fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Amazing Toronto – The Greek Danforth Avenue

de

Luna aceasta, pe 2 aprilie, s-au implinit 10 ani de cand m-am mutat la Toronto. Ultimul deceniu din viata mea mi-a adus schimbari importante, cea mai importanta dintre ele fiind maturitatea la care am ajuns astazi. Si cele mai importante evenimente din viata mea s-au intamplat, de asemenea, in ultimii 10 ani – am avut un copil, am construit un camin, am adoptat aceasta tara. Si tara, la randul ei, m-a adoptat.

Toronto este orasul de care m-am indragostit din primele saptamani pe care le-am petrecut aici. Acum 10 ani, pe vremea asta, umblam cu CV-uri in geanta si incercam sa-mi gasesc un loc in acest oras, in aceasta tara, in aceasta parte a lumii. De atunci tot mi-am cautat locul, uneori aveam impresia ca l-am gasit, alteori ma gaseam la sol, ma ridicam, ma scuturam de noroi, si mergeam mai departe. Am devenit, sper, mai matura si mai inteleapta de atunci, de cand am calcat prima oara pe sol canadian. Dar iubirea pentru Toronto, orasul meu adoptiv, mi-a ramas in suflet pentru totdeauna.

De curand ma gaseam in una din cele mai atractive parti ale orasului, si anume zona greaca. Era o zi ploioasa cand am facut aceste poze, dar Danforth Avenue dintodeaua a fost un loc pentru mine unde imi facea placere sa ma aflu, pentru spiritul acestei comunitati. Vara e o desfatare sa te afli aici, cand incepe Festivalul Grecesc si toata lumea iese din case pentru a gusta din voia buna a comunitatii. Micile magazine in stilul mom and pop shops, cafenelele, restaurantele grecesti, intreaga zona se umple de viata, si astfel nu poti sa nu simti, ca desi esti departe de casa si de radacinile tale, departe de Europa, la Toronto te simti ca acasa, un oras unde poti sa prinzi radacini, poti sa iti gasesti locul, poti sa iti gasesti fericirea.

*

*

*

*

*

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Canada · Toronto

Comentarii

  • Destin, curaj, noroc, binecuvantare…
    Cladirile parca sunt dintr- un film din anii 80 🙂

    Mereu ti- am apreciat si invidiat curajul de a face o asemenea schimbare. Rasplata este pe masura!

    camellia 26 aprilie 2016 7:50 Răspunde
    • Multumesc Camelia pentru cuvintele calde.
      Cladirile arata asa cred ca si din cauza ca s-a intamplat sa fie o zi ploioasa atunci cand am fost acolo si am facut aceste poze; am vazut zona asta aratant mai bine de atat, mai ales vara.

      Victoria West 28 aprilie 2016 21:02 Răspunde
  • frumoase fotografii, eu iubesc tare mult bucataria greceasca!

    coco 26 aprilie 2016 10:24 Răspunde
    • Buna Coco, multumesc pentru vizita.
      Si mie imi place bucataria greceasca, am facut botezul copilului la un restaurant grecesc din Toronto.
      Mai am obiceiul sa cumpar mancare greceasca, atunci cand n-am chef sa gatesc, mai ales vineri seara, ca rasplata dupa o saptamana extenuanta de munca. 🙂
      Te mai astept cu drag!

      Victoria West 28 aprilie 2016 21:04 Răspunde
  • Pingback: Amazing Toronto – Downtown – Victoria West

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title