fbpx
„Moda este trecatoare, doar stilul ramane – Coco Chanel“

Revista presei modei: Fashion Magazine, octombrie 2012

de

Actualmente sunt abonata la revista canadiana de moda Fashion. Daca va aduceti aminte, anul trecut obisnuiam sa fac revista presei modei din America de Nord, cand va prezentam reviste de moda canadiene si americane (Flare, Fashion, Elle din Canada, Vogue si Harper’s Bazaar din SUA). O perioada nu am mai facut asta, caci mereu apareau alte subiecte actuale pe care vroiam sa le abordez in articolele de pe blog. Dar astazi m-am gandit sa revin la acea serie de articole in care faceam revsita presei de moda si in care va prezentam cele mai fierbinti nouati de pe scena mondena din Toronto si nu numai.

Pe coperta numarului de octombrie al revistei Fashion o vedem pe cantareata canadiana Carly Rae Jepsen, purtand o tinuta Alexander McQueen, pantofi Christian Lauboutin si cercei Rita Tesolin.

Revista „Fashion”, octombrie 2012

Carly Rae Jepsen a jucat propriul sau rol in primul episod al sezonului 5 al serialului pentru adolescenti 90210, in care a interpretat o melodie in timpul uni concert. Serialul este transmis pe postul TV american CW TV si sezonul 5 al serialului a inceput pe 8 octombrie 2012, iar pana acum au fost difuzate primele 2 episoade ale sezonului (urmaresc serialul 90210 pe Netflix).

Anul 2012 este si anul aniversar pentru revista Fashion, care implineste 35 de ani. Cu ocazia acestei aniversari, L’Oreal a dedicat un ruj Colour Riche revistei Fashion, in nuanta Haute Cherry, o nuanta care a fost aleasa de cititorii revistei. O editie limitata a acestui ruj aniversar a fost lansata in magazinele din Canada pe data de 9 octombrie.

Rujul L’Oreal Colour Riche dedicat aniversarii de 35 ani a revistei „Fashion”

Si tot datorita faptului ca 2012 este anul in care Fashion implineste 35 de ani, revista a omagiat cate un creator de moda canadian in fiecare numar publicat in decursul acestui an, organizand cate un giveaway (o rochie) oferit de fiecare designer sarbatorit al lunii. In aceasta editie a revistei, cea din octombrie 2012, este omagiat creatorul Mikhael Kale, care anul acesta sarbatoreste 5 ani de cariera in lumea modei.

Anul acesta Tiffany celebreaza 175 de ani de existenta, si cu aceasta memorabila ocazie celebra casa de moda a creat o colectie aniversara de bijuterii, printre care si aceasta bratara cu trandafir in diamante galbele si albe.

Bratara Tiffany

Brandul canadian de incaltaminte Aldo, sediul central al caruia se afla la Montreal, si care are magazine in zeci de tari din lume, isi sarbatoreste anul acesta aniversarea de 40 de ani.

Parfumul Lady Gaga Fame este disponibil deja in magazine. Una din retelele de magazine care comercializeaza noul parfum este Sephora. De curand am aflat ca Lady Gaga Fame a fost lansat si in Romania. Este primul parfum care apare negru in sticluta, dar transparent atunci cand este pulverizat pe piele. Ideea ii apartine chiar lui Lady Gaga, care a insistat ca cei de la Coty, colaboratorii acestui proiect, sa gaseasca formula datorita careia crearea unui asemenea parfum sa fie posibila. Artista a fost dispusa sa-si asocieze numele cu un parfum de celebritate numai daca aceasta conditie, parfum negru-transparent, avea sa fie indeplinita. Si cei de la Coty au facut-o! Au gasit formula pentru a crea un pafrum negru in sticluta si transparent pe piele! Acum Coty detine un patent de inventie (in curs de aprobare) pentru tehnologia parfumiera “opac-to-clear”. Este cea mai importanta inovatie din industria parfumurilor din ultimii 20 de ani, iar Lady Gaga, careia ii apartine ideea originala, se afla in spatele acesteia.

