatit biblioteca personala cu alte douzeci si ceva de carti, pe care as vrea sa vi le arat in articolul de astazi.

Photo credit: Victoria West

Photo credit: Victoria West

Majoritatea cartilor pe care le voi prezenta mai jos sunt de la anticariate, si cateva sunt noi – fictiune si non-fictiune, romane istorice, thrillere, biografii, autobiografii, carti de inspiratie.

Photo credit: Google Images

Photo credit: Google Images

Diana ~ Her True Story, o biografie a Printesei Diana, scrisa de Andrew Morton. Sunt fascinata de casa regala britanica si am citit pana acum mai multe carti dedicate membrilor familiei regale; aceasta este urmatoarea pe lista mea de lecturi.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

sTORI Telling de Tori Spelling, o autobiografie a actritei. Am citit-o deja, am savurat aceasta carte din plin. I-am scris o recenzie aici pe blog, pe care puteti sa o cititi, daca doriti, in articolul meu precedent.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Me Before You de Jojo Moyes. Stiu ca aceasta carte a fost ecranizata in filmul Me Before You, si am auzit ca filmul este bun, dar deocamdata n-am citit nici cartea, si nici n-am vizionat filmul. Cartea mi-a atras atentia pe raft la anticariat, si m-am hotarat sa o iau.

Photo credit: Google Images

Photo credit: Google Images

After You de Jojo Moyes. Din cate inteleg, aceasta carte este continuarea celei de dinainte despre care va spuneam, Me Before You, si urmareste in continuare viata personajului principal, Louisa. Le-am cumparat pe ambele de la anticariat, in aceeasi zi.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

First Comes Love de Emily Giffin. Este una din scriitoarele mele preferate de carti pentru femei, si am profitat de aceasta ocazie sa-mi imbogatesc biblioteca personala cu inca o carte de-a ei.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

My Sister’s Keeper de Jody Picoult. Este prima oara cand cumpar o carte de aceasta autoare, desi stiam despre ea din librarii. M-am uitat pe coperta din spate a cartii, si mi s-a parut un plot interesant – doua surori sunt in centrul actiunii cartii; sora mai mare are cancer, iar cea mai mica a fost conceputa in vitro si s-a nascut pentru a fi donatoare de sange si maduva pentru sora bolnava de cancer.

Urmatoarele 5 carti sunt romane de John Grisham. Primele trei romane sunt thrillere legale.

Photo credit: GoodReads.com

Photo credit: GoodReads.com

Photo credit: Google Images

Photo credit: Google Images

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Urmatoarele doua carti sunt romane care nu sunt centrate in lumea avocatilor, tribunalelor si a sistemului judiciar asa cum sunt de obicei romanele lui John Grisham.

Photo credit: Ebay

Photo credit: Ebay

Playing for Pizza este un roman sportiv, despre un jucator de fotbal american.

Photo credit: Victoria West

Photo credit: Victoria West

Iar celalalt roman ne-legal de John Grisham pe care l-am adaugat bibliotecii personale este Skipping Christmas, un roman “de Craciun”. Aceasta carte a fost ecranizata in filmul Christmas with the Kranks (2004), cu Tim Allen si Jamie Lee Curtis in rolurile principale, o comedie draguta de Craciun pe care am vazut-o de multe ori la TV in anii trecuti in perioada sarbatorilor, iar mai nou este si pe Netflix.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Captivated by You este un roman erotic de Sylvia Day care face parte din seria Crossfire, si acest roman este al patrulea (din cinci) din aceasta serie. Mai tineti minte Fifty Shades of Grey si romanele erotice care au aparut in librarii dupa aceea, in 2012? Am citit primele 3 romane din seria Fifty Shades in 2012, si primele 3 romane din seria Crossfire de Sylvia Day intre 2013 si 2016, dupa care am luat o pauza de cativa ani de la lecturi din acest gen literar. Romanele Crossfire de Sylvia Day sunt in mare parte inspirate de Fifty Shades, cu multe asemanari intre cele doua cupluri de personaje principale. Well… Le-am citit. Si in aceasta vara am gasit la anticariat cea de-a patra carte din seria Crossfire de Sylvia Day, Captivated by You, care continua povestea lui Gideon Cross si Eva Tramell dupa ce s-au casatorit la sfarsitul celei de-a treia carti. Oh well, cand am vazut aceasta carte pe raft la anticariat, m-am gandit ca ar fi bine sa-mi completez seria (le am pe primele trei in biblioteca personala), si am luat-o si pe aceasta. Nu stiu cand am sa o citesc, dar voi ajunge si la ea intr-o buna zi.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

This Is not Chick Lit este o antologie de povestiri scrise de 16 autoare care nu se identifica drept scriitoare de literatura chic. Titlul cartii mi-a atras atentia pe raft si am cumparat-o. Ma uit pe coperta din spatele cartii la numele celor 16 scriitoare, si doar una dintre ele imi este familiara, Chimamanda Ngozi Adichie, nascuta in Nigeria, despre care am aflat de curand. Inca n-am citit nicio carte scrisa de ea, dar sunt curioasa despre aceasta scriitoare.

