fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Despre diaristica

de

Dragii mei prieteni si cititori, pentru astazi am o veste editoriala. De curand am creat un obiect de papetarie — un carnet/agenda/jurnal intitulat Things I Don’t Share on Social Media. Jurnalul este disponibil pe Amazon in Canada, SUA, precum si toate celelalte tari unde Amazon este prezent.

Coperta fata

Coperta fata

Coperta spate

Coperta spate

Sa va spun cateva cuvinte despre acest jurnal. Are 160 pagini liniate, este de marime standard, are coperta de tip paperback, iar fiecare a 10-a pagina contine cate un citat din poeziile mele.

Obiceiul meu de a scrie diaristica dateaza de zeci de ani de zile. Am inceput sa scriu un jurnal prima oara la varsta de 12 ani, si de-a lungul anilor mi-am pastrat acest obicei in mod constant, sau aproape constant. Unele din acele jurnale scrise in trecut s-au pastrat, altele nu. Unele dintre ele au fost lasate in urma atunci cand m-am mutat dintr-o tara in alta, altele au calatorit cu mine in viata mea din prezent. Pentru mine scrierea unui jurnal si transpunerea gandurilor pe hartie este un proces tamaduitor si cathartic, si pasiunea mea pentru diaristica mi-a dat impulsul de a crea acest obiect de papetarie — jurnalul Things I Don’t Share on Social Media.

Coperta jurnalului are si ea o poveste in spate. Imaginea de pe coperta este o fotografie facuta intr-o vacanta de-a mea din Cuba — o plaja pe malul Oceanului Atlantic, in provincia Holguin situata in partea de Est a Cubei. Daca ma gandesc la toate vacantele mele de pe malul marii sau al oceanului de pana acum, inclusiv cea de anul acesta din Florida, am avut foarte putine ocazii sa ma gasesc singura pe plaja, asa cum s-a intamplat in acea zi in Cuba, in martie 2018, cand am facut aceasta poza, doar eu si oceanul, fara nicio alta prezenta umana in apropiere. Este una din putinele poze din arhiva mea personala pe care am reusit sa le fac intr-un moment cand eram singura pe plaja, caci de obicei plajele exotice sunt aglomerate si pline de turisti. Un jurnal personal pentru mine este un loc de liniste si reflectare, unde sunt doar eu cu gandurile mele, la fel cum a fost si acea zi pe plaja pentru mine, in Cuba, cand am avut un moment de liniste fara sa fiu deranjata de nicio alta suflare omeneasca.

Iata si poza originala pe care am facut-o in Cuba in 2018, si care mi-a servit drept inspiratie pentru coperta jurnalului Things I Don’t Share on Social Media.

Cuba, 2018

Noul jurnal poate fi gasit pe Amazon.

Things I Don’t Share on Social Media: A Journal – Amazon.ca

Things I Don’t Share on Social Media: A Journal – Amazon.com

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Cartile mele

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title