Iar pe o nota mai personala, am incercat de curand si eu parfumul Lady Gaga Fame, dar sincer nu m-a impresionat cine stie ce. O colega de-a mea de la serviciu l-a cumparat de curand si mi l-a dat sa-l probez, dar mi s-a parut prea dulce pentru gusturile mele. In general, nu prefer “parfumuri de celebritate”, ci pe cele de la case de moda consacrate. Printre favoritele mele se afla Dior Addict si Chanel Coco Mademoiselle. Lady Gaga Fame nu cred ca isi va gasi loc pe masuta mea de toaleta. 🙂

Parfumul Lady Gaga Fame

Este toamna din nou, si pe langa faptul ca noile colectii de toamna-iarna pentru acest sezon si-au facut deja locul nu doar in revistele de moda si magazine, ci si in garderobele noastre, este randul unei noi colectii H&M in colaborare cu un designer sa-i incante pe fanii brandului suedez atat de iubit si apreciat in lumea intreaga. Colaborarile H&M cu Lanvin, Versace, David Beckham si Marni au avut loc din 2010 incoace, iar in aceasta toamna este randul unei noi colaborari, de data aceasta fiind vorba de Anna Dello Russo, editor de moda al editiei japoneze a revsitei Vogue. H&M si Anna Dello Russo ne prezinta o colectie limitata de accesorii, care a fost lansata in magazinele H&M pe 4 octombrie 2012 – bratari, ochelari de soare, accesorii pentru cap, cizme in stil Dominatrix, si altele. Odata colectia epuizata, Anna Dello Russo intentioneaza sa doneze o parte din vanzari Crucii Rosii din Japonia.

De fiecare data cand H&M a lansat cate o colectie in colaborare cu designeri celebri, nu am fost prea norocoasa sa-mi cumpar si eu cate o haina din acele colectii, deoarece acestea se epuizau pe nerasuflate, inca din prima zi cand apareau in magazine; sau daca mai ramanea ceva pe rafturi dupa primele zile de la lansarea colectiilor, nu mai gaseam nimic potrivit care sa-mi placa sau sa-mi vina bine. La Toronto de exemplu sunt doar 3 magazine H&M unde se vand de obicei colectiile designer – mall-ul Toronto Eaton Centre, Yorkdale Mall si Strada Bloor. Iarna trecuta am intrat odata in magazinul H&M de pe strada Bloor din Toronto, si am descoperit ca inca mai aveau cateva articole din colectia Versace for H&M, care fusese lansata in toamna lui 2011. Bineinteles ca am fost tentata sa-mi cumpar si eu ceva, mai ales ca articolele respective aveau reduceri substantiale. Dar am fost dezamagita – am probat o rochie, si am constatat ca nu imi vine bine (era prea scurta). Mi-au placut si o pereche de botine negre cu toc inalt, dar din nefericire nu mai aveau marimea mea. Asa ca nu mi-am luat nimic din colectia respectiva. Dar in schimb sotul meu a fost mai norocos ca mine. Cand a fost lansata colectia pentru barbati David Beckham for H&M in februarie 2012, i-am facut cadou cateva piese din aceasta colectie cu ocazia Zilei Sfantului Valentin.

Stiati ca Bryan Adams, celebrul cantaret canadian, a devenit intre timp fotograf? Ei bine, eu pana nu demult nu stiam. Am aflat de curand, de pe paginile revistei Fashion. Interesanta schimbare de cariera; nu ma pot obisnui ca Bryan Adams, cel cu o voce atat de incantatoare, cel care m-a facut sa-i iubesc hiturile de la inceputul anilor ’90 incoace, este si altceva decat cantaret. Dar e adevarat! Printre vedetele care i-au fost modele se numara Daphne Guinness, Tilda Swinton, Amy Whinehouse, Mick Jagger, Linda Evangelista, iar cele mai reusite portrete ale lui au fost publicate in cartea-album Exposed.

Bryan Adams

Citind numarul de octombrie al revistei Fashion, am mai aflat de o expozitie de arta care va avea loc in curand in Toronto, si pe care as vrea sa o vad. Este vorba de o expozitie a pictoritei Kristine Moran, care se numeste „Between Life and Death”, si care va fi deschisa la galeria de arta Daniel Faria din Toronto intre 26 octombrie si 24 noiembrie 2012. Sper sa reusesc sa vizitez aceasta expozitie.

Categorii:
Revista presei

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title