Photo credit: Google Images

Photo credit: Google Images

To Kill a Mockingbird de Harper Lee.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Push de Sapphire, am citit-o deja. Este o carte despre o adolescenta de culoare de 16 ani dintr-o comunitate marginalizata, care a fost molestata de tatal ei, si care a nascut doi copii in urma relatiei incestuoase cu tatal, o fata si un baiat; iar mama ei a ignorat incestul si n-a facut niciodata nimic sa o protejeze pe fiica ei. Cartea a fost ecranizata in filmul Precious (2009), l-am vazut atunci cand a aparut pe marile ecrane, il am in format DVD in colectia cinemateca personala. Atunci in 2009 cand am vazut filmul Precious, nu stiam ca este inspirat de cartea Push scrisa de Sapphire (o scriitoare americana de culoare, numele adevarat al careia este Ramona Lofton). Imi aduc aminte ca filmul a avut un mare succes la Oscar in acel an, iar actrita care a jucat rolul lui Precious a fost nominalizata pentru cea mai buna actrita in rol principal, si de asemenea s-a bucurat de sustinerea lui Oprah Winfrey. Atunci in 2009 probabil ca s-a mentionat in presa faptul ca acest film este ecranizat dupa romanul de fictiune Push, dar nu mai tineam minte acest detaliu avand in vedere ca a trecut atat de mult timp de atunci. Si in aceasta vara am gasit cartea Precious la anticariat; m-a facut curioasa, am cumparat-o, am citit-o, mi-a placut. E o carte dura, abordand subiectul unei probleme sociale dificile si spinoase care te face sa vrei sa intorci privirea si sa pretinzi ca nu vezi ce se intampla. Autoarea romanului, cand era copil, a trecut printr-o experienta similara ca Precious, si anume a fost molestata de tata lei cand avea 8 ani. Push este titlul original ala cartii lui Sapphire scrisa in 1996; iar volumul pe care l-am citit eu in aceasta vara este intitulat Precious: Based on the Novel PUSH by Sapphire – o tactica de marketing, cu scopul sa introduca numele filmului care a avut o audienta mai mare, pentru a creste si audienta cartii.

Exista si al doilea roman in aceasta serie a autoarei Sapphire, The Kid (publicata in 2011), care urmareste povestea baiatului lui Precious, Abdul – as vrea sa o citesc si pe aceasta cat de curand.

Photo credit: Victoria West

Photo credit: Victoria West

Dubliners de James Joyce, o editie mai veche, din 1976; o alta carte pe care am cumparat-o in aceasta vara de la anticariat. Candva acest volum a apartinut unei doamne din Quebec, Joyce McIntyre. Eticheta de biblioteca personala inca mai e lipita pe prima pagina a cartii, cum obisnuiau intelectualii vremii sa-si eticheteze cartile din biblioteca personala. Si parintii mei au avut candva acest obicei, dar ei au folosit o stampila de biblioteca personala cu numele lor, si nu etichete ca Doamna Joyce McIntyre din Quebec. Cateodata gasesti povesti (de viata) neasteptate intr-un anticariat.

Photo credit: Victoria West

Photo credit: Victoria West

Gone with the Wind de Margaret Mitchell, o editie din 1967. S-ar putea ca pe vremuri sa fi avut o coperta de hartie de-asupra copertei cartonate, dar care s-a pierdut in timp.

Photo credit: Google Images

Photo credit: Google Images

Scarlett de Alexandra Ripley, continuarea romanului Gone with the Wind. Mi-aduc aminte ca cele doua romane au fost foarte populare la inceputul anilor 90 cand am aflat eu prima oara despre povestea lui Scarlett O’Hara, la fel si filmele ecranizari ale celor doua carti (aparute in 1939 si respectiv in 1994).

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Into the Water de Paula Hawkins, thriller.

Photo credit: Victoria West

Photo credit: Victoria West

Chicken Soup for the Soul – Divine Messengers, o mini-editie ingrijita de Amy Newmark din seria Chicken Soup for the Soul. Am citit-o deja, volumul cuprinte 11 povesti despre experiente miraculoase scrise de diferiti autori.

Photo credit: Amazon

Photo credit: Amazon

Pacific Rim – nuvelizarea filmului cu acelasi nume din 2013, un film de actiune sci-fi despre kaiju si superroboti care ii doboara pe kaiju. Este unul din filmele preferate ale baiatului meu Alex (care are acum 11 ani) si am cumparat aceasta carte pentru el. De fiecare data cand merg la shopping de carte, ii iau carti si lui Alex, si aceasta a fost cartea pe care am luat-o pentru el in acea zi. Am s-o citesc si eu la un moment dat, chiar daca am luat-o pentru Alex.

Photo credit: Ebay

Photo credit: Ebay

Beverly Hills 90210 de Mel Gilden, nuvelizarea serialului cu acelasi nume pentru adolescenti atat de popular in anii 90.

***

Si gata, am terminat pe azi. Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi acest articol in intregime, sper ca v-a facut placere si v-am trezit curiozitatea cu unele din aceste carti.

Ati citit vreuna din ele?

Va doresc tuturor sarbatori fericite in continuare si un an nu fericit!

Categorii:
carti

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title