fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

ReelWorld Film Festival in Toronto

de

Saptamana aceasta are loc un important eveniment pe scena toronteza – festivalul de film ReelWorld Film Festival (RWFF). Este un festival anual dedicat diversitatii, fondat in 1999 de catre actrita canadiana Tonya Lee Williams. Prima editie a festivalului a avut loc in 2001, iar anul acesta festivalul este la cea de-a 12-a editie.

Editia din acest an a festivalului RWFF are loc intre 11 si 15 aprilie. Evenimentele din cadrul festivalului din acest an au loc in trei locatii din Toronto – la Cinema Sheppard Cineplex Odeon (Sheppard and Yonge) si Cinema Famous Players Canada Square (Yonge and Eglinton) au loc prezentarile de filme participante la festival, iar la clubul Alleycatz Jazz Bar au loc petrecerile “after-party” din timpul festivalului.

Aseara a avut loc Gala de Deschidere a festivalului, la Cinema Sheppard Cineplex Odeon. Filmul prezentat la festival in cadrul serii de deschidere a fost pelicula americana LUV. Startul evenimentului a fost dat la 5pm, cand au inceput sa se adune organizatorii festivalului, sponsorii, oaspetii, presa.

Aseara am mers la Gala de Deshidere a festivalului, cu baiatul meu Alex. Am ajuns la Cinema Sheppard la 6pm, cand toata lumea era deja acolo. Alex a mai venit cu mine la cateva evenimente mondene pana acum, si am contat sa fie “baiat cuminte”, sa nu se sperie de multime, si sa nu inceapa sa planga sau sa fie mofturos. Cand am ajuns acolo, atmosfera era deja incinsa – multa lume, echipe de filmare, interviuri, muzica, servire (o gustare, cocktailuri, cafea etc.). Vedeta evenimentului era, bineinteles, actrita Tonya Lee Williams, fondatoarea festivalului. Am cunoscut-o pe Tonya Lee Williams luna trecuta, cand a avut loc conferinta anuala de presa a festivalului ReelWolrd Film Festival, premergatoare festivalului. O alta vedeta prezenta la eveniment a fost cantareata canadiana Anastasia A, pe care am avut ocazia sa o cunosc acum 2 luni, cand mi-a acordat un interviu.

Inainte sa ajung la festival, ma gandeam oare cum va fi apreciat faptul ca am venit acolo cu un copil de doi ani si ceva; ma gandeam oare vor mai fi si alti copii acolo? Ei bine, la fata locului am constatat ca Alex este singurul copil prezent la festival, dar am mai constatat si faptul ca prezenta lui nu este nicio problema pentru nimeni. Alex a stat lipit de mine tot timpul, fara sa-mi creeze niciun fe de probleme, si mai multe persoane de la festival mi-au spus ce baiat dragut si cuminte este. Well, ok atunci, ma gandeam, n-a fost niciun faux-pas sa-l iau pe Alex cu mine, nimeni nu a parut deranjat de prezenta lui acolo. La un moment dat stateam de vorba cu Moe Jiwan, Board Chairman al festivalului (pe care de asemenea am avut ocazia sa-l intalnesc prima oara in timpul conferintei de presa de care aminteam mai sus), si dansul a glumit ca “fiul meu incepe sa participle la evenimente mondene de tanar”, si mi-a mai spus ca si el obisnuieste uneori “sa-si care” fiica de 5 ani la evenimente.

Urma sa inceapa filmul LUV, asa ca la 7pm toata lumea a fost invitata in sala de cinema. Biletele pentru film se puteau cumpara online inainte de inceperea festivalului, sau la fata locului in ziua prezentarii filmului. Nu mi-am luat bilet din timp la filmul din seara deschiderii, pentru ca nu eram sigura daca voi putea sa stau si la film, avand in vedere ca aveam de gand sa merg cu Alex la festival. In acelasi timp, ma gandeam ca daca ma hotarasc sa stau si la filmul LUV, pot oricand sa-mi iau bilet in incinta. Ceea ce intentionam sa fac la 7 cand s-a anuntat “cinema time” si toata lumea a fost invitata in sala; dar Moe Jiwan a insistat sa ma introduca in sala de cinema in calitate de invitata a sa si sa nu imi mai iau bilet – un gest foarte dragut din partea lui.

Sala de cinema a fost aproape plina. Inainte sa inceapa filmul propriu zis, o parte din organizatorii festivalului (actrita Tonya Lee Williams, directorul festivalului Moe Jiwan, regizorul filmului LUV Sheldon Candis, dar si sponsori ai festivalului) au luat cuvantul pe scena. Dupa care a inceput filmul.

LUV este povestea unui orfan de 11 ani din Baltimore, Woody Watson, unchiul caruia, Vincent, fost traficant de droguri, este singurul model patern pe care Woody il are in viata sa. Intr-o zi unchiul Vincent il ia pe nepotul sau Woody sa-i arate cum se fac afaceri in lumea adultilor. Dar cand managerul de la banca ii respinge lui Vincent cererea de imprumut pentru intemeierea propriei afaceri, Vincent se vede din nou fata in fata cu trecutul sau criminal. Cand Vincent nu poate sa-si inceapa afacerea pe cai legale cu cererea de imprumut respinsa, fostul traficant de droguri se vede tentat sa intre din nou in lumea subterana din care tocmai scapase. Si atunci Woody, copilul de 11 ani, incepe sa se indoiasca de verticalitatea unchiului sau pe care il admira atat de mult cu doar o zi inainte.

Am vazut doar prima jumatate a filmului, dupa care am decis ca e mai bine sa ma retrag, ca sa nu ne apuce o ora prea tarzie pentru Alex, si la 8 am plecat de la festival. Dupa film urma sa aiba loc si petrecerea de deschidere a festivalului, The After Party de la clubul Alleycatz Jazz Bar, dar la petrecere chiar ca nu era loc si pentru copii, si nu am mers la petrecere.

Evenimentul din seara asta din cadrul ReelWorld Film festival are loc la un alt cinema din Toronto, Cinema Famous Players Canada Square (Yonge & Eglinton), si filmul care va fi prezentat la festival in aceasta seara este comedia americana Hopelessly in June. Sunt invitata in calitate de reprezentant media si la aceasta prezentare din cadrul festivalului, dar nu sunt sigura ca ajung, caci mi-am confirmat deja participarea la un eveniment Swarovski in seara asta, un eveniment care are loc in acelasi timp ca si evenimentul RWFF.

In timpul festivalului RWFF vor fi prezentate peste 20 filme artistice si documentare din Canada, Statele Unite, Germania, Brazilia, Mexic, India, America Latina; precum si o serie intreaga de filme de scurt metraj.

Este prima oara cand am avut ocazia sa merg la un festival de film. Toronto International Film Festival este cel mai mare si mai important eveniment cinematorgrafic din Toronto pe parcursul anului, care are loc in fiecare an in septembrie, dar nu am mers la TIFF niciodata pana acum, desi nu e timpul pierdut, si pot oricand sa merg la urmatoarele editii. Iar cat il priveste pe Alex, este prima lui vizita la cinema, si asa s-a intamplat ca prima oara cand Alex a mers la cinema, nu a mers pur si simplu la film, ci a mers la un festival de film.

Cateva poze de la eveniment:

Actrita canadiana Tonya Lee Williams, fondatoarea festivalului RWFF

Sheldon Candis, regizorul filmului „LUV”

In mijloc, Moe Jiwan, Board Chairman al festivalului

Cantareata canadiana Anastasia A

Alte poze de la eveniment:

*

*

*

*

Photo credit: Victoria West

Categorii:
Evenimente · Filme

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title